Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| big zed
 | | Član od: 27 Ožu 2006 | | Poruke: 330 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Uto Ruj 09, 2008 8:46 pm Naslov poruke: Movie BO - AC Cobra 427 "Gumball rally" |
|
|
evo napokon je danas stigla
maketa izgleda odlično, ima otvaranje prednje i zadnje haube i mislim da ću i vrata otvoriti. uz nju dolaze jetkovine, dijelovi od bijelog metala i čak male kopčice koje dolaze oko kabine
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 09, 2008 10:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Covjece, ova maketa izgleda fantasticno...nevjerojatno koliko detalja ima...i puo vise dijelova od Revellove
Bit ce ovo interesantan projekt
A shto se vrata tiche, ne bi ih trebalo biti pretesko "otvoriti" a mislim da bi to stvarno doprinijelo ovom projektu...prednost je shto su prilicno jednostavna i prakticki nemaju nikakvih detalja
Samo, morat ces u tom slucaju smisliti nekakve sarke koje ce glatko funkcionirati... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5158 | |
|
Upisano: Uto Ruj 09, 2008 10:09 pm Naslov poruke: |
|
|
zbilja deluxe set
odlicna kupnja.
koliko te kostala sa postarinom? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| big zed
|
Upisano: Uto Ruj 09, 2008 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| 26 funti |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 10, 2008 2:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda maketa! Nadam se da ces ju zavrsiti do drugog mjeseca.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| big zed
|
Upisano: Sri Lis 01, 2008 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
sinoć sam gledao malo film da vidim malo detalja s cobre i ima par stvari na koje moram obratiti pažnju. Prije svega na prednjoj haubi uz glavni usisnik postoje još dva otvora sa svake strane po jedan pa će se i hauba mesariti
druga stvar su branici. Izgleda da se u filmu vozila blago prerađena street verzija koja ima zadnji branik i na prednjoj strani ova 2 "roga". Nažalost ni uz fujimi ni uz revell ne dolaze branici već neke metalne "patrljke" jer se radi o competition verziji
mislim da ću za te branike morati žrtvovati jednog buraga u 1/24 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sri Lis 01, 2008 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Oko sokolovo
Inace, stari Monogramov kit kojeg ja trenutno slazem je street izvedba sa ovakvim straznjim branikom  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| audi_racing
 | | Član od: 27 Tra 2007 | | Poruke: 658 | | Mjesto: ljubljana-SLO/Croatia - crikvenica-dramalj |
|
Upisano: Uto Lis 07, 2008 9:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Mogao bi ja isto.. gemball race daytonu ? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| big zed
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 11:32 pm Naslov poruke: |
|
|
primio se malo posla, napokon, i odlučio sam za početak odrezati mu vrata. Na to sam se odlučio jer su u ovoj varijanti otvoreni i prednja i zadnja hauba, pa neka budu i vrata otvorena
prije:
poslije:
nravno tu se pojavio i prvi problem kojeg sam i očekivao. Naime ovaj scriber koji imam je malo deblji pa je više derao plastiku i ostavio malo više lufta. Rješenje će biti izrada novih vrata od komada stirena...
donji usisnik je zatvoren pa sam ga odlučio otvoriti jer tu dolazi hladnjak ulja..
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 11:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Opa...odlican posao s vratima
Bit ce fenomenalna Cobra kad je gotovu izlozis sa svim otvorenim vratima i haubama
Samo, ne mislis li da bi bilo jednostavnije probati malo nadostukati postojeca vrata epoxyem nego izradjivati potpuno nova od stirena poshto su dosta zaobljena i cine mi se kompliciranim za oblikovati?
A radit ces, naravno, i funkcionalne sarke? Imas vec kakvu ideju?
Dobro izgleda ova Cobra...a ovako po slikama mi se kalup i ne cini toliko razlicit od Revellovog po kojem ja u zadnje vrijeme malo prckam...
U svakom slucaju, bash me zanima kako ce ovo ispasti
Nema predaje ovaj put  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 05, 2008 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
pa to sto power kaze... "nadostukaj" vrata epoxy-em... iam ga ja. dofurat cu ti u klub.
ma nesmije se predat.. reko je da ce mi dat sve makete ako ne zavrsi ovu cobru  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sri Stu 05, 2008 12:13 am Naslov poruke: |
|
|
Dobra ideja zed ali izrađivat nova vrata nikako ,koristi ova i kako Power kaže malo epoxija i stvar riješena.A šarke napravi od žice i izolirke sa žice možda si to negdje već vidio ak kužiš. _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| big zed
|
Upisano: Sri Stu 05, 2008 9:48 am Naslov poruke: |
|
|
što se tiće izrade vrata - i nisu baš nešto previše komplicirana ali mogu probati i ovu vašu ideju s epoxijem. Tiger dofuraj.
Sama maketa je slična revellovoj ali ima i par razlika , npr otvor na prednjem blatobranu za ispuhe, (kasnije stavim sliku), na revellovoj maketi je ispravno napravljen a na fujimiu nije, naime na fujimiu donji rub ne postoji tako da izgleda kao prorez a na revellu je prava rupa kao na pravoj cobri. Mislio sam da je to neka posebna varijanta cobre ali na svim koje sam do sada vidio je pravi otvor (rupa).
S obzirom da je moja s/c varijanta, a u filmu street koju moram napraviti, ostavit ću mogućnost prerade u s/c varijantu bez branika i s rol barom iza vozača. Ta mi je varijanta ipak nekako ljepša od filmske pa nek onda model bude 2 u 1 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| big zed
|
Upisano: Pon Pro 01, 2008 3:25 pm Naslov poruke: |
|
|
sinoć se nešto malo radilo
prije svega stigao donator branika
slijedeće što je trebalo napraviti je skinuti unutrašnje panele vrata
s iglom sam zacrato obris vrata i onda scriberom ih skinuo...
to na kraju izgleda ovak
instrument ploču razmišljam obući u komad kože zbog teksture pa sam se opet primio skidanja sloja po sloja skalpelom pazeći da ne pukne i uspio sam
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| big zed
|
Upisano: Sri Pro 17, 2008 5:37 pm Naslov poruke: |
|
|
za početak brani s buragove cobre sam morao malo skratiti jer je bio predug i poslije ću mu napraviti nove nosaće....
slijedeći na redu su bili otvori na prednjim blatobranima koji su na svim maketama zatvoreni ali uz malo strpljenja i puno vremena sam ih uspio otvoriti...
glavni usisnik na prednjoj haubi je ovalan a na filmskoj maketi je pravokutan vjerovatno zbog onog ovalnog dugog filtra. Kasnije ću se vratiti ma njega jerbo imam jednu molbu vezano za to...
slijedeće je bio okvir prednje šajbe. Naime na svim maketama - osobito na ovoj i plastični i metalni okvir su predebeli pa sam ga morao skroz stanjiti. Na pravoj cobri je skroz tanak. Na slikama se točno vidi kolika je razlika, metalni je bio kao i plastičan preširok na sve strane - pa za usporedbu...
i ovako je na autu
između okvira i karoserije dolazi dihtung guma koja će zatvoriti ove proreze samo ju moram iz nečega izmisliti - možda bi uzeo od starih brisača za auto pa malo skemijati....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|