Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Lis 09, 2008 2:58 pm Naslov poruke: Španjolska patrola uz jaku buru |
|
|
... _________________ Live & let die
Josip: poruka promijenjena dana: Uto Stu 11, 2008 6:01 am; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Lis 09, 2008 3:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Predivan!
A da nam otkriješ tajnu tog "mora"!?
Što, kako, s čime??
Nadam se da odgovor neće bit: to ti je specijalna smola/smjesa koje ima za kupit u (upiši zemlju izvan Hrvatske po želji) a može se naručit preko interneta i košta XY Eura/Dolara + poštarina!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 09, 2008 3:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljiva prezentacija. Vrlo lipo Josipe!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Čet Lis 09, 2008 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemam problema sa time, da podjelim svoje znanje sa kolegama
Zar se ne bojim, da če me kopirati i "prevazići"?
Ne, jer svatko radi na svoj način i rezultat nikada nije isti
More:
Prvi problem je bio gdje nabaviti dobru posudu. Pretražio sam Ljubljanu u potjeri za njom ali izgleda da nitko ne pravi te stvarčice za 1:720 Graf Spee
Na kraju sam nevoljko kupio ovo na slici u Mulleru. Činila mi se prekratka ali kada nemaš izbora...
Šta upotrijebiti za "vodu"?
Neku smolu ali gdje i kako?
Poslje nekoliko neuspjeha i jedne uništene posude obreo sam se u ART prodavaonici i curi za šalterom rekao, da želim nešto, čime bi mogao zaljevati insekte (kao u jantaru).
Prodala mi je "Chrystal resin" paket; smola i fiksir za 14 eura. To sam izmješao u omjeru 3:1 sa par kapi plavog Gunze akrila i zalio u posudu.
Suši se 24 sata i navodno je podosta otrovno
Brodič je ljepo plutao, zaronjen do vodene linije ali se naginjao na jednu stranu pa sam ga malko stabilizirao kuglicama UHU taca na drugoj strani.
Kada se smola osušila bila je gladka a što god bi čačkao po površini, odmah bi se povratilo. Uzeo sam akrilni prozirni gel Pebeo, obojao ga plavim akrilom i kistom ga nanosio po površini. Kad se osušio dobio sam texturu morske površine.
Valove sam radio po pravoj fotografiji
Sve skupa sam obojao plavim akrilom sa malo sive te udario drybrush sa širokim kistom umazanim sa Revell semigloss bijelom.
I to je to
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 09, 2008 3:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvarno odlično  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Lis 09, 2008 4:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: |
More:
Prvi problem je bio gdje nabaviti dobru posudu. Pretražio sam Ljubljanu u potjeri za njom ali izgleda da nitko ne pravi te stvarčice za 1:720 Graf Spee
Na kraju sam nevoljko kupio ovo na slici u Mulleru. Činila mi se prekratka ali kada nemaš izbora... |
Ja bih otišao u prodavaonicu kućnih ljubimaca i vidio imaju li nekakav maleni akvarij podobne velićine. Tako bih dobio i posudu i zaštitu od prašine! Ili još bolje, napravio bih ga sam, ionako ne mora nužno bit vodonepropusan!
| Citat: |
Šta upotrijebiti za "vodu"?
Neku smolu ali gdje i kako?
Poslje nekoliko neuspjeha i jedne uništene posude obreo sam se u ART prodavaonici i curi za šalterom rekao, da želim nešto, čime bi mogao zaljevati insekte (kao u jantaru).
Prodala mi je "Chrystal resin" paket; smola i fiksir za 14 eura. To sam izmješao u omjeru 3:1 sa par kapi plavog Gunze akrila i zalio u posudu.
Suši se 24 sata i navodno je podosta otrovno
Brodič je ljepo plutao, zaronjen do vodene linije ali se naginjao na jednu stranu pa sam ga malko stabilizirao kuglicama UHU taca na drugoj strani.
Kada se smola osušila bila je gladka a što god bi čačkao po površini, odmah bi se povratilo. Uzeo sam akrilni prozirni gel Pebeo, obojao ga plavim akrilom i kistom ga nanosio po površini. Kad se osušio dobio sam texturu morske površine.
Valove sam radio po pravoj fotografiji
Sve skupa sam obojao plavim akrilom sa malo sive te udario drybrush sa širokim kistom umazanim sa Revell semigloss bijelom.
I to je to
Josip |
E to mi treba, takva rješenja! Treba mi neko sredstvo koje se može nabavit u dućanu u gradu u kojem živim, samo treba znat gdje i što pitat prodavača! Hvala!
BTW, ovo u naslovu..."patrola uz jaku buru".
Jesi ti kad vidio more kad puše jaka bura?  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Čet Lis 09, 2008 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Jesam, na TV-u
Kad sam bio na odmoru u Bolu na Braču često sam sa visine posmatrao vjetroviti Brački tijesnac koji obiluje ovakvim zgodama.
"Ja bih otišao u prodavaonicu kućnih ljubimaca i vidio imaju li nekakav maleni akvarij podobne velićine. Tako bih dobio i posudu i zaštitu od prašine! Ili još bolje, napravio bih ga sam, ionako ne mora nužno bit vodonepropusan!"
Bio sam i tamo i nemaju. Ipak je brod dug 26cm
Inače, ART prodavaonice su Ali Babina špilja za maketare samo što mnogi ne znaju za njih Tamo se prodaju i sredstva, i material, i oruđa. A često nude i originalna rješenja.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Lis 09, 2008 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | Jesam, na TV-u
Kad sam bio na odmoru u Bolu na Braču često sam sa visine posmatrao vjetroviti Brački tijesnac koji obiluje ovakvim zgodama.
|
Aaaaa, zato tebi 'jaka' bura i izgleda ovako jer si ti to promatrao - sa visine!
Trebao si prić bliže!
Ovo na tvojoj dioramici, ovo je lagani ljetni burin!
BTW, jesam li rekao da ti je ovo odlično ispalo!
I nije ti premala posu... podloga!
Maketa je mala sama po sebi, i da je posu... podloga veća, brod bi se izgubio u njoj! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 11, 2008 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| fino, ali fale ti ograde i rigging...koja ti je to boja aviona ?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Ned Lis 12, 2008 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
A gdje da dobijem ograde
Ovo je OOB gradnja.
A rigging je isto jako kompliciran u 1:720, da bude uvjerljiv i malo nelogičan ako nema ograde.
Boja aviona je za tako malo mjerilo dosta pogođena. Bar po mojim referencijama. Inače je mješavina Sky i sive.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|