Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| grmljavina
 | | Član od: 04 Ruj 2008 | | Poruke: 22 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 5:59 pm Naslov poruke: Revell boje |
|
|
| Čitajući forum vidim da neki članovi ne vole revellove boje. S obzirom da sam početnik u svemu ovome molim vas da malo objasnite. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 6:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Evo, jedan od razloga zasto ih ne volim jeste to sto znaju posle nekog vremena da se stvrdnu u bocici. Tako da onda moraju da se kupuju nove...Inace su mi boje sasvim ok. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam prilicno zadovoljan Revellovim bojama (jeftine su i dostupne)...jedino, dosta su guste i prakticki ih je nemoguce nerazrijedjene nanijeti (niti kistom, a kamoli AB-om), te zbunjuju pocetnike jer ih treba poprilicno razrijediti prije koristenja, pogotovo ako ih namjeravas spricati airbrushem u kojem slucaju omjer boje i razrjedjivaca mora biti skoro 50/50...kod vecine drugih proizvodjaca maketarskog pribora (osim Humbrola, cije su boje slicne), taj je omjer veci u korist boje jer su tvornicki dosta rjedje od Revellovih  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
ja obozavam revell boje..... ima par problematicnih sa teskim pigmentom (recimo 76,65 ), ima par odvratnih (recimo sve gloss, metalik), no ostatak je sasvim dobra boja, samo malo opreza, znanja i srece i nikakvih problema s njima nema, a mozes ofabrati sve..... tj, ako uspijes naci nijansu koja ti treba.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 6:32 pm Naslov poruke: Re: Revell boje |
|
|
| grmljavina Napisao/la: | | Čitajući forum vidim da neki članovi ne vole revellove boje. S obzirom da sam početnik u svemu ovome molim vas da malo objasnite. |
Živio..
..nije da ne vole. Nekome pašu nekome ne. Inače enamel boje od Revell-a uopće nisu loše. Treba samo paziti kod kupnje (što je malo teže) da nisu stare, odnosno dugo ležale na polici. No slično je i sa ostalim bojama na enamel bazi. Sada ima dosta proizvođača i svatko si bira koje mu boje najviše odgovaraju. Isto je i sa bazom. Da li je enamel ili akrilna. Ja osobno povremeno koristim i Revell enamel i akril a načelno radim sa Lifecolor akrilima. Vidjet ćeš koje ti boje pašu ato ćeš bajbolje znati kroz neki period rada i iskustvo. Svačije je različito. Ima kolega koji rade isključivo sa Revell bojama. Najbolje je da sam isprobaš neke od najčešćih u uporabi i vidiš koje ti odgovaraju.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TheMan
| | Član od: 14 Sij 2008 | | Poruke: 41 | |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 6:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Luftwaffe Napisao/la: | | Evo, jedan od razloga zasto ih ne volim jeste to sto znaju posle nekog vremena da se stvrdnu u bocici. |
A zasto drzis revel boje u bočici?
Zar se i druge boje ne stvrdnu nakon nekog vremena ako ne dihta zmazani poklopac? _________________ TheMan for President! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 6:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| TheMan Napisao/la: | | Luftwaffe Napisao/la: | | Evo, jedan od razloga zasto ih ne volim jeste to sto znaju posle nekog vremena da se stvrdnu u bocici. |
A zasto drzis revel boje u bočici?
Zar se i druge boje ne stvrdnu nakon nekog vremena ako ne dihta zmazani poklopac? |
Pa ja uvek cistim poklopac i trudim se da uvek bude jako dobro zatvoren....ali posle par meseci....stvrdnu se.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Luftwaffe Napisao/la: |
Pa ja uvek cistim poklopac i trudim se da uvek bude jako dobro zatvoren....ali posle par meseci....stvrdnu se.. |
A ja eto imam par Revellovih boja starih više od 10 godina (to su one koje koristim rijetko i u malim količinama - crvena, žuta, bronze i sl.) i nisu se stvrdnule.
I danas dosta koristim Revellove boje i ni jedna mi se do sad nije stvrdnula!
Boja se stvrdne ako u kanticu ulazi zrak pa ispari otapalo (razrjeđivač).
Ako nisi siguran da li kantica dobro dihtuje, kad je ne koristiš drži je okrenutu naopako (s poklopcem prema dolje). Tada zrak ne može uć u kanticu i boja će trajat jako dugo!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam jako zadovoljan sa Revellom mada ih sada koristim samo za weathering AB-om, chipping i sl...dakle razne nijanse hrđe, zemlje, prašine, blata...
Istisnule su ih LC akrili i MM enamelke za glavni posao, no uvijek su dobrodošle!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 9:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Revell je dobar.Emanelke su im super i ima hrpu nijansi.Jedini problem su mi akrilke.Premalo nijansi i jaaako su guste.Često mi de dogodi da ab poslije nanašanje akrilki ide u temeljito čišćenje.
Ali u svakom slučaju revell ti je dobar ako radiš sa emanelkama.Je da je jako gust ali to se riješi sintetičkim razriijeđivaćem tako da nemreš fulat sa revellom.A najbolja stvar kod Revella je kaj je jeftin."Kantica" ti je 10 kn |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Andrej, boje su enamel, a ne emanel  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| grmljavina
 | | Član od: 04 Ruj 2008 | | Poruke: 22 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Stu 29, 2008 3:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala ekipa na temeljitim odgovorima.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
 | | Član od: 27 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Zagreb / Ravnice |
|
Upisano: Sub Stu 29, 2008 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
ja isto koristim revell boje i to "akrilke" ali se isto slažem da su jaako guste ali ih zato više ima i jeftinije su od konkurencije ( u tl-u 13kn ) i pošto se više rjede to znaci u konačnici više boje za manje novaca - ja ih rjedim sa kobinacijom alkohola ( etilnog 70% ) i destilirane vode i ponašaju se sasvim normalno - jedino napominjem jako su guste ali dobro pokrivaju i odlično se ponašaju ako ih nanosiš samo kistom i lako se peru ako nekaj pogriješeiš - možeš ih odmah skinuti pod mlazom tople vode
sad još moram isprobati gunze boje ali kažem zadovoljan sam i revellovim akrilkama |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sneni
 | | Član od: 05 Svi 2008 | | Poruke: 446 | | Mjesto: Banjaluka |
|
Upisano: Pon Svi 18, 2009 9:26 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam nakupovao Revell boje (enamel), sasvim sam zadovoljan, jedina mana je već pomenuta činjenica da su stvarno preguste tako da moram da razrjeđujem čak i kad radim neke minimalne popravke, što zna malo da frustrira Mada, to ima i svoju dobru stranu u smislu štednje boje
Imam jedno pitanje: kao što rekoh, zadovoljan sam bojama osim mat crne 08, s njom imam problem: nanosi se savršeno ali se nakon sušenja lako skida već na malo jači dodir prstom. Što je najgore, ta osobina se prenosi na boje koje dobijam miješanjem pomenute crne s drugim bojama...
E sad, da li se to dešava redovno s ovom bojom ili sam ja imao nesreću da kupim pokvarenu boju ili šta već???  _________________ To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pon Svi 18, 2009 2:27 pm Naslov poruke: |
|
|
imao si bad luck sa bojom, ja kad crnu mat boju nanesem mozes ju jedino dlijetom ili turpijom skidati  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|