Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Styren-debljina?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ZIGGY

Član od: 25 Lis 2005
Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH
PorukaUpisano: Pet Stu 28, 2008 7:03 pm    Naslov poruke: Styren-debljina? Citiraj ovaj komentar

Koje debljine styrena su najzgodnije za maketarsku upotrebu i obradu,recimo za oklop i vozila u 1/35 i avione u 1/72?
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 28, 2008 9:41 pm    Naslov poruke: Re: Styren-debljina? Citiraj ovaj komentar

ZIGGY Napisao/la:
Koje debljine styrena su najzgodnije za maketarsku upotrebu i obradu,recimo za oklop i vozila u 1/35 i avione u 1/72?

klasicne - 0.25, 0.5, 0.75 i 1 mm
sve sto radim radim s tim i sasvim je dovoljno, iako ti nekad trebaju i 1.5 i 2 mm
cjevcice i okrugle sipke - promjer od 0.5 mm do 10 mm
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Pet Stu 28, 2008 10:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, Slider ti je sve reko.

Ja bi samo dodao da je 0.2 ili 0.25 najpotrebniji.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Stu 29, 2008 8:58 am    Naslov poruke: Re: Styren-debljina? Citiraj ovaj komentar

ZIGGY Napisao/la:

Debljina styrena koja dolazi s čašicom od jogurta i pakovanjem sladoleda od 1 kg pokrit ćeš 80% potreba! Cool
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sub Stu 29, 2008 6:25 pm    Naslov poruke: Re: Styren-debljina? Citiraj ovaj komentar

[quote="Boris GDebljina styrena koja dolazi s čašicom od jogurta i pakovanjem sladoleda od 1 kg pokrit ćeš 80% potreba! Cool[/quote]

Tako govori pravi maketar!!! Very Happy Very Happy
Mozda jos samo da se doda nesto iz prizvodnog programa "Evergreen plastic"...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 29, 2008 9:33 pm    Naslov poruke: Re: Styren-debljina? Citiraj ovaj komentar

dr. vlado Napisao/la:
[quote="Boris GDebljina styrena koja dolazi s čašicom od jogurta i pakovanjem sladoleda od 1 kg pokrit ćeš 80% potreba! Cool

Tako govori pravi maketar!!! Very Happy Very Happy
Mozda jos samo da se doda nesto iz prizvodnog programa "Evergreen plastic"...[/quote]

35 godina sam jeo jogurt, al sad sam ipak presao na evergreen......
kad trebas stvarno ravne velike povrsine, ili cijevi malo duze, konstantbog promjera, jogurt ne pomaze......
znam da zvucim ko tamigawa frik, al ak je itko izrezal tonu jogurta, to sam ja....... Very Happy
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Ned Stu 30, 2008 9:29 am    Naslov poruke: Re: Styren-debljina? Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:

kad trebas stvarno ravne velike povrsine, ili cijevi malo duze, konstantbog promjera, jogurt ne pomaze......
znam da zvucim ko tamigawa frik, al ak je itko izrezal tonu jogurta, to sam ja....... Very Happy

Ti nisi mjerodavan!
Svatko tko je vidio onog tvog Wilcatfisha i Akagija zna nisi normalan! Very Happy
A mi sad dajemo savjete normalnim, običnim maketarima! Very Happy

Ja još nisam imao potrebu za većom površinom styrena od poklopca Ledovog Twice sladoleda od 2 kg!

Cool
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Stu 30, 2008 11:26 am    Naslov poruke: Re: Styren-debljina? Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
slider Napisao/la:

Ti nisi mjerodavan!
Svatko tko je vidio onog tvog Wilcatfisha i Akagija zna nisi normalan! Very Happy
A mi sad dajemo savjete normalnim, običnim maketarima! Very Happy

Ja još nisam imao potrebu za većom površinom styrena od poklopca Ledovog Twice sladoleda od 2 kg!

Cool

onda nista...... Cool
boris, vidimo se u proljece kad zavrsim ovo kaj sam danas poceo.......ako mi stigne kutija s evergrinom do Bozica...... Twisted Evil
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Pon Pro 01, 2008 8:07 am    Naslov poruke: Re: Styren-debljina? Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:

boris, vidimo se u proljece kad zavrsim ovo kaj sam danas poceo.......ako mi stigne kutija s evergrinom do Bozica...... Twisted Evil

A što si to započeo?
USS "Ronald Reagan" u bočnom presjeku, s postrojenim svim članovima posade!? Very Happy
slider
Gost
PorukaUpisano: Uto Pro 02, 2008 12:08 am    Naslov poruke: Re: Styren-debljina? Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
slider Napisao/la:

A što si to započeo?
USS "Ronald Reagan" u bočnom presjeku, s postrojenim svim članovima posade!? Very Happy

kako si znao?????? Rolling Eyes
salim se, nesto slicno ide u rad iducu jesen, a dotle nesto puno manje....... Twisted Evil
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma