Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Profi kompresor

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
grmljavina

Član od: 04 Ruj 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Pro 08, 2008 8:34 pm    Naslov poruke: Profi kompresor Citiraj ovaj komentar

Pozdrav
Tražim, nemogu nač. Jeli ima još di osim u Alphi za kupit ovakav kompresor http://www.alpha.hanich.hr/opsirnije.asp?code=SA46 . Zvao sam gospon Željka kaže da stižu krajem 01.2009.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Yahoo Messenger
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Pro 08, 2008 8:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima. Ja sam tražio i uspješno našao nekoliko firmi. Kompresori su odlični, sa dosta većim spremnikom, do 24 litare. Raznih proizvođača kao što su Sil Air, Jun Air, Chinook, Fini. Uglavnom su kod nas kategorizirani kao zubarski kompresori. Neke firme sam kontaktirao i dobio maloprodajne cijene koje se uglavnom kreću od 5500kn.

Evo nekoliko linkova:
http://www.spark.hr/Kompresori-Chinook/Klipni-kompresori/Medicinski---bezuljni.aspx
http://www.jadranka-okviri.hr/hrv/strojevi2.asp?P=2
http://stomoprema.com/jun-air.html
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
grmljavina

PorukaUpisano: Uto Pro 09, 2008 1:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na pomoći ali mislim da je to ipak malo to much.
Natrag na vrh
Night Hawk

PorukaUpisano: Uto Pro 09, 2008 7:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nema na čemu! Naravno, uhvatio me lagani smijeh kad sam dobio cijene Laughing
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Pro 09, 2008 7:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa nije ni ovaj u alphi bas "cudo povoljno"...... Wink

daj nekome da ti isto to napravi, za drasticno manje novaca....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Pro 10, 2008 12:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se ovo čini kao odlična prilika - pogledaj preko ebaya ili direktno iz neke US ili HK trgovine nešto ovako:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140284501585

Navodno je besplatna poštarina (doduše naša mala državica nije na listi ali vjerujem da bi se moglo dogovoriti), pa sad ako poštarina i ne prođe besplatno + oderat će na carini -- opet bi trebao proći bolje nego preko ovih naših specijalaca.

E sad jedno pitanje:

Igrom slučaja zbog prirode posla u posjedu sam (trenutno) jednog ovakvog kompresora bez spremnika za zrak koji je doduše kupljen također kao kompresor za zubne ordinacije, malo je jači te je koštao 5000+ kn (ne sječam se, nisam ja plačao, a nije niti bitno). Ono što me zanima kako bi ga mogao najjednostavnije preraditi u maketarske svrhe?

Moja zamisao kao najbezbolnija po mene (najjeftinija s obzirom da bi kroz neko vrijeme mogao ostati bez tog kompresora, a sigurno i oću samo neznam kad) je bila da kupim regulator i nekoliko metara crijeva koji bi služio kao spremnik.
Meni za brush treba pritisak od cca 2bara, kompresor je podešen, slično onom s linka, da se gasi kod 4 bara a pali kad pritisak padne na 3 bara.

Drži li to vodu?

PS
Usput kompresor, barem ovaj kod mene, je toliko tih da se glasnije čuje zrak koji "stvara" nego on sam
Natrag na vrh
ZIGGY

Član od: 25 Lis 2005
Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH
PorukaUpisano: Sri Pro 10, 2008 9:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokusajute naruciti odavde,imaju kompresore za 220V struju i odlican izbor airbrusheva i ostalih dodataka.

www.tcpglobal.com
grmljavina

PorukaUpisano: Sri Pro 10, 2008 9:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"čudo povoljno" ili ne, to je kvalitetan kompresor koji ima sve što ti treba za normalan rad. Ne kažem da "home made" neće odradit svoj posao ali onaj tko si može takvo nešto priuštiti mislim da bi svakako trebao razmisliti o nabavi istog jer je to ipak profi komp. i dugoročna investicija.
S obzirom di živimo i nemamo puno izbora, sutra kreće potraga za djelovima pa ću nešto sklepat.
Hvala svima na pomoći Very Happy
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Pro 10, 2008 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slazem se s tobom-ima sve sto ti treba za normalan rad, svakako je dugorocna investicija i profi kompresor..... No, ima jednu manu a to je cijena.....

Preskupo je to, a cak i da si mozes priustiti, zasto bi, kad istu stvar (jednako kvalitetnu, koja ce jednako odradjivati posao, a moguce cak i sa vecom garancijom) mozes dobiti za upola manju cijenu......hmm....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Night Hawk

PorukaUpisano: Sri Pro 10, 2008 9:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slažem se s kolegom grmljavinom. Šteta što kod nas nema veći izbor takvih kompresora tog cijenovnog ranga (2000-3000kn). Ja sam osobno gledao nešto ovako: http://www.everythingairbrush.com/acatalog/Bambi_Budget_Silent_Air_Compressors.html Kad bi ih bilo kod nas odmah bi ga uzeo jer se u takav kompresorčić bome isplati uložit!
Natrag na vrh
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Pro 12, 2008 8:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izrađujem profi kompresor, pa ako je netko interesiran neka mi se javi na e-mail adresu [url]vlado_hemzacek@hotmail.com[/url]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 4:37 pm    Naslov poruke: Re: Profi kompresor Citiraj ovaj komentar

grmljavina Napisao/la:
Pozdrav
Tražim, nemogu nač. Jeli ima još di osim u Alphi za kupit ovakav kompresor http://www.alpha.hanich.hr/opsirnije.asp?code=SA46 . Zvao sam gospon Željka kaže da stižu krajem 01.2009.

JA imam takav kompresor i ako ti se ne žuri isplati se pričekat.
Samo da kažem da je kompresor kvalitetan,nemam nikakavih problema s njim.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma