Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 03, 2009 3:17 pm Naslov poruke: Crko kompresor... |
|
|
Evo imam problem jučer sam farbao neke aviončiče i fala bogu pred sam kraj farbanja crko mi kompresor "Revell Standard class" jednostavno čio se slabašni klik i prestao je filati zrak ,kad ga na sklopci palim/gasim ne daje nikakve znake života. Kupljen je u chipoteci prije 3-4g. tak da garancija ne vrijedi,a ja jadan neznam šta bih sada
Dal je netko več imao sličnih problema il možda zna kaj bi bilo (mislim da je nekaj sa eletrikom')?? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Sij 03, 2009 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Mozda zvuci glupo, ali dali si ga probao danas paliti? mozda ti se pregrijao pa je nekakav sigurnosni sklop izbacio( kao kod kompresora od frizidera). _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 03, 2009 3:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Jesi ga mozda predugo pustio da radi?
Jer, kako god okrenes, zvuci kao da je pregorio, tj. da je negdje nastao kratki spoj zbog preopterecenja elektromotora...
Ako te Revellove kompresore koristis po vise od 20-30 min., zna im se odmotati ona zica unutra pa rikne...sorry, ne kuzim se bash pa ne znam kako se ta stvar tocno zove ali, ako poznas kakvog elektricara i das mu kompresor na pregled, bit ce mu sve jasno cim ga otvori...ako je zica pukla negdje u tom navoju moglo bi biti kompliciranije i skuplje za popraviti, ali meni je slican problem jedan kucni prijatelj rijesio u 5 minuta za "dzabe"  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sub Sij 03, 2009 4:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Imao sam sličan problem sa svojim, makar moj je uljni ''krmak'' iz Bauhausa, ali problem je bio da je napunio zrak do čepa i jednostavno nakon što sam ga ispraznio nije se htio napunit kojih 5-6minuta, i onda je sam od sebe na počeo brujit(96db) i prepao me ko ništa do tad
Mislim da ti se pregrijao ili pregorio, u svakom slučaju probaj ga opet upalit pa vidi ako nije niš i šljaka super, ako je i imaš jamstvo, nemoj ga ni za živu glavu otvarat jer češ tako izgubit prava na servis. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Sub Sij 03, 2009 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Definitivno je stvar u elektrici, čim je tak najedamput crko. Koliko ti je dugo bio upaljen prije klika? Jesi ga probao uštekat u drugi šteker, da vidiš da ti nije otišao osigurač? Ak niš, onda ga rastavi da vidiš da nije neka žica pregorila |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sub Sij 03, 2009 9:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma i ja sumljam da je neka žica, nije puno radil 10-15min farbal sam donje strane dva Fw190 u 1/72, probal sam ga opet ukopčavat ,al ne trza ,nije šteker/osigurač pošto su mi i druge stvari ukopčane na taj šteker. Bum moral nač nekog frenda koji se kuži u struju _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krkljan
| | Član od: 15 Velj 2007 | | Poruke: 10 | | Mjesto: Zagreb/Krk |
|
Upisano: Pon Sij 05, 2009 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| probaj okrenut utikac u uticnici, iako je izmjenicna struja u pitanju ponekad izvedba sklopa je takva da nije imun na takvo nesto. mozda je neki kondenzator u pitanju, probaj i kratko spojit zicicom izvode utikaca prije nego spojis. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Sij 19, 2009 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo upravo mi javili iz jednog servisa da mi je na kompresoru otišla tlačna sklopka i da mi ga ne mogu popraviti.
Kaj da radim : ima netko ko možda zna di bi mogo istu nabaviti ,mi se isplati ići prek čipoteke ,neki pametni prijedlog... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|