Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Anti-tank dog??? :D
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 3:41 pm    Naslov poruke: Anti-tank dog??? :D Citiraj ovaj komentar

Anti-tank dog?
Sta je to neka sala ili je stvarno bilo toga?

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a mozda se samo nasao u kadar...zamisli stavis na njega neku bombu, koju mozes kontrolirat, i pustis ga da dode blizu tenka, gusnjenica ili ispod, i onda boom...
Shmeegy

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa ja mislim da se upravo o tome i radi, zato i pitam za svaki slucaj! Very Happy

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nazalost to je bila istina...postojali su ti "protutenkovski" psi....ucili su ih da dobijaju hranu ispod tenka, svezali eksplozin na njih i aktivirali ga kad se zavuku ispod tenka.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-tank_dog
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

koja zlouporaba prirode, sta sve čovjek nece izmisliti

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajme, jadni Crying or Very sad ...nisam mislio da je to moguce
Shmeegy

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A jbg... steta jadnih zivotinja... uzas
a nacuo sam neke spike da u danjasnje vrijeme i sa dupinima izvode svakave gluposti...

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 5:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a boze moj, kaj se cudite, pa znate kolko se u ratu cjeni ljudski zivot, kaj mislite kolko onda vrijedi zivotinjski?
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 6:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taj patent minedogsa su rusi koristili

No dobro vratilo im se to tijekom rata tako da... Wink
Natrag na vrh
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 7:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Japnaci su koristili ljude za to.
Bili su specijalno obuceni vojnici koji su se zaletali na americke tenkove sa bombama na sebi. Confused
Natrag na vrh
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 8:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cuo sam i foru sa mackama koju su Svabe obozavali prakticirati Rusima, stave mačku pod kantu i na kantu nesto tesko, Rusi oslobadaju doticno selo i neki soldat zamjecuje buku zarobljene zivotinje, nailazi na problem te ga rijesava oslobađajuci zivotinju koja radosna panicno bijezi u prirodu usput oslobađajuci osigurace mina koji su zicama privezani za (šta ja znam , bubam bez veze) rep! Twisted Evil

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 8:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

werewolf Napisao/la:
Cuo sam i foru sa mackama koju su Svabe obozavali prakticirati Rusima, stave mačku pod kantu i na kantu nesto tesko, Rusi oslobadaju doticno selo i neki soldat zamjecuje buku zarobljene zivotinje, nailazi na problem te ga rijesava oslobađajuci zivotinju koja radosna panicno bijezi u prirodu usput oslobađajuci osigurace mina koji su zicama privezani za (šta ja znam , bubam bez veze) rep! Twisted Evil

onda mi ovo zvuci jos najhumanije, macka mozda i pobjegne, ak je brza Very Happy
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 9:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

werewolf Napisao/la:

Zamisli izraz lica tog Rusa koji shvati sta je zapravo uradio.
Ajoj Very Happy
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 3:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda je malkoc off topic...ali nešto iz iskustva. Wink

Malo uvoda. S upaljača ručne bombe M-75 se može skinuti usporač. To znači da neće eksplodirati oko 5 sekundi nakon aktiviranja već odmah. Isto tako, osigurač upaljača iste te bombe se može naštimati tako da lagano klizne van bez neke veće sile. Wink

Dakle...ima morona koji vole pljačkati leševe. Elem...na ruci leša ostaviš sat...a pod ruku postaviš pomenutu bombu namještenu na opisan način...i povežeš tu ruku s osiguračem te bombe...i eto ga na...jedan moron manje.

Isto tako...ima morona koji nakon upada u kuću ne gledaju pod stol već samo povuku stolicu da bi sjeli na nju...a stolica je povezana s osiguračem bombe pričvršćene pod stolom. I opet jedan moron manje.

Među inženjercima ima morona koji zasline kad vide nešto zanimljivo što može eksplodirati. Dakle...ostaviš na tlu kao "slučajno" zaboravljenu topničku ili tenkovsku granatu...a ispod nje i opet naprijed pomenutu bombu...ali bez osigurača...namještenu tako da joj granata svojom težinom ne dozvoljava da se aktivira. Pomenuti moron neće gledati ispod već će, sav sretan zbog nove igračke, pomenutu granatu pokušati podići s tla...i eto ga na...i opet jedan (ili čak više njih) moron(a) manje.

Ma...mine iznenađenja su čudo jedno. Wink

Bez obzira koliko volio životinje, da sam se našao ranih 40-ih u koži nekog vojnika Crvene armije...hladno bih upotrijebio psa bez da trepnem. Wink
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 8:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je poznat eksperiment Rusa sa početka rata. Međutim, podcijenili su pamet pasa, koji su se navikli na obrise ruskih tenkova te su kad bi ih Rusi pustili na bojno polje tražili isključivo ruske tenkove a zaobilazili Njemce. (negdje pročitao, ubijte me ako sad zam gdje). Projekt odbačen nakon 2-3 stvarne akcije, mislim početkom 1942.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma