Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F-4F Phantom - 1:72 - Revell
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 7:53 pm    Naslov poruke: F-4F Phantom - 1:72 - Revell Citiraj ovaj komentar

Dakle maketa Phantom - revell

ide sve OOB iz kutije bez dodataka - ova shema koja je na slici koliko uspijem Very Happy - inace izvrsna maketa, za svaku preporuku

eto malo ljepljenja i spajanja, sve fino otkrio sam tajnu Tamiya extra thin načina ljepljenja - strašno nešto, oduševljen sam

zatvaram ga - mrzim vidjeti pitice prizemljene na asfaltu - avioni su namjenjeni za let Smile

malo maskiranja

kabina - je jedina velika mana inace izvrsne makete - slaganje ce proc uz puno muke, da sam je ostavio na asfaltu otvoreno nebi bilo problema ali necu Very Happy

By VooDoo64
crna stavljena sad još crvena i steel kod ispuha

a sad malo kokpit

uglavnom bile su naljepnice ali nisam bas htio s njima nego solo - ja zadovoljan za početnika
evo toliko za sad, budem više napisao sutra sad se žurim doma
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 9:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hmm,izgleda jako dobro samo mi nije jasno zasto ti je onako los preshade,nije po cijeloj maketi i izgleda neravnomjerno,ali naucit ces sa vremenom,nisam ni ja nista bolji... Wink
ali sto se tice kokpita izgleda jako dobro sammo kada ga radis skinio sprue do kraja... Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 9:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lepo izgleda!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 11:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam tu maketu, jako lijepa! Ide to tebi dobro, meni ga je cura kupila, pa bi voljela da ga napravim takvoga crvenoga... i njoj sam dodijao sa sivim!
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 11:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepi napredak Very Happy Ja sam takvog složio prije koju godinu, al je farban s kistom.
Natrag na vrh
VooDoo

PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 9:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala hvala - nadam se da ce nastavit ic dobro

nego preshade sam nekaj isprobavao sa ab koji se dobi uz kompresor ( metro ) a iz ne znam kojeg razloga zabrijao sam da se treba napraviti turborazrjeđena mješavina crne pa je to prošlo katastrofe ( pomješao sam preshade sa washom - još lovim sve te tehnike Very Happy )

- za ubuduce znam bar da nebudem razređivac sa bojom špricao za preshade i da ab treba dobro temeljito počistit pa onda radi bar polunormalno a ne da svakih 20 sec prekine špricat

- no dobro, cijeli nije išao u preshade jer ga je pol crno pa sam zakljucio da cemu raditi preshade na crnu boju !?? tam di bu bila crvena tam ce ic odnosno vec recimo je ( makar možda potegnem još jednu ruku preshade-a )

- ono s kokpitom i komadima spru-a je zato kaj sam drzao za taj komadic spru-a dok sam farbao sa kistom instrumente - kasnije ga je i tak lako skinut i pofarbat s kistom di je bio taj komadic - ono je bilo onak za slikanje da se vidi kak je to u biti mala instrument tabla Very Happy

eto ništa sad se trebam uhvatiti maskiranja crne i farbanja u crveno to ce biti malo teže jer je boja koju sam uzeo od revell-a aqua carmine red prerjietka nebi vjerovali ( inace manje više apsolutno sve boje aqua od revella su gusce od mr.surfecera 500 i to dosta - ne znam kaj se s ovom desilo )
--- inace pitanje da ne zaboravim - kaj ako mi je boja tak gusta da je maltene nemogu koristiti ( za ab je treba divlje razrjediti prek 50:50 ) i ako u nju dolijem destilirane vode i to direkt u original bočicu di je boja ( da je razrijedim direkt ), dal ce se boja s vremenom stvrdnuti ili to može ic tako ( boje su akrilne ) ??

i još jedno pitanje da ne istražujem - kupio sam pronto i sad me zanima vidim da svi dobivate odlične rezultate čičenja prozirnog poklopca kabine pa me zanima sljedece:
- koliko sam skužio prozirni poklopac kabine potrebno je cijeli umočiti u pronto ( i koliko dugo ostaviti umočenog, ili ga odmah izvaditi ?? ) i tako mokrog ga staviti na maramicu da se sam posuši ili je potrebno cijeli poklopac kabine pobrisati nakon kaj ga se umoči da ne ostanu tragovi pronta ??
- i drugo dali mogu umočiti več pofarbani poklopac kabine u pronto bez da mi se boja skine ??
- i sad gledam postove - jučer sam kupio pronto bijela kutija plavi čep piše na Hrvatskom vosak za parket sjaj bez poliranja a ispod naljepnice na Talijanskom Cera Veloce ( mliječno bijeli gušći ) - jel taj dobar ili sam trebao kupiti onaj sa zelenim čepom di piše Za podove ( ima 4-5 pakiranja ali i na ovom za podove i na ovom za parket ispod naljepnice piše cera veloce !? )

Hvala hvala
Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Velj 11, 2009 8:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo par odgovora na tvoja pitanja.

Prvo boju za brush obaveznoo razrijedi, ALI nikad u bočici u kojoj je boja več odlij malo i to razrijedi.
nemoj se opterćivat omjerima več probaj postić uvijek istu viskoznost, tj. da je boja za ab ko mlijeko otprilike razrijeđena, pa sad koliko god tu trbalo rijediti.
Inače za pronto, je dosta samo umočit i stavit da se cijedi i to po mogučnosti okomito tako da stoji naslonjen na dijelove koji če poslije biti dio okvira jer će se tu malo skoriti.
Pronto ti je inače skoro kao akrilni lak i nije agresivan (u večini slučajeva) tako da neče skinut boju, ALI (opet ali) koja je svha da umočiš u pronto obojani dio makete i onda opet trebaš maskirat ovaj prozirni dio canopya jer po njemu ne smije mat lak. Dakle najbolje je u pronto neobojan i nda ga maskiraj (prozirni dio i onda bojaj pa matiraj taj dio skupa sa maketom.
Skroz sam zaboravio koji je pronto, al mislim da je s crvenim čepom.

i još jedno. Za bojanje. pratice, practise, practise. Vježbaj s ab.om negdi sa strane na komadu kartona isrtal linije i prati ih sa ab-om za preshade ili neku staru maketu nađi samo šaraj po njoj dok ne uvatiš ruku.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Sneni

Član od: 05 Svi 2008
Mjesto: Banjaluka
PorukaUpisano: Čet Velj 12, 2009 2:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super napreduje Very Happy ubaci samo kakvog pilota da ne leti bez posade Cool
Natrag na vrh
VooDoo

PorukaUpisano: Čet Velj 12, 2009 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma mučim se s kabinom - totalno je krivo narezana ( očito je iz neke stare verzije makete jer je full debela i slabo prozirna ) nikak se nemre spojiti kak spada da je ful zatvorena pod svim kombinacijama zatvaranja je fali - odnosno ima rupa i to dosta velikih

pilota nema - znam da je glupo ali kaj ce, odlično je krenulo i fino se slgalo do ove kabine - da su dali jedan prozirni dio u komadu in flight tip aviona ovo bi bila savršena maketa, ali ovak ce kabina sve pokvariti Sad
al nema veze i tak sam je uzeo za ucenje
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Velj 12, 2009 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pronto treba biti za zelenim čepom. Stavi u njega i kap tekućine za pranje prozora (plavi Mr. Propper sa dodatkom za prskanje). Tako će ti se Pronto bolje rasporedit i manja je opasnost da požuti nakon nekog vemena.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Čet Velj 12, 2009 10:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pronto je sa zelenim čepom...

Ove ručice iznad glave pokušaj zamijeniti nekim tanjim žicama...
VooDoo

PorukaUpisano: Čet Velj 12, 2009 3:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uhhh danas sam imao zanimljivo jutro - krenulo je dobro no završilo je blago rec - totalno katastrofa Shocked

naime odlučio sam da cu prije posla obaviti masking crne da bi mogao nanjeti traženu carmin red no međutoa boja je i isprve djelovala prečudna jer je bila full rijetka ( ko voda ) a ostale aqua revelove kojih imam 30-ak su sve gusce od putty smjesa

i tako zavrsim ja s maskiranjem i pogledam na sat i mislim si dal da krenem farbat il ne krenem ( imao sam još pol sata vremena ) - jel stignem ili ne i naravno nemrem stic ali reko ajde idem, i onda je pocelo Twisted Evil uglavnom trebao sam se zaustavit i nastavit sutra ali ne

uglavnom krenuo sam mješati boju i kad sam zagrebao dublje imao sam kaj vidjeti komad boje koji je sad izgledao kao mješavina žvake i ne znam cega je bio na dnu i umočen u tekučinu koja se obojala crveno, promješat nemreš jer je smjesa gumenasta i nikak da se rastopi ni nakon par min mješanja i onda sam došao na nadasve inteligentnu ideju -- naime negdje sam pročitao da je dobro boju malo zagrijati pa je onda ona bolja za farbanje pa sam ja došao do ideje da je zagrijem ali ne kao svi pametni ljudi malo na radiatoru ili ne znam možda čak štednjaku nego u mikrovalnoj Very Happy ( ja sam idiot to je neminovono ) naravno kutijica u kojoj je boja je plastična i to sam stavio na tanjurić i okrenuo mikrovalnu na minutu i onda se nakon 20 sec desilo kaj se normalno moralo desiti - poklopac je iskocio a s njim i boja i razlila se po tanjuricu itd - vidjevši kakav sam idot išao sam brzo to izvaditi i videjti kaj je bilo, i tako gledam ja ono boja se je razlila ali ima sad fini viskozitet i krenem je skupljati špahtlicom i vracati u bočicu, i tako fino je ona izgledala pa sam odlučio da bi je mogao staviti u ab i probati dal ide kaj van i kak to izgleda
- stavio sam je fino u ab i iz početka je išla fino i onda je počela tarapana, bez obzira šta je boja bila izuzetno rijetka ab se svako malo zažepio pa pljunuo previše, pa ništa ali ja sam bez obzira odlučio da cu pofarbati pa makar umro ( djelomicno mom razmišljanju je kriva i moja cura s kojom sam se svađao prek mobitela dok sam farbao onak full živčan od prije - to nikak nije pametno jer ti mozak teško može biti fokusiran jako na obije stvari ), i tako malo krene pa stane i od jednom krene fino i tako farbam ja a ono boja u šusu od 2 bara ide ko blesava dok nisam primjetio da se počela cjediti onda sam zakljucio da sam je ipak malo previše nanio "malo - jedno 5 ml" Confused

uglavnom usro sam maketu totalno ( curaka po svuda, ali preshadeing nije pokriven !? ), pol kuhnje s crvenom, posvađao se sa curom na mrtvo i zakasnio na posao Mad

POUKA: kad misliš da je dosta maketarenja za jedan dan onda je dosta, kad misliš da boja ne valja onda ne valja, kad neide boja kroz ab ona si krivu smjesu napravio a ne da je ab loš, i kad si raspižd**n od svega toga onda nemoj s curom razgovarati a kamoli se svađati Evil or Very Mad

i na kraju vjerovali ili ne - mikrovalna baš nije dobra za grijanje boje Idea - nekad znam i sam sebe zaprepastit Very Happy
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Čet Velj 12, 2009 4:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neznam dal da se smijem il da plačem Confused Da nije tužno bilo bi smješno. I meni se dešavaju gluposti kad nekaj bezveze forsiram. Sad polako kad se smiriš od svega toga, opet ljepo sve ispočetka.(bez mikrovalne)
Natrag na vrh
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
PorukaUpisano: Čet Velj 12, 2009 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Smatram da je sazrijelo vrijeme da promijenis avatar u:

PS
Svima se desava, ima tih f-4ki !!

PorukaUpisano: Čet Velj 12, 2009 5:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

werewolf Napisao/la:
Smatram da je sazrijelo vrijeme da promijenis avatar u:

PS
Svima se desava, ima tih f-4ki !!

e al ovakava crveno ko na ovom desno, još gora Very Happy

ma budem ja to ispravil - al moram prvo poslikat, al da mi je bilo poslikat moju mudru facu dok sam se odmaknuo i iz udaljenog zabrinuto gledao u mikrovalnu Shocked , al kaj je je boja se zamješala "anjc a" Confused katastrofa Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma