Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PELE
 | | Član od: 10 Kol 2008 | | Poruke: 287 | | Mjesto: Pancevo, Srbija |
|
Upisano: Sub Pro 27, 2008 1:06 pm Naslov poruke: Airbrush problem |
|
|
Znam da je ovaj problem vec resen, i da je bilo nekoliko puta pisano na ovu temu.
Da napomenem, ukoliko moderatori smatraju da je ne potrebno pisati ponovo na ovu temu, neka obrisu.
Dakle.....
Ne znam da li sam nesto pogresno sklopio, ali ovaj airbrush definitivno ne izbacuje boju napolje.
Evo kako izgleda kada ga rasklopim.....
Na slici se vidi jedna mala gumica. E sada ne znam odakle je ona ispala.
A ovako izgleda ostatak, po redu.....
Glavno pitanje je: gde ide ona mala gumica, i da li sam dobro sklopio ceo airbrush?
Zahvalan svima unapred.
Pozdrav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Pro 27, 2008 2:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav,
po fotografijama bi rekao da si dobro sastavio airbrush. Ta mala gumica je zapravo brtva-dihtung, a dolazi na navoj od glave dizne i tijela brusha.
Imam jedan takav airbrush već 20 godina, uz razumno održavanje nebi te trebao iznevjeriti. Poodavno sam kupio novi, ali toga nebi dao za nitijedan.
edit:
sad sam pogledao da zapravo ima još jedna takva gumica, na navoju odmah ispod dovoda zraka. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 27, 2008 4:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni isto izgleda sastavljen kako treba biti...
A mozda si nedovoljno razrijedio boju pa je zato brush nece spricati?  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
|
Upisano: Sub Pro 27, 2008 11:55 pm Naslov poruke: |
|
|
USPEO SAM! RADI!
Hvala svima!
@PowerPlant - boja je bila od prilike kao gustina vode. Mislim da bi trebalo malo gusce da bude, npr. kao mleko.........
Pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vine
 | | Član od: 31 Lis 2008 | | Poruke: 31 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Ožu 16, 2009 9:32 pm Naslov poruke: Pozdrav |
|
|
| Pele kupio sam isti AB prije dva tjedna.Jesi rijesio problem.Sad sam u panici.Trebam ic po kompresor kod starog da ga isprobam...jao ako ne radi... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 7:51 pm Naslov poruke: Re: Pozdrav |
|
|
| Vine Napisao/la: | | Pele kupio sam isti AB prije dva tjedna.Jesi rijesio problem.Sad sam u panici.Trebam ic po kompresor kod starog da ga isprobam...jao ako ne radi... |
Hah, resio sam problem pre 5 meseci tako sto sam kupio drugi, jer prvi nije valjao.........igla je bila predimenzionirana......
Ovaj drugi radi kao podmazan, nemam nikakvih problema!
Trebao si odmah da probas, ali dobro...
Probaj, pa kazi kako si prosao.........  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 11:47 pm Naslov poruke: airbrush problem |
|
|
| Kod Bottom Feed AB-a dva su najčešća kvara.Prvi potpuno banalni je da lulica ne ostvaruje dobru tijesnost sa AB-om(treba ju malo jače nabiti)pa umjesto boje vuče zrak.Drugi malo kompleksniji kvar s kojim se može raditi uz povećani pritisak zraka je potrošenost one iste gumice za koju si pitao kamo ide.Ona ne ostvaruje dobru tijesnost sa iglom pa pušta zrak na stražnju stranu.Prije samog sklapanja dobro ih je namazati strojnim uljem da budu gipkije i da igla lakše klizi.Ako nebudeš uspio popraviti javi mi se na moj email vlado_hemzacek@hotmail.com. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|