Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ŽILE
 | | Član od: 14 Sij 2009 | | Poruke: 69 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Ožu 31, 2009 11:58 pm Naslov poruke: Kako se rastavlja AB? |
|
|
Danas ga kupija u Baumaxa za 170 kn, jel ga neko korist i kakav
je? Upute su mu skoro nikakve pa me zanima kako se rastavlja?
Ima oni ključić, pokušava san sam, al se ne usuđujem da ne bi
nesto slomija? Pomoć please...
 _________________ IN HOC SIGNO VINCES |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Tra 01, 2009 9:25 am Naslov poruke: |
|
|
Ja ti samo mogu reć da sam svojevremeno kupio isti takav i da nikad iz njega nisam uspio istjerat niti kap boje!
Ne želim reć da stvar nije dobra ili da ne valja, možda je moj primjerak bio neispravan, možda sam ja nešto krivo radio... ne znam, ali sam brzo odustao i kupio pravu stvar.
BTW, ja sam svog rastavio i više nisam znao gdje koja gumica (brtva) dolazi.
Ključem odviješ onaj dio u koji ulazi bočica s bojom (barem je kod mojeg bilo tako)!
Nije mi namjera da te obeshrabrim, valjda će ti pomoć netko ko ima bolja iskustva s tom stvarčicom. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Sri Tra 01, 2009 10:26 am Naslov poruke: |
|
|
Ovaj iz Bauhausa sam koristio 2 ili 3 godine i prilicno me dobro sluzio. Inace, neces iz njega dobiti tanji mlaz od 3 ili 4 mm, ali za grube radove je super.
Sto se tice rastavljanja ovaj model mozes i cekicem lupati, nema tu nista osjetljivo. Jedino moras paziti na o-ring na igli, da ga negdje ne izgubis prilikom ciscenja. Samo rastavljanje svodi ti se da kljucicem odsarafis iglu drzeci za gornji konusni dio i maticu. Preporucam ti inace da ga svaki put skroz rastavis i ocistis jer inace nece dugo raditi. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Tra 01, 2009 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| mislav Napisao/la: | | Jedino moras paziti na o-ring na igli, da ga negdje ne izgubis prilikom ciscenja. |
Mislave, gdje točno dođe taj O-ring, misim da sam ja baš kod njega griješio, tj da je kod mene problem u njemu.
Izgleda da kad sam ja rastavio AB, taj gumeni prsten je ispao i ja ga vjerojatno više nisam znao vratit na pravo mjesto.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
|
Upisano: Sri Tra 01, 2009 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
Mislave, gdje točno dođe taj O-ring, misim da sam ja baš kod njega griješio, tj da je kod mene problem u njemu.
Izgleda da kad sam ja rastavio AB, taj gumeni prsten je ispao i ja ga vjerojatno više nisam znao vratit na pravo mjesto.  |
E sad, imao sam ovakva 2 brusha. Jedan je imao utor na samoj igli u koji je sjedao prsten. Drugi je imao u sapnici ( onaj konusni dio ) navoj gdje je sarafic unutra drzao o-ring i tako brtvio iglu. Uglavnom, ovo drugo je bilo bolje rjesenje jer se nije dogadjalo da prsten ispadne, a ispadao je jer je guma bila losa i ocajno je reagirala na nitro kad sam ga cistio. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Tra 01, 2009 2:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| mislav Napisao/la: |
E sad, imao sam ovakva 2 brusha. Jedan je imao utor na samoj igli u koji je sjedao prsten. Drugi je imao u sapnici ( onaj konusni dio ) navoj gdje je sarafic unutra drzao o-ring i tako brtvio iglu. Uglavnom, ovo drugo je bilo bolje rjesenje jer se nije dogadjalo da prsten ispadne, a ispadao je jer je guma bila losa i ocajno je reagirala na nitro kad sam ga cistio. |
Ja se sad ne sjećam kako na mom ide, al' bit će valjda jedan od ova dva sistema, nije vrag da postoji i treći, pgledat ću još jednom kad dođem doma!
Hvala ti! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ŽILE
|
Upisano: Sri Tra 01, 2009 11:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Sorry ali i dalje ne kužin, pokušava san ali ne vidin rješenje.
Ima jedan mali metalni prsten (u obliku slova U), kod spoja za bočicu, kad njega maknem ovaj nastavak gdje je igla i vrh koji se vrti, može se malo pomaknuti unazad, ali ne i izvaditi. A onaj ključ neman pojma šta se njime odvija, jeli ima kakva vida (šaraf) promjera ključa ili...sorry ali stvarno ne kužim. Ako ima kakva stranica sa ilustracijom puno bi mi pomogla, jer pretpostavljam da nije problem.  _________________ IN HOC SIGNO VINCES |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
|
Upisano: Čet Tra 02, 2009 7:22 am Naslov poruke: |
|
|
Nije komplicirano, kljuc ti ide tamo gdje utaknes bocicu s bojom ( u principu, jedino mjesto na brushu hdje uopce pase ), prstima uhvatis sapnicu i onaj sarafic s druge strane plastike koja drzi iglu i kljucicem odvijes iglu van. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ŽILE
|
Upisano: Čet Tra 02, 2009 10:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| mislav Napisao/la: | | Nije komplicirano, kljuc ti ide tamo gdje utaknes bocicu s bojom ( u principu, jedino mjesto na brushu hdje uopce pase ), prstima uhvatis sapnicu i onaj sarafic s druge strane plastike koja drzi iglu i kljucicem odvijes iglu van. |
Uspija san ga rastaviti, ali oni ključić kod ovog ab-a ne služi
apsolutno ničemu nema doslovce nigdi utora za odvijanje...i čini
mi se da je ovo teška (jeftina) kopija revellovog standard class-a.
Kako bilo poslužit će...čita san da nije dobro ga čistiti u nitru,
pa će dobijat uljne tretmane heh _________________ IN HOC SIGNO VINCES |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Čet Tra 02, 2009 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja imam takav AB,meni je dobar.Kad ti bude prestao vući boju samo zamjeni o-ring(gumeni prsten na igli) pa će i dalje raditi besprijekorno.Uvijek ga koristim za velike površine. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ŽILE
|
Upisano: Čet Tra 02, 2009 11:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| hemza Napisao/la: | | Ja imam takav AB,meni je dobar.Kad ti bude prestao vući boju samo zamjeni o-ring(gumeni prsten na igli) pa će i dalje raditi besprijekorno.Uvijek ga koristim za velike površine. |
aha, ok, a di nabavit drugi o-ring??? _________________ IN HOC SIGNO VINCES |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Tra 02, 2009 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| ŽILE Napisao/la: |
aha, ok, a di nabavit drugi o-ring??? |
Nastoj sačuvat stari pa po njemu pođi u prodavaonice auto dijelova, oni imaju takvih gumenih o-ringova raznih "kalibara".
Ili, još bolje, odmah sad dok je taj čitav i nov, po njemu nabavi par komada. Ako ti se uništi stari o-ring, onda ćeš morat nosit sa sobom iglu i po njoj nabavit neki koji paše promjerom!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Čet Tra 02, 2009 11:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Prošle godine sam kupio komplet malih gumenih brtvi u kutiji(raznih veličina,među njima i onaj koji mi pašu za AB).Nisam više siguran gdje sam ih kupio,ali mislim da je to bilo u Pevecu.Ako nebudeš našao,a bude ti trebalo javi mi se na moj email: vlado_hemzacek@hotmail.com
Još samo jedan mali savjet,da ti gumica duže traje lagano ju prstima naulji strojnim uljem prije sastavljanja AB-a. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|