Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5158 | |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
posto je muki zavrsen, bacam se odmah na Corollu, dok me nije pustilo
zaljepio sam pragove superljepilom i zapoceo sa kitanjem. krenuo sam sa epoxy kitom jer mi on sluzi i za cvrsci prihvat, da se nebi kojim slucajem sto odljepilo u kasnijoj fazi.
ljevi prag, jos neobradjen smirglom
desna strana, izgleda prilicno dobro. ostatak kitanja cu raditi sa IMPA kitom, trebam samo ove spojeve malo dotjerati
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 7:02 pm Naslov poruke: |
|
|
pa dobro si ti to i uglavio. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad mi nesto zapelo za oko, sta je s stupovima kod zadnjih prozora? Ces ih morati scratchati ili? _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
da, ali to cu kad sve bude sklepano. zaljepit cu tanku traku stirena na onaj dio straznjih bocnih prozora sto moram zacrniti, u cijeloj duzini od krova do vrata.
to ce biti tako tanko da to moram ljepiti u sto kasnijoj fazi jer bi sigurno puklo prilikom poliranja ako bi to zaljepio sada.
ali izvana, nikakav stup nije prisutan na autu, ako to pitas. samo okvir vrata do zadnjeg bocnog prozora.
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Ned Ožu 29, 2009 12:59 pm Naslov poruke: |
|
|
eto, malo kitanja i smirglanja zadnjih par dana.
polako rjesavam pragove. prva runda smirglanja je zavrsena, zaljepio sam bocne zadnje panele sa unutrasnje strane pa sam i njih malo pokitao da dobijem glatki spoj kad su vrata otvorena.
ali javio mi se i mali problem, ustvari, ne sad nego otpocetka, ali sad me poceo opako muciti.
naime, radi se o prednjoj maski, odnosno o mrezici koja ide oko prednje maske. na pravom autu je to suplje, na maketi je odljeveno u plastici.
imam to u PE setu i rado bi ju zamijenio (pogotovo jer imam i mrezicu za masku i intercooler) jer ce izgledati prilicno ćosavo ako sve okolo bude prozirno, a ovo neprozirno.
problem se javlja u sljedecem - prostor koji bi trebalo probiti ispod farova i maske je tanji od 1 mm, a ja nemam tako tanku turpijicu da s njom to izgrebem van.
pa sta sad da radim? jel da kupujem neki tanki alat (nemam pojma gdje?) ili predlazete neku drugu metodu?
mozda imate za posudit?......
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Ned Ožu 29, 2009 2:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Scriber mozda? _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ožu 29, 2009 2:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Ili da prvo sve ugrubo izbusis tankim svrdlom a onda presavines mali listic finog smirgla tako da ima "brus" na obje strane, ugras ga u prorez i osmirglas ga da bude ravan  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 1:18 pm Naslov poruke: |
|
|
eto nesto updatea i od mene.
masku sam uspjesno izrezao, malo je jos grbavo, ali sredit cu to. moram malo i kitati jer mi je ova stangica koja treba ostat pukla na cak 3 mjesta al ne zivciram se, vec je u procesu popravka.
unutarnje bocne panele sam prepolovio (prednji mi ne trebaju jer je ta unutrasnjost odljevena na vratima)
zadnje panele sam zaljepio na unutrasnjost bodyja. epoxy kit je odigrao veliki dio posla jer je body iznutra jako zakosen pa ljepilo uopce nije primalo, premala kontaktna povrsina. ovaj okomiti dio sam pokitao.
nadalje, uspjesno sam dobio priblizno tocan kut na okvirima vrata da prate liniju auta (bili su ravno odljeveni i to nikak nije zgledalo).
i to bi sad tak trebalo bit (naravno da vrata nisu zaljepljena, zato im jos treba potpora da stoje. to ce bit zadnji dijelovi pri sklapanju makete, ali bit ce pod tim kutom.) za fixiranje vrata sam koristio onu zicu za lemljenje
a poceo sam i sa kitanjem podnice, nekoliko pin markova je trebalo rijesiti.
za sad, toliko
PS - za potrebe slikanja su koristeni kotaci od 206 WRC. ne zamjerite  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan. Igleda jako dobro s otvorenim vratima, nadam se da nećeš više imati problema.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 2:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvarno fantasticno...bez rijeci... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 2:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Do yaya  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| D
 | | Član od: 25 Kol 2008 | | Poruke: 507 | | Mjesto: Šibenik |
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 5:02 pm Naslov poruke: |
|
|
odlično izgleda s ovin vratima... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 15, 2009 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidio sam to uzivo i mogu reci da je on fino sredio te pragove. Odlicno!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Lip 24, 2009 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
deca, nemate pojma kak me ovo lose vrijeme zeznulo. ovaj tjedan sam u planu imao lakiranje i decaliranje, ali posto je kisovito i vjetrovito nema teorije da maketa vidi kap laka.
uspjesno sam rijesio sve probleme sa maskom, kao sto mozete vidjeti.
farbao sam Zero Xrallic white dvokomponentnu boju (prvo neki izbjeljivac pa onda sama boja), sjelo je odlicno, nikakvih problema. jedino mi se zapunilo par rupica na mrezici ali to se ionako farba u crno, pa cu onda iglom otvoriti rupice.
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Sri Lip 24, 2009 12:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Konačno nešto i od tebe. Zasad je sve tip top i boja vidim da je odlično sjela.
A što se vrijemena tiče, mogu samo biti bez riječi jer i meni je zaznulo sve planove oko bojanja i ostalih stvari. Nadam se da će brzo nestat ova "zima".  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|