Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| žbrmbo
 | | Član od: 29 Lip 2009 | | Poruke: 81 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 11:58 am Naslov poruke: Maketa Bounty-ja |
|
|
Još jednom ljepi pozdrav iz Varaždina !
Prema obećanju evo stavit ću neke slike svojih radova.
Sada radim na modelu Bounty - radim ga po nekoliko nacrta tj kombiniram koji mi je u određenom trenutku najidealniji.
Imam nacrt od Vincenza Lusci iz 1968 ( Firence / Italy ) i nekakve Talijansko-Ruske ( neznam autora ni izdanje ) mada ni jedan od njih nije identičan te se pojavljuju velike razlike između njih ,stoga sam nabavio Anatomy of the ship "Armed transporter Bounty" nažalost nije knjiga nego je u PDF-u (ali bolje i to nego ništa) te se držim najviše nje jer petpostavljam da je ona najtočnija iako kad usporedim slike Bountyja koje se moge naći na netu da i tu postoje neke razlike .
Napravio sam trup broda veličine 70 cm te ga obukao sa furnirom tikovine ,a donji dio potpuno sa bakrenim pločicama. Onome koji nije probao oblačiti brod u bakar nebi to ni preporučio jer je jako teško i komplicirano - pogotovo jer ja u Vž nisam mogao pronači bakar određene debljine tj. na kraju sam kod lokalnog limara kupio lim 0.5mm te ga jedva nažicao da mi ga nareže na štancu na trakice po 6mm (jer doma nema šanse narezati ga tako jer se jako svija i deformira). No što je trud veći i nagrada je veća.
Sljedeći korak mi je dovršiti trup tj. staviti ukrasne lajsnice i dr.
Evo stavio sam i par slika tek toliko da dobijete dojam što i na čemu radim
a ovo je kasnije tj. dogotovljena oplata
Naravno znate i sami da je ovo takoreći tek početak te glavni posao tek sljedi ali vjerujte mi da meni osobno uvijek je najteže napraviti tj obući trup (jer ga ja oblačim sa "letvicama "od furnira vel 6x 80mm) , a ostalo već ide brže .
Ljep pozdrav javit ću se još i otvoren sam za sva Vaša pitanja.
P.S. novi sam na OMF-u pa Vas molim da mi oprostite na možebitnim greškama |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
 | | Član od: 25 Jul 2008 | | Poruke: 120 | |
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 12:14 pm Naslov poruke: |
|
|
svaka cast predivan i profi rad . znam koliko je tesko raditi bakrom , stvarno hrabro i samo napred , za plan ako imas plan vincenza luscciia , njegovi planovi su medju najidealnijim i najtacniji a ni pulski plan za bounty nije los samo je mali razmer ali moze da posluzi.
pozdrav brodomaketar .... _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo samo ću prebaciti u "projekte u radu", gdje je topicu mjesto.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivica
 | | Član od: 14 Sij 2009 | | Poruke: 56 | |
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 1:58 pm Naslov poruke: |
|
|
E ovaj projekt pratim s pažnjom jer je Bounty u dolasku u moj škver.
Samo naprid |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 5:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Budeš li trebao kakvu pomoć javi se. Naime ovo nije moj prvi Bounty- prije par ( 8 ) godina sam napravio isto jedan ali sam igrom slučaja ostao bez njega pa sam ovaj put odlučio da ovoga napravim za svoj gušt  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 8:08 pm Naslov poruke: |
|
|
krasno...mislim da se nas dva znamo, ha ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da , a sad vidiš i na čemu radim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 10:20 pm Naslov poruke: Re: Maketa Bounty-ja |
|
|
| žbrmbo Napisao/la: |
Imam nacrt od Vincenza Lusci iz 1968 ( Firence / Italy ) i nekakve Talijansko-Ruske ( neznam autora ni izdanje ) mada ni jedan od njih nije identičan te se pojavljuju velike razlike između njih ,stoga sam nabavio Anatomy of the ship "Armed transporter Bounty" nažalost nije knjiga nego je u PDF-u (ali bolje i to nego ništa) te se držim najviše nje jer petpostavljam da je ona najtočnija iako kad usporedim slike Bountyja koje se moge naći na netu da i tu postoje neke razlike .
|
Nemoj se previše zamarati razlikama između nacrta, jer nitko ne zna kako je Bounty točno izgledao u trenutku svoh posljednjeg tj. najčuvenijeg putovanja.
Svi nacrti za makete i kopije brodova za potrebe snimanja filmova su rađeni po nacrtima broda prije nego je preuređen za putovanje na Pacifik i iz opisa iz brodskog i privatnih dnevnika kapetana i članova posade. Ne postoje nacrti broda nakon što je preuređen, a pošto su pobunjenici spalili brod na otoku Pitcairn, izgled detalja broda nakon preuređenja se može samo otprilike znat. _________________ MAK "Reoplan"
Boris G.: poruka promijenjena dana: Ned Jul 12, 2009 10:23 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
vidimo se jedan dan
svaka cast na trudu s plocicama
ps
plavi bokovi ?? ne crni ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 10:24 pm Naslov poruke: Re: Maketa Bounty-ja |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | [ , izgled detalja broda nakon preuređenja se može samo otprilike znat. |
al se moze znat kak mu je sidro izgledalo........  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 11:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa , što se tiče boja držim se nekakvih referenci , jer nisam tip koji baš voli izmišljati po svojem a i inače sve što radim volim napraviti najbolje što mogu. Prvi put sam boje Bountyja videl na filmu a kasnije sam ih malo proučil na netu -ovo je samo jedna od tih slika
Čak sam upravo s tom slikom došel u mješaonicu boja da mi po njoj napravi nijansu.
Što se tiče točnih nacrta vjerujem ti da se netreba puno zabrinjavati iako sam siguran da je i sam brod bio više put prepravljan a vjerojatno tako i bojan- a bojalo se onom bojom koje je bilo.
Sidra i njegov oblik bi moral pogledati u anatomyof ship |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 12, 2009 11:56 pm Naslov poruke: |
|
|
za sidra odi na gugl earth, najdi Pitcairn, i tam imas sliku sidra koje je izlozeno......  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Pet Jul 17, 2009 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo smo da pokažem dokle sam došao sa svojim radom... Oplata je gotova stavil sam lajsne i manje više spreman sam za izradu "kućica", pomoćnih čamaca , kotača kormila , topova ...i svih onih djelova koji su još potrebni...
Momentalno sam na izradi kormila
Nego dali možda netko od vas ima neku tehniku izrade ili ljevanja sidra tj, topova pošto sa svojom i nisam prezadovoljan svojom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 19, 2009 1:36 am Naslov poruke: |
|
|
neznam brate di nalazite ove boje za trupove ovo nakraju će izgledati kao plastična maketa ili od gline,mislim da boja drveta je naj bolji odabir sa laganim toniranjem i lakiranjem osim ako nepokušavate sakriti greške u radu mislim da to nije to.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|