Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

podvodno nalaziste

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Jul 22, 2009 9:15 pm    Naslov poruke: podvodno nalaziste Citiraj ovaj komentar

evo pita covjek na newsima - Nalazi se u Medulinskom zaljevu kod otoka Fenoliga, i ne zna jel avion ili brod...ima neki pleh sa zvijezdom....
tu je slika mitraljeza, ali mi je nosac preglomazan za bocni stalak liberatora ....mozda neki brod s browninigom na palubi ?
vise slika na hr.rec.ronjenje .binaries....

Natrag na vrh
Blockaderunner

Član od: 05 Tra 2007
PorukaUpisano: Sub Jul 25, 2009 5:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

100% nekakav brodski AA gun. Ovakav tip postolja se nije koristio niti u jednom savezničkom (a mišljenja sam i bilo čijem drugom) zrakoplovu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Jul 27, 2009 8:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Teško je prepoznati bez reference na slici o veličini, ali mogao bi biti mitraljez Breda 13,2mm na postolju za brodove.
Natrag na vrh
falanga92

Član od: 20 Lis 2006
PorukaUpisano: Pon Jul 27, 2009 8:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može biti i Breda 8mm.
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Jul 27, 2009 8:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

znaci nije avion, ne? tak sam i ja mislio...i da, nije taj otok, neki slicnog imena, ali u medulinskom aljevu..
jel zna tko kaj je tamo potonulo ?
Danijel ? ti si mi jedina nada.... Very Happy
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Jul 27, 2009 9:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je sada teško reći kome ili čemu je pripadao taj mitraljez. Možda u blizini ima ostataka broda? Naime Talijani a poslije i Nijemci naoružali su velik broj drvenih brodića i čamaca za potrebe obalnog patroliranja, od kojih je znatan broj potopilo savezničko zrakoplovstvo. Podaci o tome su vrlo oskudni tako da baš za lokaciju o kojoj je riječ ne bih mogao reći ništa bez da znam još kakav detalj. Drvo pod morem propada vrlo brzo, tako da desetak godina poslije potonuća na dnu je samo hrpa trulog drveta, a nakon još desetak godina drvetu iznad pijeska nema ni traga. Ostaju naravno metalni predmeti, kao što su stroj, naoružanje, oprema... Eto zato me zanima da li ima još kakvih ostataka okolo te na kojoj je to sve dubini. Pokušao sam otići na stranicu za koju daješ link ali bez uspjeha. Da li bi mogao postati još koju fotku?
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Jul 27, 2009 9:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:

... Eto zato me zanima da li ima još kakvih ostataka okolo te na kojoj je to sve dubini. Pokušao sam otići na stranicu za koju daješ link ali bez uspjeha. Da li bi mogao postati još koju fotku?

to nije stranica, to je news grupa, hr.rec.ronjenje.binaries, thread ima naslov ''brod ili avion'', ja sam izbrisao fotke: _(
Probat cu doc nukako opet do tih fotki ako nemas newse
ima neka resetka, i neki sesterokraki komad, ko dio kola od nekog poklopca....meni vuce na brod...

nadam se da ne lazem, al mislim da je dubina cca 20 (?) m
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma