Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

USS South Dakota
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mig21UMD

Član od: 25 Jul 2009
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pon Kol 03, 2009 10:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako si napravio nešto novo na brodu može slika Laughing Laughing Laughing Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Migonja

Član od: 20 Jul 2009
PorukaUpisano: Pon Kol 03, 2009 11:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma još ništa novo............danas ili sutra
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Nosonja

Član od: 16 Jul 2009
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Kol 06, 2009 2:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

No hajde Migonja stavi slike dakote , please
Natrag na vrh
Migonja

PorukaUpisano: Čet Kol 06, 2009 4:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma evo evo. Napravljeni 8-127mm topova i jedan kat

evo
Natrag na vrh
Migonja

PorukaUpisano: Pon Kol 10, 2009 3:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U međuvremenu Dakota je dobila krov i postolja za 127 mm topove....

Natrag na vrh
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Pon Kol 10, 2009 8:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goreprsti samo bi trebao malo bolje napravit spojeve

Sovremenny: poruka promijenjena dana: Pon Kol 10, 2009 9:02 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Migonja

PorukaUpisano: Pon Kol 10, 2009 8:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

THX dud Laughing
to dok budem kitao onda bu sve nestalo
Natrag na vrh
Diadora

Član od: 25 Ožu 2008
Mjesto: ZD
PorukaUpisano: Čet Kol 13, 2009 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo naprijed

radio sam i ja nešto sa kartonom (Viribus Unitis 80cm, napušten, skratio mi živce), i mogu ti reći što čvršći materijal to bolje- ja sam koristio sve: hamer papair, tvrde korice bilježnica, karton iz kutija od obuće, sa ambalaže, samo da je dovoljno tvrdo, idealno je oko 1mm.
za veće površine odlična je kartonska ljepenka od 3mm.

Za topove predlažem- uzmeš štapic za ražnjiće(ili tanji za tvoje potrebe) koji će ti služiti ko "kičma" cijevi i oko njega namotavajući u krug, drvofixom, lijepiš traku papira dok ne postigneš dovoljnu debljinu (pazi da ti ne ostane "zraka", papir pri namotavanju mora biti nategnut). Kao da štapić npr. omataš selotejpom.
S različitom duljinom trake jednostavno dobiješ različite debljine cijevi ako tako nalažu dimenzije na nacrtu.
Ovdje možeš vidjeti takva cijev izgleda u mom slučaju:
DSC03422.jpg (134 KB)
DSC03423.jpg (123 KB)

vidim da ti nisi radio cijeli trup, sreća tvoja. Dok se postigne kako-tako pravilna glatka oblina treba nekoliko puta lijepiti slojeve novina i papira, drvofix, kitati, brusiti, ispravljati, i uvijek se poznaju f.. neravnine.
I uzmi u obzir da će sve ono što nije "betonirano"s vremenom početi opuštati, pa je bitno da je sve "natopljeno" ljepilom ili kitom..ako želiš nešto trajnije
pogotovo pazi trup.
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Čet Kol 13, 2009 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ako nije problem, može koja slika Viribusa Very Happy
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 13, 2009 11:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Diadora Napisao/la:

I uzmi u obzir da će sve ono što nije "betonirano"s vremenom početi opuštati, pa je bitno da je sve "natopljeno" ljepilom ili kitom..ako želiš nešto trajnije
pogotovo pazi trup.

sad mi je palo na pamet - ja imam stuku u nekom velikom mjerilu 1:24 cini mi se, barem25 godina stoji na ormaru kod stare u sobi koja se vec dugo ne koristi.......neki dan sam gledal, jos je citaava....papirna...nemres bilivit.....osim kaj ima 3 mm prasine...valjda ju je ona konzervirala.... Very Happy
Natrag na vrh
Migonja

PorukaUpisano: Pet Pro 04, 2009 11:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

HY BOYS Im BACK!!!!!!!!!!!.......evo meeeee........kaj ste mislili da je ova tema propala.....e nije...izgubio sam volju za slaganje, a sve je natrag započelo kad je mama pitala....Matija kaj buš s ovim, da to bacim???.......ja rekoh baci.....mama kaže: Daj onda skini dolje nemogu do toga....onda sam skužil South Dakota.....e pa kad sam te već do tud napravil složil te bum do kraja.......
Evo sad zakitana se suši i čeka dalje obrađivanje....toranj i dimnjak još nisu zaljepljeni kak ni topovi.....nanovo ću cjevi napravit

ah....lijepo je opet biti kod kuće...........ma kaj serem, drago mi je da sam ju natrag počel slagati Very Happy

Opet kažem.........svaki Vaš savijet dobro dojde.........see ya later
Migonja

PorukaUpisano: Pet Pro 04, 2009 11:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas ujutro u 7 sam ga zakital........tako da popodne mogu očekivat obradu površine
Sovremenny

PorukaUpisano: Pet Pro 04, 2009 12:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a da nisi malo fula oblik pramca? Wink pre ravan je, kao kod putničkih brodova...jeste da Dakota nije imala jako zakošen pramac kao npr. Tirpitz ali baš da je bio toliko ravan....to ispravi tijekom šmirglanja....i sretno mučenje sa brusnim papirom Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
Migonja

PorukaUpisano: Pet Pro 04, 2009 12:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja mislim da je još malo previsoko....dobro zakitat ću......i svladat ću taj šmirgl papir......Very Happy
Migonja

PorukaUpisano: Pet Pro 04, 2009 1:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo bokovi kupola izbrušeni kolko je išlo........sada su silky smooth......

a sad na dimnjak....
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naprijed
Stranica 5/9

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma