Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Boca za freon

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pon Kol 10, 2009 5:21 pm    Naslov poruke: Boca za freon Citiraj ovaj komentar

Da li se moze boca od freona upotrebiti kao kao rezevoar za vazduh posto planiram samogradnju kompresora ,na boci ne pise koliki pritisak izdrzava a imam te boce pri ruci? Question
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pon Kol 10, 2009 10:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam na koju točno bocu misliš ,ali raznih boca za smogradnju ima posvuda neka ti stjenka bude barem oko 3 mmm ,ali radi sigurnost važno bi bilo da imaš prekotlačnu sklopku.
Na forumu ima par kvalitetni prikaza samogradnji.
Kad sam ja radio sebi kompresor za A.B. otišao sam na obližni deponij, po materijal i za tri sata sa imao kompresor koji skroz dobro radi,nije baš estetski ali...
HrvojeKL

Član od: 26 Svi 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Kol 17, 2009 12:39 am    Naslov poruke: Re: Boca za freon Citiraj ovaj komentar

dule Napisao/la:
Da li se moze boca od freona upotrebiti kao kao rezevoar za vazduh posto planiram samogradnju kompresora ,na boci ne pise koliki pritisak izdrzava a imam te boce pri ruci? Question

Možeš, ljudi to često koriste. Vjerojatno je atestirana na puno veći tlak, ali zbog relativno tankih stijenki ja je ne bi punio na više od 5-6 bara.

Hrvoje
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma