Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 07, 2009 12:40 pm Naslov poruke: 9A-HRH - H-254 |
|
|
Pozdrav,
zanima me da li je bivsi 9A-HRH sada H-254 i da li je tu registraciju (H-254) nosio samo jedan helikopter. Kojeg tipa je taj helikopter? Mi-8MTV-1, Mi-8PS11 ili Mi-17?
Unaprijedse zahvaljujem. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ruj 07, 2009 1:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Hej, koliko znam samo je tu brojčanu oznaku imao (poslao sam ti PM).
I radi se o MTV-1 sa dosta izmjena, pretvoren u salonski, izmjenjeni prozori, klima, vrata, tapecirung unutra i ostale sitnice za ugodniji let.
Slika sa jasno istaknutom nazivom modela.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mi17
| | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 12:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | Hej, koliko znam samo je tu brojčanu oznaku imao (poslao sam ti PM).
I radi se o MTV-1 sa dosta izmjena, pretvoren u salonski, izmjenjeni prozori, klima, vrata, tapecirung unutra i ostale sitnice za ugodniji let.
Slika sa jasno istaknutom nazivom modela. |
Taj je bio kupljen od Aeroflota več u salonskoj verziji sa kockastim prozorima, tu je jedino dobio klimu ispod kabine od nekog autobusa i nekoliko instrumenata, a prije par godina je dobio nove ovalne prozore. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Sub Ruj 12, 2009 8:57 am Naslov poruke: |
|
|
E pa upravo su me prozori i zbunili. Ja sam ga slikao sa "kockastim" prozorima, a sada vidim fotke tog helikoptera s ovalnim prozorima. Zbog toga sam stekao dojam da je drugi helikopter dobio reg. oznaku 254 a da je originalni zavrsio na nekom drugom mjestu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1046 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Sub Ruj 12, 2009 12:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa da, baš me zanima kako mogu samo prozore izmjeniti? _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ruj 12, 2009 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mislim da odgovor znadu u ZTZ-u. Da neobično to zvući, ali tako je. Poznato je i to da je on kupljen kao salonski, no kod nas je opet preuređen za "naš" VIP. Kasnije ću postati fotke, kako je izgledao prije, a kako poslije, sve u sivo-plavoj shemi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ruj 12, 2009 11:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Dio materijala što ja imam i znam je taj da je taj helikopter kupljen ili barem je došao u HR zimi 92-94. Kao što je već Mi-17 spomenuo došao je u Aeroflotovim bojama sa registracijom RA-27042, prije te kad je izašao iz tvornice je nosio regu CCCP-27042, c/n mu je 95876. U Hrvatskoj je registriran najprije kao 9A-HRH i kod nas se Aeroflotove plave crte prebojavaju zajedno sa cijeli strojem u posve bijelu boju sa plavom registracijom.
Fotka sa Lučkog devedesetih:
Nisam siguran dali 2004., ali na remontu u kojemu našima u ZTZ-u pomažu Ukrajinci dobiva sivo-plavu boju i novu vojnu registraciju H-254.
Sad bi se vratio na ove prozore koji vas bune (Mario i Miro). U svakom slučaju, oni su još kvadratnoga oblika, ali i interijer im je poput standardnih salonskih, odnosno kakav je i došao, godišnjica Oluje 2005. godine, slika C.Loftinga iz Zemunika :
Nakon toga, u svibnju 2006.god. helikopter odlazi na novi djelomični remont gdje se zajedno sa nesretnim H-253 dodatno uređuje interijer u ovo:
Prozori koji su do tada bili kvadratni zamjenjuju ovi, ovalnoga oblika. Nadam se da se dosta jasno vide zakovice i obris gdje je do tada bio onaj stari prozorčić.
Detalj klime, nema podatak da je to klima iz autobusa, možda se takve ugradjuju i tamo ili ju je netko skinuo i montirao pri primitku u HR, ali koliko ja mogu pratiti povjest toga helikoptera u Hrvatskoj, stalno ju je imao.
Kako mi pričaju piloti, to je možda najbolja MTV-jka u HRZ-u što se tiće letenja. Ima jedan mali „ali“, no o teme možda nekom drugom prilikom.
I naravno, ovo je fotka kako izgleda danas, slikao sam je oko podne na Lučkom, boja je dosta izbljedila u odnosu na fotke od prije tri godine s Plesa, no i evidencijski broj je novoga fonta. Nemam točan podatak od kada, ali kako su dolazili Mi-171Sh, a stari išli na preglede, dobivali bi nove brojeve.
Vrlo rado bi u svoju datoteku upisao koji novi podatak, ako tko zna nešto više. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|