Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Igor_A.
 | | Član od: 03 Tra 2008 | | Poruke: 307 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 23, 2009 10:18 am Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | Za tu veličinu ovo zapravo izgleda jako dobro, meni jedino "motting" nekako ne štima, malko mi je previše zrnat ?
Pozdrav ! |
"motting","motting"? Nemoj mi zamjeriti na neznanju , forumska tražilica kaže da se taj pojam do sada nije pojavljivao na forumu, a ni on-line prevoditelji nisu upoznati sa tim pojmom. Mogu jedino pretpostaviti da se tvoje zapažanje odnosi na zrnatost uzorka kamuflaže, osobito vidljivu na prelazima, boja? Ako se radi o tome, to je vjerojatno posljedica toga što sam te prelaze editrao u 'Microsoft Paint-u', ne baš sofisticiranom programu, al' to mi je jedino bilo pri ruci, vjerojatno bi se sa nekim drugim programom to bolje dalo izvesti.
Inače više sam pažnje posvetio određivanj RLM boja za kamuflažu, one na originalnom modelu mi se nisu dopale. Tako sam pretražio internet u potrazi za tablicama boja 'RLM - Colors of the German Luftwaffe', i nakon što sam usporedio iste boje iz nekoliko različitih tablica, zaključio sam da se pripadajući postotci osnovnih boja (red,green,blue) međusobno dosta razlikuju, pa sam onda sam odredio neke svoje približne boje, koje su mi dobro izgledale isprintane na papir. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Kol 23, 2009 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
| Igor_A. Napisao/la: | | darko Napisao/la: | Za tu veličinu ovo zapravo izgleda jako dobro, meni jedino "motting" nekako ne štima, malko mi je previše zrnat ?
Pozdrav ! |
"motting","motting"? Nemoj mi zamjeriti na neznanju , forumska tražilica kaže da se taj pojam do sada nije pojavljivao na forumu, a ni on-line prevoditelji nisu upoznati sa tim pojmom. Mogu jedino pretpostaviti da se tvoje zapažanje odnosi na zrnatost
. |
ma to je Darko
mottling se veli :
mot·tle (mtl)
tr.v. mot·tled, mot·tling, mot·tles
To mark with spots or blotches of different shades or colors.
n.
1. A spot or blotch of color.
2. A variegated pattern, as on marble.
dakle, to je to kaj ste obojica mislili ))) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Ned Kol 23, 2009 2:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Je, Slider je u pravu, ispalo mi "L" negdje usput, na to sam mislio... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 23, 2009 9:43 pm Naslov poruke: |
|
|
ovo je jako zanimljivo,bas me zanima kak bu ispao do kraja,za sad mi se cini super! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Diadora
| | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 36 | | Mjesto: ZD |
|
Upisano: Pon Kol 24, 2009 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
| lijepo, samo naprijed.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
|
Upisano: Ned Ruj 13, 2009 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, našao sam malo vremena, vaši pozitivni komentari su mi dali poticaj, pa nastavljam sa radovima,
Izradio sam konstrukciju krila. U originalnom modelu su predviđena samo rebra, ali ja sam po uzoru na neke druge papirnate modele dodao još i 'ploče' od malo debljeg papira (cca 200gr) između rebara kao malo ojačanje,
Izrezao sam papirnate 'oplate' za krila i poljepio 'udubljenja za kotače', ne znam kako se to točno zove,
Izradio sam i dijelove budućeg stajnog trapa, kotači su kombinacija papira i Fimo mase, a osovine za kotače sam izradio od mesingane žice debljine 0,8mm, na žicu će još doći obloga od Fimo mase,
Od Fimo mase sam izradio i ispušne cijevi avionskog motora, eh ni za taj dio ne znam stručni naziv,
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Ned Ruj 13, 2009 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
fino to tebi ide, samo nastavi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
|
Upisano: Ned Ruj 13, 2009 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Mali napredak ovog popodneva, upasao sam krila...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| guuba
| | Član od: 12 Ruj 2009 | | Poruke: 114 | | Mjesto: Kopačevo |
|
Upisano: Ned Ruj 13, 2009 11:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Mic po mic i evo dobre makete. Bravo, volim kad se prokazuje korak po korak. _________________ Cijanakrilna ljepila najbolje lijepe prste. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BigBadWolf
 | | Član od: 04 Lip 2007 | | Poruke: 44 | |
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 3:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo izgleda odlicno. Na kom papiru i stampacu je stampano? _________________ On the internet, all men are boys, all women are men, and all children are FBI. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 4:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Muka je ovo uraditi no tebi lijepo ide. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 6:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| BigBadWolf Napisao/la: | | Ovo izgleda odlicno. Na kom papiru i stampacu je stampano? |
Običan bijeli 80-gramski papir i HP-ov inkjet printer  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 8:43 pm Naslov poruke: |
|
|
jako lepo... svaka čast! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Drago mi je da vam se sviđa . Kompletirao sam krila, u originalnom modelu su krila iz jednog komada, ja sam odlučio ova zakrilca, mislim da se kaže 'flapsovi', izraditi odvojeno, evo par fotki...
postolje je kutija od šibica,
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 8:41 am Naslov poruke: |
|
|
Izgleda sve bolje i bolje. Je li maketa predstavlja varijantu G-2? Ovako mi se čini da bi trebao dodati ona 2 izbočenja na krila, ako to nije F ili G-1. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|