Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

kako napraviti maskirnu šemu na BF 109

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
toni36

Član od: 05 Lis 2007
Mjesto: Baška Voda
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 8:36 am    Naslov poruke: kako napraviti maskirnu šemu na BF 109 Citiraj ovaj komentar

nakon dužeg vremena evo me u ovoj rubrici.....
rtadim Bf 109G-2 i uz veliku pomo kolega pomalo napreduje. Došeo sam do faze kada treba nanjeti maskirnu šemu (Odlučio sam se za Bencetićev "Black 5" i u nedostatku drugih za referencu uzeo sliku sa Wings Pallete)
nemam problema sa krilima, poklopcem motora i svugdje gdje koristim šablon ili traku ali kada idem nanijeti mrlje (RLM 74/75) moj messer počinje sličiti na Dalmatinca koji je dobio ospice.

koji su vaši savjeti ....kako???... JHITNO (jer sam po treći put skidao boju)
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 8:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...mislim da bi trebalo malo isprobavati na komadu nečega (plastike, stirena, stara maketa). Kolliko sam ja isprobavao (jer me slično čeka) rješenje je u nešto gušćoj boji i manjem pritisku. Meni to funkcionira na 0,7. Kad crijevo uzme svoj dio prilikom stiska na okidač na satu pokazuje 0,4. I još jedna stvar. Mislim da je to lakše uraditi sa enamel bojama nego sa akrilnim ali ne tvrdim.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 9:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Netko je jednom na forumu napisao da motling radi sa spužvicom. Probaj negdje sa strane i tu varijantu. Komadić spužve nepravilnog oblika umočiš u boju i "tapkaš" po maketi u različitim položajima spužvice
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
toni36

PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 9:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
...mislim da bi trebalo malo isprobavati na komadu nečega (plastike, stirena, stara maketa). Kolliko sam ja isprobavao (jer me slično čeka) rješenje je u nešto gušćoj boji i manjem pritisku. Meni to funkcionira na 0,7. Kad crijevo uzme svoj dio prilikom stiska na okidač na satu pokazuje 0,4. I još jedna stvar. Mislim da je to lakše uraditi sa enamel bojama nego sa akrilnim ali ne tvrdim.

Hvala na savjetu, imam enamelke...MM.... tako da je taj dio problema riješen.... tlak će se naštelati... i ostaje mi samo vježba......
fala bogu plastike ima , a i vrimena....
toni36

PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 10:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pokušao sam sa spužvom ali mi rezultati nisu kao kod vas.... počinjem biti ljubomoran i zavidan Twisted Evil Twisted Evil
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 10:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam čuo da se mottling može radit i sa štapićima za uši...Davno, kad sam radio sa kistovima, probao sam metodu sa spužvicom i, iako se dobiju mrlje mekših rubova, ipak to nije to. Mislim da ćeš uz malo vježbe sa AB-om već doći do dobrih rezultata.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 10:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

komad papira vulgaris...... izrezi zeljeni oblik (oblike), izbusi rupe, nepravilne, svejedno.... par mm od makete, kratko spricni, i to je to, ako neide freehand..... samo, moras raditi jednu po jednu tocku, tako da pretpostavljam da bi to bilo jako dugotrajno i zamorno....ali ako neide drugacije....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
toni36

PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 11:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
komad papira vulgaris...... izrezi zeljeni oblik (oblike), izbusi rupe, nepravilne, svejedno.... par mm od makete, kratko spricni, i to je to, ako neide freehand..... samo, moras raditi jednu po jednu tocku, tako da pretpostavljam da bi to bilo jako dugotrajno i zamorno....ali ako neide drugacije....

ponovno hvala svima na savjetima sada imam od čega krenuti, ja pokušao freehand... Mislim da bi za ono šta je ispalo trebalo otvorit novu rubriku na forumu... sada sam poskidao staru boju, čeka me ponovno podloga ....i u međuvremenu vježbanje svake tehnike pa vidit koja mi najbojle leži...
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 12:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

riper ti je dao pravi savjet, ja to isto tako radim
uzmes par komada A5 papira i na sredini izrezes po jedan razlicit oblik- mozes cak i rukom iskopat nepravilnu rupu
napravis tri cetri takva, i svakog okreces pod razlicitim kutom, i sa pet papira imas 20 razlicitih fleka......
dalje sve kako je riper rekao...
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 1:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:
uzmes par komada A5 papira i na sredini izrezes po jedan razlicit oblik- mozes cak i rukom iskopat nepravilnu rupu
napravis tri cetri takva, i svakog okreces pod razlicitim kutom, i sa pet papira imas 20 razlicitih fleka......
Odlicna ideja jedino sto bi mozda trebalo malo odmaknuti papir od podloge kako bi se dobio maglovit efekat. Very Happy
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 1:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dule Napisao/la:
slider Napisao/la:
Odlicna ideja jedino sto bi mozda trebalo malo odmaknuti papir od podloge kako bi se dobio maglovit efekat. Very Happy

dalje sve kako je riper rekao Smile
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 1:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:

Dakle, da ponovim bitan dio....... Wink

Reaper Napisao/la:
.... par mm od makete, kratko spricni, i to je to....

Dalje sve kako je Rip....cek...dalje sve kako sam ja rekao..... Laughing

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
toni36

PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 3:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prva liga ste svi..
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 5:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hajde farbaj to cudo pa da vidimo efekte uh bas sam radoznao Razz
Natrag na vrh
toni36

PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2009 6:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

idem idem, samo me nemokte tući Wink Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma