Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sub Ruj 19, 2009 5:24 pm Naslov poruke: Podesavanje PTA12 sklopke(mozda zatreba) |
|
|
Postovane kolege nakon mnogo muka oko gore pomenute sklopke danas sam resio problem stelovanja i vrlo je je jednostavno:
1.Postoje dve opruge manja i veca .Manja je za maksimalni pritisak a veca za minimalni.
2.Malu oprugu zavrnuti do kraja ne preterivati , veliku odvrnuti skoro do kraja ukljuciti kompresor i kada manometar pokaze zeljenu vrednost otpustati malu oprugu dok se motor ne ugasi ,nakon toga mozete jos malo popustiti oprugu posto postoji mala tolerancija pa mozda pri sledecem ukljucenju sklopka nece iskljuciti bas na tom pritisku nego na malo vecem.
3.Nakon toga motor je ugasen sacekati dvadesetak sekundi i polako ispustati vazduh dok skala manometra ne pokaze vrednost na kojoj bi zeleli da se motor ukljuci,zatim oprugu lagano dotezati dok se motor ne upali i to je to.
4.Ovu pauzu od par sekundi treba napraviti kako bi
motor mogao da startuje posto friziderski motori ne mogu odmah nakon gasenja da startuju(meni je to pravilo problem posto motor nikako nije hteo odmah da startuje)
Nadam se da sam malo razjasnio ovu nedoumicu .Jos bih dodao da je ova sklopka prava stvar za kompresor(hvala kolegi Vladanu iz Nisa ).Pozdrav od Duska.
P.S zamolio bih administratora da okaci ovu temu kao sticky kako ostatak ekipe ne bi muku mucio kao ja.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Ned Ruj 20, 2009 10:09 pm Naslov poruke: sklopka 12 PTA |
|
|
| To sve ti je već objašnjeno u postu sklopka 12 pta koju je postavio batana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 11:18 am Naslov poruke: Re: sklopka 12 PTA |
|
|
| hemza Napisao/la: | | To sve ti je već objašnjeno u postu sklopka 12 pta koju je postavio batana. | Pa video sam taj post ali imao sam problema zbog prekida struje kada motor ne moze odmah da startuje vec mora proci par sekundi sto mi je pravilo ogroman problem tako da sam unistio jednu sklopku od silnog stelovanja ,ali eto svaka skola se placa.Pozdrav Dusko.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
|
Upisano: Uto Ruj 22, 2009 9:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja inače radim kompresore po narudžbi pa moram znati sve o njima.Prošao sam tu veliku školu.Onaj problem sa čekanjem da motor ponovno upali se lako riješi.Svi motori imaju starter(pobuđivač)u onoj plastičnoj kutiji koja se nalazi na njima.Bez njega se motor nemože pokrenuti.Postoje dvije vrste startera.Jedni su napravljeni od termoelementa(jedna vrsta materijala koja provodi struju sve do onog trenutka kad poraste temperatura .Sa povišenom temperaturom ne provodi struju.Treba proći puno vremena da se ohladi i ponovno pokrene motor.Ovdje se problem riješava ugradnjom hladnjaka direktno na termoelement).Drugi su napravljeni kombinacijom releja i bimetala.Bimetalu treba isto puno vremena da se ohladi da može ponovno pokrenuti motor.Ovdje se problem riješi tako da uklonite bimetal.Motor će paliti kad god poželite.Ako se radi o kompresoru, motor uvijek mora biti spojen na tlačnu sklopku (podešenu od 2,5 do 6 bara) da ga štiti od preopterećenja i izgaranja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| To ti je starter sa termoelementom i novijeg je datuma.Nalazi se na svim Danfos motorima(svi gorenjevi hladnjaci i zamrzivači imaju te motore) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 12:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Super  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|