Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| crofalcon
 | | Član od: 24 Ruj 2009 | | Poruke: 35 | | Mjesto: Vinkovci |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 11:16 am Naslov poruke: USS Indianapolis CA-35 1/350 full scratch |
|
|
Evo kao sto sam i obecao stavljam fotke Indija u radu. Zapoceo sam ga jos 2004. godine, a prije njega sam u samogradnji napravio dva razaraca. Isprva sam trup kompletno izradio od drveta a sve ostalo od stirena. Bio sam dosta daleko dosao sa njim no pojavili su se neki problemi, kako je trup bio od drveta unatoc puno slojeva kita pojavile su se neke mikro pukotine koje sam pokusao sanirati. I nakon nekoliko novih slojeva akrilnog kita, nakon brusenja u vodi, voda je nekako nasla put do drveta a svi znamo sta se dogada sa drvetom kad popije vodu. Nakon toga sam skroz izgubio volju da ga radim dalje i bacio sa na neke nove projekte (japanski razarac-nosac hidroaviona i KUK torpiljarku). Na ta dva nova broda sam upotrijebio „novu tehnologiju“ izrade trupa od dvokomponentnog poliesterskog kita sa staklenim vlaknima koji se pokazao strasno dobar jer nakon susenja (koje traje oko 20min) postaje izuzetno cvrst i tvrd. Tako da sam ja odlucio napraviti potpuno novi trup na taj nacin, jedino sto nisam mogao iskoristiti zadnje nadgrade jer je vec bilo sljepljeno sa trupom no prednje je tek bilo zapoceto pa sam ga samo dovrsio. Sve ostalo osim trupa je radeno od telefonskih kartica, casica jogurta i tankih limova aluminija.
Prvo par fotki da se vidi dokle sam bio dosao sa prvim pokusajem:
Onda sam to sve morao ostaviti po strani i raditi sve novo (osim prednjeg nadgradja i topova).
Kako je izgledao novi trup prije nanosenja onog kita kojeg sam spominjao, u usporedbi sa onim starim koji mi je zadao tolko glavobolje. Vidi se da sam na starom nanasao jos nekoliko slojeva akrilnog kita, al uzalud.
Novi je raden od plexiglasa i PVC-a, ono bijelo nije stiren jer je on premekan pa bi se prilikom brusenja prelako trosio a to se ne smije desiti jer bi se izgubio oblik rebra.
Jedino je problem sto fotke za sljedecih nekoliko koraka nemam, negdje sam ih zagubio, vec slijede fotke kad se trup vec bojao. Inace bas nemam naviku da slikam pojedine korake dok radim, uvijek se zaradim i zaboravim fotkat.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crofalcon
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 11:24 am Naslov poruke: |
|
|
20mm Oerlikoni:
40mm Boforsi :
Oni su mi najdrazi pa sam se na njima najvise potrudio, pokusao sam napraviti sto je vise moguce detalja (svaki ima 57 dijelova a vise od 50 % tih djelova je od aluminija).
127-ice:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crofalcon
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 11:32 am Naslov poruke: |
|
|
Prednje nadgradnje:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crofalcon
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 11:37 am Naslov poruke: |
|
|
Camci:
Katapulti:
Zadnje nadgradje:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 11:57 am Naslov poruke: |
|
|
Nemam rijeci _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Ni ja. Ovo je fantastično!
A ja se patim sa već gotovim djelovima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
kolega, jesi razmisljao da potrazis kakvu strucnu pomoc? ovo je bolesno.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Prelepo! Pgotovo boforsi!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 3:14 pm Naslov poruke: |
|
|
..gledam i ne vjerujem.....Ajde nešto, ali apsolutno sve.......o majko... _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 3:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne sjećam se kad je izraz WOW bio prikladniji...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 4:28 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na slikama .....jako mi je drago da još ljudi na ovom forumu radi samogradnje brodova ....ponavljam,jako lip rad...svaka čast _________________
http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 6:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Kutije za signalne zastavice...
Večeras spavam na kauču. Nakon ovoga nisam dostojan leć u krevet |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 7:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | | Večeras spavam na kauču. Nakon ovoga nisam dostojan leć u krevet |
bolje nemoj, uhvatit ce te išijas pa neces moć radit makete
zaboravija sam pitat, koliko su otprilike veliki ti limovi u disketama...sad tražim po sobi da nađem jednu ali toga više nema kod mene....čak se ni ne sjećam kad sam zadnju koristija ...dao si mi ideju da bi i ja to mogao koristit u scratchu + znaš možda koliko košta paket disketa?? _________________
http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SeaHarrier
 | | Član od: 29 Kol 2009 | | Poruke: 48 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Ruj 28, 2009 7:09 am Naslov poruke: WOW |
|
|
Za ovo stvarno treba imati živaca i ljubavi.Kapa dolje!
Inače limenke od coca-cole mogu isto biti korisne.
Imaš možda kakvih dobrih nacrta? Za Cleveland,Baltimore i Alaska klase krstarica?
Još jednom,cool pravi si as,čovjek se zapita jel u stanju poslije ovoga,
pokazat svoje brodiće. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crofalcon
|
Upisano: Pon Ruj 28, 2009 3:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala ljudi!
Da i limenke od coca-cole ili piva znaju isto koristiti, kad treba saviti nesto od tanjeg lima.
Inace ovo su ti aluminijski poklopci disketa:
Postoje diskete s plasticnim i aluminijskim poklopcima. Ne isplati ih se kupovat nego nabavit od ljudi koji ih se rjesavaju. Ja sam tako nabavio podosta tih poklopaca.
Sto se tice nacrta US krstarica, imam originalni blue print od CL-89 Miami (Cleveland class) i nacrte od profile morskie: USS Brooklyn CL-40, USS Nashville CL-43, USS San Diego CL-53, Northampton class (USS Northampton CA-26, USS Louisville CA-28, USS Houston CA-30, USS Augusta CA-31), USS Indianapolis CA-35, USS San Francisco CA-38, USS Salt Lake City CA-25. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|