Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 3:19 pm Naslov poruke: Gitarske žice |
|
|
Dakle, tokom radova na Mi-8 sam naišo na sliku neke cijevi u kabini, na lijevom dijelu, točnije se radi o ovome(iza palice): www.hrcappuccino.org/.../Mi-8%20H-211/Mi-8.JPG Pokušavao san napraviti tu cijev od bakrene žice, ali u 1/72 je to preveliko i nemože se postići tolko gusti namotaj, pa sam se dosijetio da se može iskoristiti najdeblja žica sa gitare(E za one koji se kuže.. ) Jeli netko to već pokušavao, s čime da odrežem tu žicu? Cvik cange su preslabe za to... I jel' se može to lijepiti sa CA ljepilom ko i ostali metalni dijelovi?
Unaprijed hvala!  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 4:09 pm Naslov poruke: |
|
|
mogu ti pomoc ako kazes s koje si gitare uzimao klasicne akusticne ili elektricne  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 4:13 pm Naslov poruke: Re: Gitarske žice |
|
|
| CCCP Napisao/la: | Dakle, tokom radova na Mi-8 sam naišo na sliku neke cijevi u kabini, na lijevom dijelu, točnije se radi o ovome(iza palice): www.hrcappuccino.org/.../Mi-8%20H-211/Mi-8.JPG Pokušavao san napraviti tu cijev od bakrene žice, ali u 1/72 je to preveliko i nemože se postići tolko gusti namotaj, pa sam se dosijetio da se može iskoristiti najdeblja žica sa gitare(E za one koji se kuže.. ) Jeli netko to već pokušavao, s čime da odrežem tu žicu? Cvik cange su preslabe za to... I jel' se može to lijepiti sa CA ljepilom ko i ostali metalni dijelovi?
Unaprijed hvala!  |
..i E žica je debela za to što trebaš. Na linku se ne vidi slika (ne radi link) ali pokušaj sa žičicom iz "češlja" od kompjutora. Onaj višežilni kabel za napajanje koji ima izlivenih više u nizu. Jedna žičica iz izolacije je odlična. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 5:26 pm Naslov poruke: |
|
|
ako ti je najdeblja zica predebela
imas i ostale zeci h,g,d,a,e  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 5:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| killa Napisao/la: | ako ti je najdeblja zica predebela
je, ali H2 i E1 nisu omotane.....
dakle, kao elektronicar i gitarist i maketar :
-zicu mozes cvikat cvikcangama ( kakve su to koje ne mogu???)
-malo ces ju teze svinut i oblikovat ako je za el.gitaru jer je i jezgra i omot celik, al ide
-nabavi zicu za akusticnu gitaru, mjedenu ( Brass), tj zutu - tu je samo jezgra celicna, omot je mjeden
-nema veze koja zica, gledaj koji tebi promjer pase- imas raznih debljina zica, pa E6moze bit razlicite debljine
-jos je najbolje ak uzmes obicnu bakarnu zicu iz stare elektronike pa omotas tanju oko nje, bajar je mekan i lijepo i lagano se oblikuje
-mozes sve ljepit cianofixom
-ja sam u 72 oko E1 zice motal bakrenu licnu, da dobijem crijevo za masku pilota ( f-18, slika na www.m2models.hr) i ide cist lako- kad sam omotao, izvadio srednju zicu, preso cijanofixom i imao sam pravo crijevo
n-naravno, ti ne moras vadit srednju zicu ak se ne vidi kraj |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 5:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | | killa Napisao/la: | ako ti je najdeblja zica predebela
je, ali H2 i E1 nisu omotane.....
|
e da imas pravo nisam razmisljao dok sam piso  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na savjetima, probat ću kad mi škola dopusti... A imam žice sa stare akustične gitare, raspala se ovo ljeto... i probal sam sa italerijevim cvik cangama, samo sa vrhom, i nije išlo, sam sam ih oštetio... probat ću sa G žice skinut čelićnu jezgru, pa bi trebalo valjda ić... I pita ću starog da mi na poslu izvadi ove žice iz nekog raskupusanog kompa... Nadam se da ćete uskoro viditi u projektima jeli uspjelo  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
|
Upisano: Ned Stu 22, 2009 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Prije tjedan dana sam bio prisiljen malo se zafrkavat sa žicama(puko mi visoki E...) pa sam otgrio podosta stvari... dakle, žice se mogu rezati sa kombinirkama uz puno napora i boli u dlanovima, al ide... Također sam otkrio i da se duboki E, najdeblja žica, može koristiti za čišćenje AB-a. Po debljini taman prolazi kroz otvor iza dizne, kroz koji boja dolazi do dizne, u kojem mi se nakupila poveća naslaga, pa sam potego par puta sa tom žicom kroz to, i sva boja je ušla u namotaje a AB je osto čitav i (relativno)radi...  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|