Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Oeffag Albatros D.III, 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 8:38 am    Naslov poruke: Oeffag Albatros D.III, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav, ekipa!
Nisam mogao odoliti, opet sam ga uradio, meni jedan od najdrazih aviona 1. svj. rata... Pogotovo jer sam naletio na dvije (od postojece tri) fotke i jer me odusevio nacin farbanja.
Odmah u pocetku sam za svaki slucaj konsultirao g-dina Totschingera i g-dina Plattnera, i pokazalo se da sam ispravno ucinio. Naime, suprotno od nekih objavljenih izvora, avion je Oeffag-ov D.III serije 153.
Dalje, donja strana trupa i krila nije bojana svijetlo plavo, niti ikako drugacije. Ostavljena je neobojeno...
Postoje kotroverzije i po pitanju pilota. Zna se da su njime letili razni, ali oznacio ga je Oberleutnant (natporucnik) Hiller.
Sama maketa je Roden-ova, dodao sam nesto malo u cockpit-u, ostalo iz kutije.
Uostalom, pogledajte...

Zivi i zdravi bili!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 8:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Navedeni dio u uvodnoj Vladinoj riječi (vezan za povijest) nebih komentirao obzirom da znam koliko za svaku maketu Vlado prikuplja materijale, ali zato mogu reći da je ovo jedna od najrealnije urađenih maketa biplana u 1/72 koje sam do sada vidio. Ovakav motling na ovakvom mjerilu - Ralje , a nadasve preciznost u izradi. Ožičenje, prijelazi boja i ostarivanje su vrhunski urađeni. Ne znam što bih još rekao osim - nema ti ravna.
Živio

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 10:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrstan! Klap klap Sve je kako treba. Možeš li, molim te, malo pobliže napisati koje si boje koristio za kamuflažu? Jesi li išao po Rodenovim preporukama? Kako se maketa sklapa-ima li većih problema? Naime, isto obožavam taj avion, pa imam 3 makete na lageru-2 od serije 153 i jednu od serije 253.. Mr. Green

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
RE_krešo

Član od: 11 Ožu 2007
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 10:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasan, kao i uvijek! Palac gore

Poz!

Član od: 06 Lip 2008
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 12:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super izgleda!!! Ovi AU albatrosi znaju bit tako maštovite kamuflaže.
Tema je skoro neiscrpna. Kad sam vidio primjerak crvenog Brumowskog i to onog najnepoznatijeg morao sam ga nacrtat.
Vidio sam da ga je netko napravio i u 1/72. Zanimljivo je da je taj 153.52 ofarban crvenu i preko naneseno oker mrljice po cijeloj površini.

Trebalo bi napravit cijelu ergelu različitih kamuflaža.
Jako mi je žao i pomalo neshvatljivo da je Roden izdao toliko Oeffag albatrosa u 1/72 dok se u 1/32 ograničio samo na njemačke verzije!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 12:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasno !
Budući da ne poznajem tematiku, iznenađen sam i što se "mottling" već tada upotrebaljavao ???

Pozdrav !
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 12:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlicno izgleda, precizno, tocno...
svaka cast! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
T34
Gost
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 1:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mogu misliti kako je teško napraviti dobro nešto ovako.
Klanjam se.
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 1:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zar je gornje krilo zamaknuto napram donjem? Nadam se da je stvar u fotki odnosno uglu slikanja...

Inace je ODLICAN Klap klap
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 1:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma smeće kao i ostalo od doktora Twisted Evil
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 2:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Izvrstan! Klap klap Sve je kako treba. Možeš li, molim te, malo pobliže napisati koje si boje koristio za kamuflažu? Jesi li išao po Rodenovim preporukama? Kako se maketa sklapa-ima li većih problema?

Tnx, ekipa, drago mi je da vam se svidja.
Grunfe, boje su mix dvije Revell-ove, Bronzegrün 75 i tamno zelena kojoj sam zaboravio broj, a uzeo sam je po savjetu navedene gospode iz IPMS-a. Isto tako sam ignorirao i Rodenove preporuke...
Maketa se sklapa bez ikakvih problema, samo pazi da izaberes pravi srednji dio gornjeg krila sa odgovarajucim hladnjakom. E,da, moras izgravirati i okomite panele na trupu, na maketi nema nikakvih.
Darko, bilo je i tada mottlinga, boja se nanosila spuzvom. Ali ovaj ima bas izrazeno neobicnu semu koja me jako pdsjetila na Luftwaffe u 2.svj. ratu...
Bastardo, krilo je u redu, to je do ugla slikanja Wink
Hornet, u pravu si, bacit cu ga cim dodjem kuci, pa cu probati ispocetka... Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fenomenalan , užitak ga je gledat , svaka čast Doktore Klanjanje
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na informacijama o bojama. Drago mi je čuti da nema problema sa sklapanjem. Imam i Part PE set za Albatrose koji je primjenjiv i za Oeffag, a još ti i ostanu "viška" dva Spandau mitraljeza. Prikupio sam i dosta literature-Windsock Datafile baš za Oeffag Albatrose i JaPo monografiju. Ono što me najviše muči su boje, a baš bi radio Navratilovog Albatrosa koji je cijeli u toj "spužva" kamuflaži...U Windsock-u daju doduše boje, ali prema Methuen book of colours koja je van produkcije i može se nabaviti jedino preko E-Baya za meni prevelike novce...grrr
Inače, Eduard je nedavno najavio da će raditi novi kalup za Oeffag Albatrose u 1/48... Very Happy Ako točnost i kvaliteta budu na razini njihovih zadnjih ww1 lovaca,(a nema razloga za sumnju) onda će to bit pravi zgoditak!

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 3:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vlado, fenomenalan je Goreprsti
Natrag na vrh
Rukoš

Član od: 24 Sij 2009
PorukaUpisano: Uto Stu 10, 2009 5:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo doktore Vlado!
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma