Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Migonja
 | | Član od: 20 Jul 2009 | | Poruke: 480 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 4:37 pm Naslov poruke: Skidanje boje |
|
|
Hy ljudi.....imam jedno pitance.........restauriram maketu iiiiiiiii.......imam zamazana stakla bojom......i sad neznam kako skinut tu boju dolje......zna neko kaj??????  _________________ Matija
Više mesa u bureke! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
cekicem.......
ili procitaj jednu od 342 teme o skidanju boje koje postoje na forumu......  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 4:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovisi o sto stvari...za pocetak, o vrsti boje koju si koristio...
Kako kaze kolega reaper, upisi u trazilicu "skidanje boje" i naci ces podosta vec napisanih savjeta po tom pitanju  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
 | | Član od: 16 Lis 2009 | | Poruke: 316 | |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Ili vrlo jednostavno ti netko napise da kupis mr. muscolo za pecnice.
Stavis sve s cega skidas boju u tu vrecicu, naspricas mr muskola unutra i pustis preko noci.
Ujutro vise nema boje.
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 5:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| sponge Napisao/la: | | Ili vrlo jednostavno ti netko napise da kupis mr. muscolo za pecnice. |
hajde razmisli malo...... ne, hajde razmisli puno....
Pricamo o prozirnim dijelovima..... Potapanje prozirnog dijela u muscolo preko noci ti je isto kao da izvadis osigurac na bombi, ostavis je, trcis oko kuce u nadi da ces uspjeti otrcati krug i vratiti osigurac prije nego eksplodira.... 9 puta hoces, ali deseti ces se tako gadno zeznuti, da neces znati sto te je snaslo.....
Ovisi cime si farbao i koliko si umrljao. Ako je enamel boja, sinteticki razrijedjivac. Lagano umoci krpicu, ocjedi je da bude vlazna i prebrisi. Ovisno koliko je boja debela, otici ce sve iz 2-3 pokusaja. Ali NE namaci dio u razrijedjivac. Samo lagano brisi. I isperi vodom nakon brisanja, blago ispoliraj krpicom i pastom za zube, po potrebi umoci u pronto.....
Ako je akril, u vodu dodaj malo tekucine za pranje stakala,i ostavi.....trebat ce puno duze, no boja ce se otopiti pa ces moci skinuti cetkicom...... poslje toga isto poliranje i to je to....
I da razmislio sam o cemu pisem.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 5:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: |
hajde razmisli malo...... ne, hajde razmisli puno....
Pricamo o prozirnim dijelovima..... Potapanje prozirnog dijela u muscolo preko noci ti je isto kao da izvadis osigurac na bombi, ostavis je, trcis oko kuce u nadi da ces uspjeti otrcati krug i vratiti osigurac prije nego eksplodira.... 9 puta hoces, ali deseti ces se tako gadno zeznuti, da neces znati sto te je snaslo..... |
Masu puta sam skidao boju mr. muskolom i nikad mi nije nagrizla bilo kakve prozirne dijelove, napominjem NIKAD
| Reaper Napisao/la: | Ovisi cime si farbao i koliko si umrljao. Ako je enamel boja, sinteticki razrijedjivac. Lagano umoci krpicu, ocjedi je da bude vlazna i prebrisi. Ovisno koliko je boja debela, otici ce sve iz 2-3 pokusaja. Ali NE namaci dio u razrijedjivac. Samo lagano brisi. I isperi vodom nakon brisanja, blago ispoliraj krpicom i pastom za zube, po potrebi umoci u pronto.....
Ako je akril, u vodu dodaj malo tekucine za pranje stakala,i ostavi.....trebat ce puno duze, no boja ce se otopiti pa ces moci skinuti cetkicom...... poslje toga isto poliranje i to je to.... |
Radije preporucam Mr Hobby Thinner (tamno plavi).
Razrijedivac je grda stvar, dok kod ovoga thinnera sam doslovce namakao dijelovu u njemu i nije im nista bilo.
P.S. Dobro sam razmislio prije nego sto sam ista napisao, JAKO DOBRO.
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 5:28 pm Naslov poruke: |
|
|
drago mi je da jesi.......
eto, sad covjek ima 2 mogucnosti, pa nek sam izabere..... vidis kako pomazemo..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 5:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| sponge Napisao/la: | | Ili vrlo jednostavno ti netko napise da kupis mr. muscolo za pecnice. |
I nije bas tako jednostavno...naime, Muscolo ne "rjesava" sve vrste boje nego, uglavnom, samo enamelke  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 6:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Opcija 3 - polir pasta za aute. Najfinija sto mozes naci. I fina krpica
Nema veze koja je boja, akrilka ili uljna, polirka skida sve. I ne boj se za prozirni dio, nece mu nista biti. Vjerojatno ce bit jos prozirniji  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 6:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Muskolo rjesava i akrilke, ali ga treba mozda vise puta naspricati, neznam dali sve vrste akrila, ali ono sto sam ja koristio i skidao odradio je svoje dobro.
Da rezimiramo imas sljedece opcije:
1. Čekić
2. Mr. Muscolo za pećnice
3. Sintetički razrijeđivać
4. Voda + tekućina za stakla
5. Mr. Hobby Thinner
6. Polir pasta za aute.
Vidis vidis, ima puno vise opcija nego sto sam mislio.
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Migonja
 | | Član od: 20 Jul 2009 | | Poruke: 480 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 8:43 pm Naslov poruke: |
|
|
OK......hvala vam ljudi puuuuuuunoooooooooooooo..............sutra ga stavljam (helikoptera) na forum  _________________ Matija
Više mesa u bureke! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marko
 | | Član od: 08 Lis 2009 | | Poruke: 38 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2009 9:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Kupi bilo koje sredstvo za odštopavanje sudopera. metni prozirne djrlove u neku posudicu s poklopcem, nali sredstva i poklopi. Meni odradi savršeno svaki put, osim imaš malo više zezanja s bijelom bojom. _________________ mali vladek |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Uto Pro 01, 2009 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Kociono ulje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Uto Pro 01, 2009 7:33 pm Naslov poruke: |
|
|
ja sa mr muskulo sam rasturio oko 20 makete zajedno sa providne delove i nisam imao nikakve frke,tako da nemogu da potvrdim da stvarno unistava i zamutuje providne delove.ja sam sasvim zadovoljan od mr muskulo  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|