Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Nevjerojatno
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 7:00 pm    Naslov poruke: Nevjerojatno Citiraj ovaj komentar

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/12/12/0033006.html

Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 8:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zasto nevjerojatno? Ma koliko ja volio Gripena i koliko bih htio novi lovac za HRZ, odakle novci? Trenutno jednostavno nema novaca... a nece ih biti niti u slijedece dvije - tri godine...
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 9:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ipak treba razmisliti dali je nedostatak novaca tu presudan, jel kao što piše da Slovenci plačaju talijanima 30 milja godišnje da im dvaput prelete iznad Slovenije. Sumljam da bi mi kod talijana dobili popust več bi ajmo reći hipotetski cijena bila oko 35 milja ,a to je skoro cijena jednog Gripena (nek me ispravi netko ko zna točnu cijenu),a to onda dođe isto ko da plačaš godišnju ratu kredita na te avione ( a kad kupiš za tolike novce avione, tu ide ineki offset, a sumljam da će talijani dati offset za prelete preko našeg zračnog prostora...)
Zond

Član od: 25 Sij 2009
PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 9:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Apsolutno predivno. Priča kako nema love su za malu djecu, ako se ima volje i odlučnosti, novac će se nekako naći pa makar se 30 puta pregrizlo govno ali onda bar znaš da ga grizeš za pravu stvar.

Uostalom, ako Slovencima naplaćuju 30 milijuna eura, nama će naplatiti barem duplo toliko.

No u biti što se čudimo, ionako nam se cjelokupna politika i gospodarska vizija vrši po principu "od danas do sutra" bez ikakvog dugoročnog plana.

Evil or Very Mad
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 9:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dajte se smirite. Dotične izjave su samo jedno od razmišljanja. Pa mi još nemamo ni doktrinu obrane...a sjetite se samo da je JNA svoju prvu pravu doktrinu dobila 1972. godine...27 godina nakon što je ustrojena kao takva.

Ne brinite. HRZ neće prestati letjeti. Vidjet ćete i sami. Wink
canadair

Član od: 28 Jul 2007
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 10:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Doktrina ?

Ima doktrina-svaki mjesec jedan Gripen u jednom đžepu a godišnje je to eskadrila.

Uostalom i red je da imovinu stranih banaka brane njihove matične zemlje

Mi imamo akro-grupu
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

canadair Napisao/la:
Doktrina ?

Ima doktrina-svaki mjesec jedan Gripen u jednom đžepu a godišnje je to eskadrila.

Uostalom i red je da imovinu stranih banaka brane njihove matične zemlje

Mi imamo akro-grupu

Mislio sam reagirati na drugačiji način, ali nakon tvog posta, jedino mi preostaje da se složim s tobom ... Žalosno ali istinito ... A ako sam te čini mi se dobro popratio, čini mi se da je ovdje "akro-grupa" touché tvog sarkazma ...

Jedino što ću na morozovljev post dodati jest da je vrijeme da "jedno od tih razmišljanja" više ode u penziju. Fala....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Strina

Član od: 10 Pro 2005
PorukaUpisano: Ned Pro 13, 2009 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imamo i dva airtraktora pa ako nedaj Bože izbije nešto bacit ćemo vodu na njih da se ohlade.
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Ned Pro 13, 2009 1:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Razumijem ogorčenost nekih no neprikladni komentari nisu poželjni, pa su brisani.
Natrag na vrh
Horton

Član od: 06 Pro 2009
PorukaUpisano: Ned Pro 13, 2009 2:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

HRZ defintivno treba održati kontinuitet, ali u svjetlu sadašnje situacije, 4 kanadera su nam daleko potrebnija i isplativija.
Natrag na vrh
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 13, 2009 2:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Onaj tko na proslavi HRZa kaze kako ce se isto ugasiti nije mogao odabrati gori trenutak za izjavu, sve da ce to stvarno tako i biti. Mogao je dati takvu izjavu bilo koji drugi dan ali na proslavi rodjendana Crying or Very sad jadno i tuzno.

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Pro 13, 2009 4:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da je rekao neki drugi dan nebi imalo odjeka, i neka je rekao... bolje tako nego da nas laže godinama kao zna se tko...
Dario

Član od: 15 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Pro 14, 2009 2:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nikako nisam za ukidanje HRZ-a i davanje neba drugima na bejbisitanje. Ipak, to je nešto čemu se teži. Kao kod nas, tako i vani. Unutar NATO-a i ostalih vojnih organizacija sve se više pokušava napravit podjela među članicama. Tako da umjesto da svaka zemlja ima sve rodove vojske (što je skupo), napravi se podjela. Npr. Švabe daju oklop i pješadiju, Britanci zrakoplovstvo, Francuzi nešto treće itd...

Ako se ozbiljnije krene s takvim planovima, naša 16 ili 18 Gripena biti će potpuno nepotrebni i skupi.

Opet kažem, nisam za to, ali treba biti realan...

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Krešimir

Član od: 31 Kol 2007
Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ
PorukaUpisano: Pon Pro 14, 2009 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

iako se zbog svog patriotizma i ljubavi prema aero-svijetu moram rastužiti, razum mi govori da je ovo najgore vrijeme u koje se razmišlja o kupovini nečega što se računa u milijardama dolara... jer i sami znate kada se treba odlučiti za kupnju automobila u ovo vrijeme, svatko će se premišljati, jer nismo sigurni kako ćemo plaćati kredite... tako radi i država... mi plaćamo kredite, a zadužiti se za koju milijardu dok ljudi ostaju bez posla je besmisleno, jer samo što narod nije na ulicama....

samo moje mišljenje....
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pon Pro 14, 2009 4:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Njtužnije je s obzirom na situaciju , da me za sve ovo maje više nije ni briga.
Kod kupnje ovakvih stvari velike su provizije pa ćim se stanje malo smiri kupit ća se koji avion , bez brige
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma