Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| fly_man_pu
 | | Član od: 12 Pro 2009 | | Poruke: 27 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Pro 16, 2009 7:29 pm Naslov poruke: Alat |
|
|
Sada mi je malo neugodno jer zbog ovakve gluposti otvaram topic ali samo da pitam dali je ovo sta dobro http://www.alpha.hanich.hr/opsirnije.asp?code=IT50501 _________________
Sopwith Camel
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.
fly_man_pu: poruka promijenjena dana: Sri Pro 23, 2009 1:04 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Sri Pro 16, 2009 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
˝Alat čini majstora˝, kaže ona stara izreka...
Ovo sve super i korisno, no imaj na pameti da je 70kn za to ipak previše. Sve tu navedeno se može naći ili u ˝uradi sam˝ butigama ili u ˝sve po 8˝, dok se trupijica može nabavit u kozmetičkim butigama (npr. DM) kao turpijica za nokte (posebito ako je željezna, onda traje i duže ).
Naravno, sve, ali baš sve može bit alat za maketarstvo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 16, 2009 9:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo da upozorim na ovaj skalpel s mekanim plastičnim navojem.
Meni se dogodilo da sam se gadno porezao, jel plastični navoj s vremenom popusti zbog stiskanja skalpela od podlogu na kojoj radiš i nije ga moguće kasnije dotegnuti kao prije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| acav
 | | Član od: 16 Jul 2008 | | Poruke: 57 | |
|
Upisano: Sri Pro 16, 2009 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Antonio Napisao/la: | Samo da upozorim na ovaj skalpel s mekanim plastičnim navojem.
Meni se dogodilo da sam se gadno porezao, jel plastični navoj s vremenom popusti zbog stiskanja skalpela od podlogu na kojoj radiš i nije ga moguće kasnije dotegnuti kao prije. |
to se i meni desilo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 16, 2009 11:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemoj kupovati taj set, ne vrijedi tih novaca.
Bježi od ovih skalpela sa plastičnom stegnom glavom, vrlo brzo odu.
Potraži po apotekama ili dućanima medicinskom opremom (Hospitalija npr) kirurški sklapel. Dolazi u obliku metalne drške na koju stavljaš nožiće. Nožići obično dođu kunu dvije a drška oko 60-70 kuna.
To ti izgleda ovako:
Ili pogledaj skalpele po trgovačkim centrima Bauhaus, Baumax i slični. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 12:01 am Naslov poruke: |
|
|
slazem se, ovi medicinski skalpeli su najbolji, ali moraš jako pazit prste, nokte, ruke i sl. jer su jakoooo oštri( uostalom napravljeni su za rezanje mesa ) _________________
http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fly_man_pu
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 10:57 pm Naslov poruke: |
|
|
ali sada dali ce dati taj medicinski skalpel klincu od 13 dobro uskoro 14 godina...hmm sumnjam _________________
Sopwith Camel
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 11:29 pm Naslov poruke: |
|
|
vjerojatno hoće...ako neće onda plan A: kulturno im objasniš za ča ti treba...ako plan A ne upali imaš plan B: pošalješ mamu/tatu da ti ga kupi  _________________
http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
| Sovremenny Napisao/la: | vjerojatno hoće...ako neće onda plan A: kulturno im objasniš za ča ti treba...ako plan A ne upali imaš plan B: pošalješ mamu/tatu da ti ga kupi  |
˝teta, ja bih sebi kirurški nožić, ali nebih s njim sebi prerezao žile, nego bih kidao makete˝-jel tako?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fly_man_pu
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 2:51 pm Naslov poruke: |
|
|
ah...viditi ćemo ići ću danas sutra pa čemo vidjeti _________________
Sopwith Camel
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
 | | Član od: 16 Lis 2009 | | Poruke: 316 | |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 3:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Po mogucnosti kad kupujes kiruski nozic u apoteci, reci da ti trebaju jos i rukavice, igle i sprice pa da vidis kako ce te teta u apoteci lijepo pogledati.
P.S. Obavezno dodi u kratkim rukavima da vidi da nemas ispikane ruke.
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| guuba
| | Član od: 12 Ruj 2009 | | Poruke: 114 | | Mjesto: Kopačevo |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 9:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Medicinski skalpeli su odlični. Ima ih raznih veličina i oblika. Jedino njih koristim u radu. Drške za medicinske skalpele, e tu sam već skeptičan. Imam jedan kupio ga u ZG na Trgu (čini mi se Hospitalija ili Instrumentarija)i radio jedno vrijeme jedino s njim. Nisam zadovoljan s drškom jer se ruka znoji i drška klizi,nadalje teška je (nemojte misliti da ju ne možeš podići jednom rukom, ali ako radiš par sati umara ruku gubi se finoća i preciznost), rukohvat drške je tanak i opet za duži rad je nepodesna. Na kraju sam je omotao papirnatom maramicom i oblijepio sa krep trakom. Sad je drška deblja i ne klizi.
Drugi nedostatak tih drški-držala za skalpele jes ta da samo nožići.skalpeli određene dimenzije-broja mogu se staviti na pojedine drške. Stoga moraš imati cijelu galeriju tih držala da bi mogao koristiti nožiće.
I na kraju preskupi su 50, 60 70 kn itd.
Rješenje koje sam ja za svoje potrebe napravio, jednostavno sam od drveta istokario drške. prorezao po pola na suženom dijelu drške gdje se nožić treba staviti. Nacrtao tj. precrtao otvore.prpreze na nožiću i izbušio rupe kroz koje prolazi vijak da se može nožić pričvrstiti. Ne izgledaju lijepo kao čelični kirurški ali su zato lakši, ne kližu, vrlo su povoljne cijene i mogu praviti za sve vrste nožića.
Pa tko voli nek izvoli, kupiti čelične ili praviti sam drvene. _________________ Cijanakrilna ljepila najbolje lijepe prste. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|