Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Plavac
 | | Član od: 01 Stu 2009 | | Poruke: 270 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Sub Pro 12, 2009 6:37 pm Naslov poruke: T-34/85 Model 1944 Flattened Turret 1/48 HOBBY BOSS |
|
|
Maketa je jako kvalitetna,preko 400 delova i dosta detalja,ostalo je još da sastavim gusenice i jos ponešto...komentari i kritike dobrodošle
Nemanja
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Sub Pro 12, 2009 7:16 pm Naslov poruke: |
|
|
400 dijelova za 1/48
Jel to ono čudo s interijerom?
Ovo na slikam izgleda jako dobro. Možda si malo prenaglasio zavare na spoju prednjih ploča, između dva blatobrana i onaj oko kupole mitraljeza.
Mislim da bi to trebali biti višeslojni zavari valovitog tipa, blaže teksture.
http://data3.primeportal.net/tanks/dmitry_kiyatkin/t-34_85_2006/images/t-34_85_2006_08_of_83.jpg
Baci i teksturu na tu kupolu mitraljeza. Vidiš da je i ona odljev.
Možda su ti i žice za rukohvate mačice predebele. Ali sve u svemu impresivno.
Samo tako naprijed. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
 | | Član od: 11 Jul 2006 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Osijek |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Pro 12, 2009 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Na desnom stražnjem vanjskom spremniku goriva unatoč kitu vidi se šav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Horton
| | Član od: 06 Pro 2009 | | Poruke: 45 | |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2009 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
| Maketa je fantastična; samo nastavi i stavljaj fotke. Imam je i baš me zanima konačan rezultat. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
|
Upisano: Pon Pro 14, 2009 6:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala za komentare i kritike,ima tu još da se radi ali za sada sam jako zadovoljan s obzirom da je ovo moj prvi oklopnjak a i rad posle jedno desetak godina
| Citat: | 400 dijelova za 1/48 Shocked
Ovo na slikam izgleda jako dobro. Možda si malo prenaglasio zavare na spoju prednjih ploča, između dva blatobrana i onaj oko kupole mitraljeza.
http://data3.primeportal.net/tanks/dmitry_kiyatkin/t-34_85_2006/images/t-34_85_2006_08_of_83.jpg
Možda su ti i žice za rukohvate mačice predebele. Ali sve u svemu impresivno. Palac gore
Samo tako naprijed. |
Jeste čudo sa interijerom,šteta što je slabo uočljiv,pogovo motor koji je u full-u detaljisan!Vareve ću srediti,tek na slikama sam video da su malo naglašeniji,žice moram da nabavim tanje,jel može predlog gde ili možda od čega,promer je o,3mm ako se nevaram?
Uskoro ću postaviti slike sa takmičenja iz Beograda,bio sam juče tamo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Pon Pro 14, 2009 8:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Plavac Napisao/la: | Hvala za komentare i kritike,ima tu još da se radi ali za sada sam jako zadovoljan s obzirom da je ovo moj prvi oklopnjak a i rad posle jedno desetak godina
| Citat: | 400 dijelova za 1/48 Shocked
Možda su ti i žice za rukohvate mačice predebele. Ali sve u svemu impresivno. Palac gore
Samo tako naprijed. |
Jeste čudo sa interijerom,šteta što je slabo uočljiv,pogovo motor koji je u full-u detaljisan!Vareve ću srediti,tek na slikama sam video da su malo naglašeniji,žice moram da nabavim tanje,jel može predlog gde ili možda od čega,promer je o,3mm ako se nevaram?
Uskoro ću postaviti slike sa takmičenja iz Beograda,bio sam juče tamo  |
Ma naravno da ti ide super nakon toliko godina.
Ja bih ti za žice nešto predložio, ali teško mi je reći točno za to mjerilo. Mislim da bi ti idealna debljina bila kao i debljina one igle što si ju upotrebio za mitraljez. E sad koja je to debljina. Najbolje znaš i sam.
Možda ogoljena žica iz UTP mrežnog kabla ili tako nešto sl. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Pro 14, 2009 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Dopusti par riječi u najboljoj namjeri; maketa je divna, imao sam je no nije moje mjerilo. Mogao bi citirati Beru jer sve napisano stoji. Mislim da bi žica 0,5 bila idealna, nekad davno koristio sam 0,3 za 1:72 i mislim da bi ovde bila pretanka, no možda i ne, sve ovisi kako vizualno sjedne na maketi.
Ne ljuti se, ali varovi su ti zbilja predebeli i mislim da kao takvi više nagrđuju nego što dižu maketu. S druge strane, mitraljez ti skoro dvostruko viri van iz kućišta a i neke stvari su malo neuredne, poput kuke na kupoli kojom se ista diže na servis, pogledaj kako stoji ukoso.
Naravno da je trud vrijedan divljenja i drago mi je jako što ga vidim, ali treba odvagati dali se nešto može izvesti zadovoljavajuće, ako ne, onda je bolje ostaviti. Maketa je sama po sebi predivna. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
|
Upisano: Uto Pro 15, 2009 6:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Dopusti par riječi u najboljoj namjeri; maketa je divna, imao sam je no nije moje mjerilo. Mogao bi citirati Beru jer sve napisano stoji. Mislim da bi žica 0,5 bila idealna, nekad davno koristio sam 0,3 za 1:72 i mislim da bi ovde bila pretanka, no možda i ne, sve ovisi kako vizualno sjedne na maketi.
Ne ljuti se, ali varovi su ti zbilja predebeli i mislim da kao takvi više nagrđuju nego što dižu maketu. S druge strane, mitraljez ti skoro dvostruko viri van iz kućišta a i neke stvari su malo neuredne, poput kuke na kupoli kojom se ista diže na servis, pogledaj kako stoji ukoso.
Naravno da je trud vrijedan divljenja i drago mi je jako što ga vidim, ali treba odvagati dali se nešto može izvesti zadovoljavajuće, ako ne, onda je bolje ostaviti. Maketa je sama po sebi predivna. |
Naravno da nema ljutnje,ja sam slike i postavio da bi mi vi predočili greške i da dobijem neki savet koji će mi biti od velike koristi.
Varevi jesu ogromni i ja sam vidim,ali to će se rešiti.
Kuke na kupoli sam postavio tačno na mesto gde su predvideli,odnosno bilo je malo ležište tako da drugde nisam mogao da zalepim ili da ih eventualno iskrivim
Kada sam postavljao mitraljez i meni se činilo kao da suviše viri ali nije mogao dublje da udje Sada znam da nije dobro i smanjiću mu taj zazor,sve u svemu drago mi je da ste spremni da pomognete,date savet ili uvidite na neku grešku-Veliki pozrav
Nemanja |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Babyface
 | | Član od: 01 Stu 2009 | | Poruke: 41 | | Mjesto: Zemlja |
|
Upisano: Sri Pro 16, 2009 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda izvrsno!
Nemoj se brinuti ako neki djelovi izgledaju malo "grubo", T-34 je i u stvarnosti tako izgledao, vidjeli su se tragovi varenja na kupoli, šasiji... Samo naprijed, jedva čekam nastavak!  _________________ AK-47... Because wizards run out of spells. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 16, 2009 11:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne brini za "kritike"; tvoje je samo da odvažeš koliko daleko želiš ići, a limit je samo zabava, ništa drugo Uživaj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 5:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Mali update od mene
Bero tebe sam poslušao za kupolu mitraljeza,dakle uklonio sam one vareve i odradio manje sa teksturom preko cele kupole sa revell-ovim gitom a preko njega mali sloj Mr.Surfacer-a 500,rezultat mi se jako svidja i mnogo ubedljivije izgleda
Mitraljez sam skinuo i smanjio mu zazor,mislim da je sada ok
Slikao sam još jednom kupolu da se bolje vide kuke za servis,meni se čine ok Pozdrav
Nemanja
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 7:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, sad to definitivno bolje izgleda.
Jedino još probaj sa surfacerom malo ublažiti teksturu po kupoli mitraljeza (ali ne i po zavaru) jer mi sad nekako izgleda dosta grublja od kupole tenka.
Ne znam zašto ti je cijev mitraljeza (igla) onako pala. Mislim da bi trebala biti više koaksijalno sa rukavcem mitraljeza. Više horizontalno.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 7:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ublaziću teksturu a iglu sam izgleda iskrivio prilikom skidanja mitraljeza i tako je malo razmrdao Video sam kada sam postavio slike ali to je već ispravljeno Pozdrav
Nemanja |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 17, 2009 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Daj uvuci tu iglu bar za pola  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|