Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

molim pomoć početnik

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
xsyxs

Član od: 24 Lis 2009
PorukaUpisano: Ned Pro 20, 2009 5:22 pm    Naslov poruke: molim pomoć početnik Citiraj ovaj komentar

Jako volim maketarstvo stoga sm si kupio jednu veliku maketu ali bilo bi mi žao da je objam s kistom stoga sam vidio jeda airbush Revellov airbush Complete Set "starter class" pa prije nego ga uzmem htio bih vas pitati par pitanja
1.Dali mi je uz taj komplet potreban kompresor te za što služi ona velika boca
2.koje se boje smiju koristit (ja imam revellove enemail boje dali mogu njih)
3.Kako se pripremaju boje.
4.kako se kompresor održava i čisti

jako bi mi pomoglo da mi neko iskusnij sa to područja odgovori stoga
POMAGAJTE MOLIMMMMMMMMMMMMM Sad Sad Sad
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Pro 20, 2009 6:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1: Ta boca ti sadrzava zrak, ali kompresor je definitivno bolje rjesenje ako se mislis baviti maketarstvom.

2: Koje god imas, samo ih razrijedi kako spada, enamelke s razredjivacem(sintetickim ili nitrom), akrile s vodom, da budu otprilike kao mlijeko, praksom se stekne filing

3: pogledaj pod 2 Laughing

4: jednom mjesecno mozes napuniti zrak i odvrnuti venti na dnu boce da izadje kondenzat, i pogledati razinu ulja.

Inace, sve odgovore ces naci, samo koristi trazilicu na vrhu stranice Wink
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2009 12:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ak smijem nadodati: mixaj boje oko 50/50 ili 60/40 (60-boja) da ti lakše idu kroz dizne AB-a.
Boca komp. plina od revella sadži propan, stoga budi oprezan (ako se odlučiš na tu varijantu).

Moj osobni savjet ti je da se zapitaš nekoliko pitanja:
1. koliko se ozbiljno želiš bavit maketarstvon?
2. koliko dugo se namjeravaš bavit?
3. koliko si spreman uložit u to?

(maketarstvo može bit extra skup i razočarajući hobi, ali i extra jeftin i zadovoljavajuć, na tebi je da se postaviš kako treba-nemoj žurit)

p.s. ako si početnik i još nisi siguran u šta se upuštaš, uzmi taj set i bocu s njim (ako nije već u setu) i vidi kako ti to ide. Ako je sve o.k., onda idsi na višu razinu i pogledaj kojih sve air brushova ima, kojih kompresora i dr.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma