Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| sirko
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 110 | |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 12:07 pm Naslov poruke: zamjena za decale? |
|
|
Ako se do određenih dekala ne može doći ili oni jednostavno ne postoje
da li je moguće na papir isprintati oznaku te ju zaljepiti ili je pak nacrtati uz pomoć šablona
Koja je opcija bolja?
Postoje li i druge opcije?????? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve je moguce...
Za printanje decala moras nabaviti decal papir i odgovarajucu tekucinu za fiksiranje decala  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sirko
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| jeli decal papir onaj za printanje na majice |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije...decal papir je decal papir... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sirko
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | | Nije...decal papir je decal papir... |
gdje se može kupiti |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 1:50 pm Naslov poruke: |
|
|
...postoji i tražilica na forumu. Upiši određeni pojam i klikni. Ovdje možeš nabaviti decal papir i ostalu potrebnu opremu.
http://www.micromark.com/
...malo samoinicijative ne bi škodilo....  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Sri Pro 23, 2009 5:33 am Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | Sve je moguce...
Za printanje decala moras nabaviti decal papir i odgovarajucu tekucinu za fiksiranje decala  |
Kakva je tekucina u pitanju,mislis na decal settings i decal solvent ili nesto trece? _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Pro 23, 2009 7:32 am Naslov poruke: |
|
|
Nesto trece, Liquid Decal Film, sluzi za zastitu decala koje napravis ink jetom prije nego ih umocis u vodu, a takodjer se koristi za premazivanje starih decala da se ne raspadn prilikom koristenja. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Pro 26, 2009 9:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | | Da li netko sa OMF-a radi takve stvari po narudžbi ? |
Bilo bi lijepo...da, zbilja ima li tko?
Ja sam mislio dati oglas, radi se o svega par natpisa i oznaka, dao bi čovjeku i do 100 kuna...ne znam koliko su zbilja troškovi toga pa lupam napamet... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 2:36 am Naslov poruke: |
|
|
Ja nesto isprobavam, zasada sam par decala sebi radio i nije lose ispalo(instrumenti na Ingramu, znakovi upozorenja na telemetriji BMW-a 320 i najveci, "Have gun, will travel" na Vulcanu) te jos neke za koje cekam feedback kako je proslo postavljanje. U planu su i neki veci decali, ali zasada nemam vremena. Inace kolega Danijel sa foruma je odlican s decalima, vecina ce se sjetiti njegovih buseva, ali nisam ga vec dugo vidio ovdje. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 4:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Shinobi Napisao/la: | | Nesto trece, Liquid Decal Film, sluzi za zastitu decala koje napravis ink jetom prije nego ih umocis u vodu, a takodjer se koristi za premazivanje starih decala da se ne raspadn prilikom koristenja. |
Hi majku mu,kud to prije nisam saznao kad sam kupovao decal papir. A jel ta tekucina bas neophodna ili ne moze bez nje??? _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 4:10 am Naslov poruke: |
|
|
| Zar nije dovoljno za ove decale iz kućne radinosti par puta ih prešpricati sa akrilnim lakom prije namakanja? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 12:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zond Napisao/la: | | Zar nije dovoljno za ove decale iz kućne radinosti par puta ih prešpricati sa akrilnim lakom prije namakanja? |
U pravu si, 2 tanka sloja i nema problema, jedino sto je s Liquid filmom lakse raditi jer ga mozes kistiom nanositi i preko njega mozes i koristiti tekucine za omeksavanje. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|