Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 7:48 pm Naslov poruke: pitanje- nacrti |
|
|
Pozdrav
Imam nacrt u pdf-u iz knjige, konkretno macchi iz mushroom publikacije.
I sada nastojim ga isprintati na svoj "kompliciran a vjerovatno i netocan" nacin koji ide otprilike ovako:
-kopiram stranicu iz pdf-a
-otvorim je u corelu
-printam
-na print-u ocitavam duzinu i raspon krila pomocu redala,
odredujem mjerilo
-racunam kolko trebam umanjit/povecat
-u corelu upisujem rezultat (npr. 70%)
-printam nacrt
-mjerim redalom duzinu/raspon - dimenzije odgovaraju 1/48
(napomena: kao vrijednosti duzine i raspona zrakoplova 1/1 koristio sam: 8.85m i 10.58m)
Pitanje:
E sada, usporedujem ja taj moj printani nacrt sa hasegawa maketom (za koju kazu da je super tocna)i ne poklapa se bas najbolje (skoro, ali nije to, to).
Da li postoji neki efikasniji/tocniji (jer ovaj moj ima dosta nedostataka koji se reflektiraju na tocnost printa) nacin, kako vi radite?
Hvala
Marin |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2541 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Gle to je jedini način, osim ako ne kreneš preračunavati pixele inche i ne znam što još da bi došao do istih rezultata.
Problem je u točnosti crteža i točnosti makete
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao što je leo već napisao, problem je u točnosti samog nacrta kojeg imaš kao i onog po kojima je rađena maketa.
Različite publikacije imaju različite nacrte tj. rijetko se događa da se u dvije publikacije pojave nacrti s jednakim konturama (osim ako jedna nije kopija druge). _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|