Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

molim pomoć početnik

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
xsyxs

Član od: 24 Lis 2009
PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2009 3:07 pm    Naslov poruke: molim pomoć početnik Citiraj ovaj komentar

Pčeo sam se aktivno baviti sa maketarstvom ali nisam baš najbolji.
1. Kada ljepim vidi mi se ljpilo oko spoja kako to popraviti ?
2. Kako koristiti kit te za što sve on služi ?
3. Moželi mi netko objasniti neke tehnike i njihove nazive (draybush wash(uljasti,wait...),chipping boje...)

Volio bih da mi netko na ta pitanja odgovori jer bi uistiu želio biti dobar kao i svi vi ostali Crying or Very sad Crying or Very sad
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2009 3:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2009 4:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi ti hoće reći slijedeće: U vrhu foruma postoji traka na kojoj piše:

FAQ . Traži . Lista članova . ....

Klikni na traži. Kada ti se prozor otvori u prazno polje upiši pojam koji te zanima i tražilica će ti pokazati sve topike u kojima se govorilo o traženom pojmu. Nakon toga klikaj i čitaj. Vjeruj, nakon već samo desetog "novog" člana koji je početnik više se nikome ne piše jedno te isto. A kako li je tek nakon stotog.... Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Nixy6000

Član od: 10 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 5:18 pm    Naslov poruke: Re: molim pomoć početnik Citiraj ovaj komentar

xsyxs Napisao/la:
Pčeo sam se aktivno baviti sa maketarstvom ali nisam baš najbolji.
1. Kada ljepim vidi mi se ljpilo oko spoja kako to popraviti ?
2. Kako koristiti kit te za što sve on služi ?
3. Moželi mi netko objasniti neke tehnike i njihove nazive (draybush wash(uljasti,wait...),chipping boje...)

Volio bih da mi netko na ta pitanja odgovori jer bi uistiu želio biti dobar kao i svi vi ostali Crying or Very sad Crying or Very sad

1.Sastruzes ga nekim skalpelom
2.Kada si ljepio i viditi se mjesto spoja onda stavis kit i kad se osusi sastruzes ga.
3.drybrush je kad stavis kist u boju i onda ga obrises maramicom te onda bojas sa tim sta ti je ostalo(dobro je za hrđu)
wash je kada razrijedenom bojom bojas udubine na maketi da se dobije realsiticnost. Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
xsyxs

PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 5:44 pm    Naslov poruke: molim pomoć početnik Citiraj ovaj komentar

hvala vam svima već mi je lakše
Very Happy Razz
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 5:47 pm    Naslov poruke: molim pomoć početnik Citiraj ovaj komentar

sam još nešto tko mi može reći kako se učvršuju figure na dioramu ja sam probao sa pištoljom na vruće ljepilo ali je ružno za vidjet pa ako neko nađe vremena da mi odgovori slobodno hvala Very Happy
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 6:54 pm    Naslov poruke: Re: molim pomoć početnik Citiraj ovaj komentar

xsyxs Napisao/la:
sam još nešto tko mi može reći kako se učvršuju figure na dioramu ja sam probao sa pištoljom na vruće ljepilo ali je ružno za vidjet pa ako neko nađe vremena da mi odgovori slobodno hvala Very Happy
Pa zasto ne bi probao sa super lepkom u gelu on se polako susi a ne razliva se mnogo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Nixy6000

Član od: 10 Lis 2009
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 7:08 pm    Naslov poruke: Re: molim pomoć početnik Citiraj ovaj komentar

xsyxs Napisao/la:

probusis figuri rupu(npr.na nozi) i rupu na podlozi te u podlogu stavis žicu i tu žicu stavis u tu rupu na nozi.
http://www.youtube.com/watch?v=LwB273nxGHs&feature=related
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

napravi ovo sta je dule rekao ,a ako se slucajno razlije visak samo da lijepo ukloni,samo pazi da pri tom ne ostetis dioramu Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma