Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Taking the shoot
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Migonja

Član od: 20 Jul 2009
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Ned Sij 24, 2010 7:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

NA ZAPOVED DRUŽE KOMANDIRE Very Happy.............uživat ću u radu Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Ned Sij 24, 2010 8:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa meni ne izgleda loše,neču nos zabadat u to dali je moguč taj pogodak
(tenkist u mirovini) ali Abrams nakon hitca ne može ostat na istom mjestu i sa kupolom okrenutom u tom pravcu. Razz
sirko

Član od: 09 Pro 2009
PorukaUpisano: Ned Sij 24, 2010 10:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super zgrada Goreprsti
Natrag na vrh
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Sij 25, 2010 1:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taurus Napisao/la:
Pa meni ne izgleda loše,neču nos zabadat u to dali je moguč taj pogodak
(tenkist u mirovini) ali Abrams nakon hitca ne može ostat na istom mjestu i sa kupolom okrenutom u tom pravcu. Razz

zapravo može, jer ima dva žiroskopska sustava stabilizacije cijevi i kupole, no netom nakn pucnja cijev se spušta i otvara se zatvarač da bi topnik ubacio novu rundu.
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 5:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jok. Nije topnik već je punitelj...Abrams ima punitelja, a ne automatski punjač kao 72-ojka. Iz tog mu se razloga top i ne mrda nakon opaljenja...za razliku od topa na 72-ojci koji se automatski postavlja u položaj za punjenje i nakon punjenja vraća natrag u položaj u kojem je bio prije opaljenja. Punitelju je, u biti, svejedno u kojem je položaju zadnjak topa pri punjenju...dok automatskom punjaču nije. Wink
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Par stvari koje sam naučio kod iračkih T serija.Stvar je u sljedećem one bačve iza bi nakon takvog pogodka vjerojatno odletile sa tih držača kao i onaj smotuljak na kraju tenka tak da to makni posipaj okolo izgledat će uvjerljivije.Ako radiš EL SALADIN iračku diviziju onda trebaš napisati arapske natpise na bok tenka i bačve oboj u neku drugu nijansu ja sam svoje u tamno crvenu.još skupi materijala i porazbacaj oko tenka malo ga nagori sa crnom bojom da izgleda baš ko da je tenk eksplodirao.
Natrag na vrh
kamaz

PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 8:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da točno punjač je u pitanju, ali kako neznam točni hrv. izraz iskoristio sam taj (topnik-punjač, nišanđija-topnik). Embarassed
Nego, nisu li bačve (vanjski spremnici) spojeni s dvije rebraste cijevi (paralelan spoj)?
I smotuljak--nije li to balvan koji se koristi za izlazak iz blata i sl? Wink
Natrag na vrh
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Sub Sij 30, 2010 8:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žiroskopski sustav nema veze sa ponjenjem topa,radi kad je tenk u pokretu i drži cijev u pravcu u kom ga je usmjerio ciljač.Kod t-72 se top ne spušta sam nakon ispaljenja na tzv.kut punjenja več ciljač mora "pozvati"vrstu streljiva koju želi koristiti prebaciti na računaru na istu vrstu granate(zbog balistike),nakon "poziva"top se spušta na kut punjenja i automat "ugura"najprije projektil a potom i punjenje u cijev.
Bačve mogu ali ne moraju biti spojene sustavom crijeva.Ne bi bile spojene u borbenim uvjetima,u kompletu tenka postoji električna pumpa za pretakanje goriva pa bi stoga te bačve bile prazne i otpojene.Bačve se mogu trošiti za vrijeme hodnje zajedno sa vanjskim rezervoarima.Istina postoji i smotuljak i balvan,balvan je skroz iza i pričvrščen je sa dvije čelične trake koje se zatežu vijkom,trake dosta lako pucaju ako se zapne sa balvanom a smotuljak (cerada)je na lijevoj strani kupole učvrščena sa dva remena.
Gdje če što od navedenog završiti zavisi o nekim stvarima.
Ja sumnjam u ovaj pogodak jer:
Razorno probojna projektil (objedinjuje kumulativnu i rasprskavajuču)aktivira se prilikom udara u prepreku (evo i svrhe reaktivnog oklopa) a visoko probojni projektil ima relativno malu masu a veliku brzinu i prilikom udara u prepreku a ova je pod kutem i to dva suprotna kuta bi izgubio pravac i nešto snage.
pozdrav Very Happy
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Sij 30, 2010 9:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam mislio na deblo ispod bačava nego gledano od sprijeda na lijevom stražnjem kutu tenka
Natrag na vrh
kamaz

PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 3:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je, je, ima 72-ca onu cijev i je čini mi se da san na par slika od JNA vidija da imaju nek ceradu unutra.

Al, ono, razmišlja san i razmišlja o temi i doša do jednostavnog zaključka: doista nije bitno jel abramsu cijev na mistu ili je t-72 takav i takav, jer ovdi nije rijeć o pravoj sceni već replici scene iz PC igre, stoga nevidim razloga zašto nešto minjat ako je u igri to tako i tako napravljeno.

Zar ne Question
Natrag na vrh
Migonja

PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 11:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uf....vidim da ste se opet nakomentirali Razz....ja sam upravo došao iz bratislave s osvojenim prvim mjestom na međunarodnom rukometnom turniru Very Happy........a kaj se tiče diorame, ona bu sad još malo mirovala zbog ocjena u školi.........
Migonja

PorukaUpisano: Sub Velj 06, 2010 9:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok.....glinamol se posušil i popucao na nekim mjestima, to sam zakito i napravio žbuku koja polaaaaagano otpada Wink

meni ovo izgleda jako fora Razz.......
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Sub Velj 06, 2010 10:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ova zgrada ti bas dobro izgleda, taman ko prava:D
Natrag na vrh
Thunder

Član od: 02 Ožu 2009
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Velj 07, 2010 1:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

popuni ove djelove gdje su ti otpale cigle Wink
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Ned Velj 07, 2010 2:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zid postaje zanimljiv Cool
Ako može mali savjetić, nije komplicirano a diže izgled...
izbjegavaj da su razbijene cigle kao da si rezao glinamol (znam da jesi, ali to trebaš sakriti), naime kod izbijanja cigli dvije susjedne cigle teško da će se lomiti po istoj liniji, tj. puno je uvjerljivije ako malo isprekidaš tu liniju tko da se lom dviju susjednih cigli ne nastavlja, jednu slomiješ malo više drugu malo manje.
Nije ti teško to odraditi skalpelom ili malom odvijaćem, znaći postići da imaš odlomljene a ne odrezane dijelove.

Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Naprijed
Stranica 11/21

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma