Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 1:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar napredak... inace, mislim da je obican flocking ipak malko out-of-scale za chupave kocke...
Probaj ih scratchati ali, ako ti ne uspije, ovo je direktan link za kocke na ScaleDreamsu:
http://stores.scaledreams.com/-strse-Kens-Kustom-Kar-cln-Dice/Categories.bok
Dodushe, nisu ni one chupave ali dobro izgledaju  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 4:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pokušaj s pamukom, tko da namažeš jednu stranicu kocke s ljepilom(prozirnim ala magnetin u kaf. tubi) pa onda na to staviš komadić pamuka, a kad se osuši, potegneš višak i time dobiješ oni ˝fluffy-efekt!˝. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 7:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Ha, cudo... revell i dobro sklapanje u istoj recenici.
Fino ide... dobro je da pazis na detalje.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bugman
 | | Član od: 11 Sij 2010 | | Poruke: 25 | |
|
Upisano: Čet Velj 11, 2010 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo me nazad
Zadnjih dana sam bio dosta zauzet svjetovnim stvarima tako da nisam bio aktivan
Ideja sa kockama nije završila kako sam zamislio... napravio sam ih, pofarbao i sve to, ali jednostavno to nije bilo to... mislim da ću ih ipak naručiti...
Osim toga, radilo se na interijeru (višebojni je, stavljao sam prvu boju), ovjesu, motoru itd... evo par slikica da vidite kako napreduje (neki dijelovi se još moraju dorađivati, donji dio motora nije pofarban, al slobodno popljujte šta mislite da ne valja)
By bugman1966, shot with FE190/X750 at 2010-02-11
By the way, NAPOKON je stigo mini, tako da ću staviti slike kad krenem raditi na njemu... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
|
Upisano: Čet Velj 11, 2010 11:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Doista lip napredak...
Samo, oče bit weatheringa?
Ili je ovo salonac? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bugman
|
Upisano: Čet Velj 11, 2010 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| kamaz Napisao/la: | Doista lip napredak...
Ili je ovo salonac? |
hmmm, pa neznam... krenuo sam sa idejom da nema weatheringa ni malo, tj. da bude čisti i uglancan... sada me privlači malo hrđe po rubnjacima ... al mislim da ipak bolje ne pošto je sve ostalo uglancano...
Mini cooper će imati hrđe (repliciram stvaran auto od frenda, a mini koji ima 40tak godina nemože biti bez hrđe ).
by the way, planiram kupiti sutra u Balisti onaj kit od Tamiye za apliciranje hrđe... koji set mi preporučate?
I jel ima negdje na netu dobar tutorial kako se to radi, pošto to nikad nisam ni vidio u živo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Čet Velj 11, 2010 11:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bugman Napisao/la: | | kamaz Napisao/la: | Doista lip napredak...
Ili je ovo salonac? |
hmmm, pa neznam... krenuo sam sa idejom da nema weatheringa ni malo, tj. da bude čisti i uglancan... sada me privlači malo hrđe po rubnjacima ... al mislim da ipak bolje ne pošto je sve ostalo uglancano...
Mini cooper će imati hrđe (repliciram stvaran auto od frenda, a mini koji ima 40tak godina nemože biti bez hrđe ).
by the way, planiram kupiti sutra u Balisti onaj kit od Tamiye za apliciranje hrđe... koji set mi preporučate?
I jel ima negdje na netu dobar tutorial kako se to radi, pošto to nikad nisam ni vidio u živo  |
ej,bio sam jucer u balisti i nemaju ti taj od tamiye pa si uzmi od valleya rust pigment uzmes kist imalo naneses i to je to:D |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 11, 2010 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo to napreduje... Svaka cast...
A sto se tice minija... Ni jedan nemoze bez hrđe... To sam se uvjerio neki dan na na mini morris club zagreb forumu...  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Velj 12, 2010 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
Sto se tice hrdje, baci oko na http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=12859, kolega Bastardo je to lijepo objasnio. A sto se tice pigmenata, osobno sam na Celici radio hrdju s naribanom pastelom i zadovoljan sam, tako da mozes i tu opciju iskusati. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
|
Upisano: Pet Velj 12, 2010 1:54 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim, ok, ovo s hrđom je ok, ali mi na onoj vw koji je uzet za primjer fali šporkice od korištenja, kao, vidimo da je cili korišten do boli, a ni trunke zemlje na gumama, ni trunke nekakve osušene trave koju je negdi skupija, ili pak podvozje koje nema strugotine (a auto je namjerno spušteno je!) i sl.
Mislin, izaberi/stvori priču oko auta/scene koju želiš ispričat.
Npr. za Minija ima i više nego savršenu priću-to je auto koje je korišteno 40-tak godina i svaki če friž/ogrebotina/komad hrđe i dr. pričat za sebe dio povjesti auta, ali sve je bezveze ako nije povezano u cjelinu (da npr. nedostaju izlizana sjedala ili pak smeče po podu kabine i dr.) ˝ono nešto˝ šta če pravi imat i šta češ u Minija 99% replicirat.
Svaćaš? (nadam se da necjepidlačim, ali volin kada projekti imaju glavu i rep) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 12, 2010 9:50 am Naslov poruke: |
|
|
Pa dobro gdje si bio tako dugo sa tom sambom, već sam se bio zabrinuo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bugman
|
Upisano: Pet Velj 12, 2010 9:58 am Naslov poruke: |
|
|
| Bruce Napisao/la: | Pa dobro gdje si bio tako dugo sa tom sambom, već sam se bio zabrinuo  |
A prvo mi je crko komp, pa mi je crko auto, pa kaos na poslu bez brige, samba raste i dalje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pet Velj 12, 2010 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
Jako dobro za sad _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|