Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1:24 Revell Volkswagen T1 "Samba Bus"
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar napredak... inace, mislim da je obican flocking ipak malko out-of-scale za chupave kocke...
Probaj ih scratchati ali, ako ti ne uspije, ovo je direktan link za kocke na ScaleDreamsu:
http://stores.scaledreams.com/-strse-Kens-Kustom-Kar-cln-Dice/Categories.bok
Dodushe, nisu ni one chupave ali dobro izgledaju Cool

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 4:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokušaj s pamukom, tko da namažeš jednu stranicu kocke s ljepilom(prozirnim ala magnetin u kaf. tubi) pa onda na to staviš komadić pamuka, a kad se osuši, potegneš višak i time dobiješ oni ˝fluffy-efekt!˝.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 7:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ha, cudo... revell i dobro sklapanje u istoj recenici. Very Happy
Fino ide... dobro je da pazis na detalje. Very Happy

Član od: 11 Sij 2010
PorukaUpisano: Čet Velj 11, 2010 10:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo me nazad Very Happy
Zadnjih dana sam bio dosta zauzet svjetovnim stvarima tako da nisam bio aktivan Sad

Ideja sa kockama nije završila kako sam zamislio... napravio sam ih, pofarbao i sve to, ali jednostavno to nije bilo to... mislim da ću ih ipak naručiti...

Osim toga, radilo se na interijeru (višebojni je, stavljao sam prvu boju), ovjesu, motoru itd... evo par slikica da vidite kako napreduje (neki dijelovi se još moraju dorađivati, donji dio motora nije pofarban, al slobodno popljujte šta mislite da ne valja)

By bugman1966, shot with FE190/X750 at 2010-02-11

By the way, NAPOKON je stigo mini, tako da ću staviti slike kad krenem raditi na njemu...
Natrag na vrh
kamaz

PorukaUpisano: Čet Velj 11, 2010 11:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Doista lip napredak...
Samo, oče bit weatheringa?
Ili je ovo salonac?
Natrag na vrh
Bugman

PorukaUpisano: Čet Velj 11, 2010 11:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kamaz Napisao/la:
Doista lip napredak...
Ili je ovo salonac?

hmmm, pa neznam... krenuo sam sa idejom da nema weatheringa ni malo, tj. da bude čisti i uglancan... sada me privlači malo hrđe po rubnjacima ... al mislim da ipak bolje ne pošto je sve ostalo uglancano...

Mini cooper će imati hrđe (repliciram stvaran auto od frenda, a mini koji ima 40tak godina nemože biti bez hrđe Smile ).

by the way, planiram kupiti sutra u Balisti onaj kit od Tamiye za apliciranje hrđe... koji set mi preporučate?

I jel ima negdje na netu dobar tutorial kako se to radi, pošto to nikad nisam ni vidio u živo Smile
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Velj 11, 2010 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bugman Napisao/la:
kamaz Napisao/la:
Doista lip napredak...
Ili je ovo salonac?

hmmm, pa neznam... krenuo sam sa idejom da nema weatheringa ni malo, tj. da bude čisti i uglancan... sada me privlači malo hrđe po rubnjacima ... al mislim da ipak bolje ne pošto je sve ostalo uglancano...

Mini cooper će imati hrđe (repliciram stvaran auto od frenda, a mini koji ima 40tak godina nemože biti bez hrđe Smile ).

by the way, planiram kupiti sutra u Balisti onaj kit od Tamiye za apliciranje hrđe... koji set mi preporučate?

I jel ima negdje na netu dobar tutorial kako se to radi, pošto to nikad nisam ni vidio u živo Smile

ej,bio sam jucer u balisti i nemaju ti taj od tamiye pa si uzmi od valleya rust pigment uzmes kist imalo naneses i to je to:D
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Čet Velj 11, 2010 11:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo to napreduje... Svaka cast...
A sto se tice minija... Ni jedan nemoze bez hrđe... To sam se uvjerio neki dan na na mini morris club zagreb forumu... Smile

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Velj 12, 2010 12:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sto se tice hrdje, baci oko na http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=12859, kolega Bastardo je to lijepo objasnio. A sto se tice pigmenata, osobno sam na Celici radio hrdju s naribanom pastelom i zadovoljan sam, tako da mozes i tu opciju iskusati.
kamaz

PorukaUpisano: Pet Velj 12, 2010 1:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim, ok, ovo s hrđom je ok, ali mi na onoj vw koji je uzet za primjer fali šporkice od korištenja, kao, vidimo da je cili korišten do boli, a ni trunke zemlje na gumama, ni trunke nekakve osušene trave koju je negdi skupija, ili pak podvozje koje nema strugotine (a auto je namjerno spušteno je!) i sl.
Mislin, izaberi/stvori priču oko auta/scene koju želiš ispričat.
Npr. za Minija ima i više nego savršenu priću-to je auto koje je korišteno 40-tak godina i svaki če friž/ogrebotina/komad hrđe i dr. pričat za sebe dio povjesti auta, ali sve je bezveze ako nije povezano u cjelinu (da npr. nedostaju izlizana sjedala ili pak smeče po podu kabine i dr.) ˝ono nešto˝ šta če pravi imat i šta češ u Minija 99% replicirat.
Svaćaš? (nadam se da necjepidlačim, ali volin kada projekti imaju glavu i rep)
Natrag na vrh
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pet Velj 12, 2010 9:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa dobro gdje si bio tako dugo sa tom sambom, već sam se bio zabrinuo Very Happy
Natrag na vrh
Bugman

PorukaUpisano: Pet Velj 12, 2010 9:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bruce Napisao/la:
Pa dobro gdje si bio tako dugo sa tom sambom, već sam se bio zabrinuo Very Happy

A prvo mi je crko komp, pa mi je crko auto, pa kaos na poslu Smile bez brige, samba raste i dalje Very Happy
Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Velj 12, 2010 10:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako dobro za sad
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma