Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

airbrush i kompresor
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Lis 08, 2009 9:31 pm    Naslov poruke: airbrush i kompresor Citiraj ovaj komentar

vec dvi godine radin makete i mislin da je doslo vrijeme da kupim airbrush i kompresor.gleda san nesto na alpha hanich i zapea mi je za oko airbrush vega 2000 set kosta 995kn,a kompresor bi tija sam napravit.ako vam nije tesko dajte mi neki savjet vezano uz ovaj airbrush i kompresor
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
to-mek

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Čet Lis 08, 2009 9:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam također Vegu i zadovoljan sam s njom. Koristim samo fine iglu, diznu i spray regulator. Može dobro poslužiti i za freehand kamuflaže.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Lis 08, 2009 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vegu 2000 imas i u Revellovom pakiranju, nisam tocno siguran dalli je Master ili Proffesional, netko ce ti vec reci, i dodje oko 600tinjak kn Wink
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 1:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

i ja cu ti uskoro prodavati kompresor onaj iz metro-a - pa ak si zainteresiran javi se na pm - cijena prava sitnica Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Panzer1

Član od: 18 Velj 2010
Mjesto: Sjever
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 3:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovak ljudi imam samo jedna kratko i direktno pitanje ,

jel se u bilo kojem HR shopu igdje moze kupiti Kompresor koji ne bi bio skuplji od 500 kuna ? nije bitno dal ce proizvodit buku i kak je kvalitetan,bitno da dobro radi i da na njega ide airbrush.

Pozdrav
Marco Polo HR

Član od: 13 Velj 2010
Mjesto: ZAGREB,Gajnice
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 4:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vega 1000=revell profesional
vega 2000=revell vario
vega ????=revell flexi
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Shinobi

PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 5:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Panzer1 Napisao/la:

jel se u bilo kojem HR shopu igdje moze kupiti Kompresor koji ne bi bio skuplji od 500 kuna ? nije bitno dal ce proizvodit buku i kak je kvalitetan,bitno da dobro radi i da na njega ide airbrush.

Pozdrav

bauhausi i slicni prodajni centri, kompresori koji bude mrtve ali osim toga su dobri.
Panzer1

Član od: 18 Velj 2010
Mjesto: Sjever
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 5:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OKay hvala na informacijama,kad skupim neku lovu cu otici malo pogledat pa da to onda vidim,a za zračni kist ću već ponovo traziti savjet,necu sad o zracnom kistu kad jos ni kompresor nemam... Sad
Varaždinec

Član od: 06 Sij 2010
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Čet Ožu 25, 2010 11:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio sam neki dan u baumaxu kompresor (mislim da je cca 24l zapremnine) po cijeni od 550 kunića,sličnog sam kupio prije mjesec dana (al ne u baumaxu već željezari) i zadovoljan sam njime.Bučan je al kratko mu treba da se napuni oko 3-4 minute.
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Ožu 25, 2010 12:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radije kupite pravi maketarski kompresor...Revellov košta 2000 kn i savršen je. Ovi iz ostalih trgovina toliko buče da mi nije jasno kako netko radi uz to....Radije štedite par mjeseci, ili godinu dana i kupite pravu pilu, a ne krpati se s prinudnim rješenjima. Ovo je moj dobronamjeran savjet pa tko hoće nek posluša, tko neće ne mora.

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Shinobi

PorukaUpisano: Čet Ožu 25, 2010 12:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:
Radije kupite pravi maketarski kompresor...Revellov košta 2000 kn i savršen je. Ovi iz ostalih trgovina toliko buče da mi nije jasno kako netko radi uz to....Radije štedite par mjeseci, ili godinu dana i kupite pravu pilu, a ne krpati se s prinudnim rješenjima. Ovo je moj dobronamjeran savjet pa tko hoće nek posluša, tko neće ne mora.

Za 2K kn si netko ko tek ulazi u svijet AB-a moze uzeti kompresor, AB i jos pocastiti drustvo s cugom. Ako nekome smeta bika ovih klasicnih kompresora(koji stvarno jesu bucni, da ne bude zabune) moze vrlo lako na nj montirati motor iz frizidera i tako eliminirati buku. 2K kn je po meni jednostavno pretjerano za nesto sto se moze imati za cetvrtinu cijene, a nije nista losije.
U-48

Član od: 01 Tra 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Sub Tra 03, 2010 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Panzer1 Napisao/la:

Pozdrav
Nezz jeli ovaj skup ti ali je pravo dobar kompresor, mada sam ja mislio uzeti najobicniji bez-uljni koji moze do 12bar-a ćerat Very Happy jedini moj problem je kako premostiti ova standardna crijeva kompresora na Revellove brusheve zna li iko tocan promjer Revell airbrush crijeva. Link za ovaj kompresor:

http://www.aircraft-kompressoren.de/produkte/kolbenkompressoren/tragbar/index.html

svaki od ovih je sasvim dovoljan (barem meni ) za solidan rad. BTW cuo sam da su Revellovi kompresori K...cu ravni Smile Licno uvijek bi uzeo neki kompresor sa bocom da mogu ''nadrukat'' zrak a ne slusat konstantno brujanje(meni ne smeta ali ukucanima i komsijama da Very Happy )
U-48

PorukaUpisano: Sub Tra 03, 2010 11:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:
Panzer1 Napisao/la:

Pozdrav

bauhausi i slicni prodajni centri, kompresori koji bude mrtve ali osim toga su dobri.

Hahahhaha hahahahha jeste ovi obicni(94-98dB) budi fosile ali opet osim za maketarstvo mozes iskoristiti taj kompresor i za nesto korisno Very Happy rekao sam ovom momku za ovaj link http://www.aircraft-kompressoren.de/produkte/kolbenkompressoren/tragbar/index.html nije u HR ali mogu se naci i kod vas kad u Sarajevu imamo ove jess da kostaju al sta kosta da kosta ,nisu losi i nemojte uzimati talijanske Wink
U-48

PorukaUpisano: Sub Tra 03, 2010 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U-48 Napisao/la:
Panzer1 Napisao/la:

Pozdrav
Nezz jeli ovaj skup ti ali je pravo dobar kompresor, mada sam ja mislio uzeti najobicniji bez-uljni koji moze do 12bar-a ćerat Very Happy jedini moj problem je kako premostiti ova standardna crijeva kompresora na Revellove brusheve zna li iko tocan promjer Revell airbrush crijeva. Link za ovaj kompresor:

http://www.aircraft-kompressoren.de/produkte/kolbenkompressoren/tragbar/index.html

svaki od ovih je sasvim dovoljan (barem meni ) za solidan rad. BTW cuo sam da su Revellovi kompresori K...cu ravni Smile Licno uvijek bi uzeo neki kompresor sa bocom da mogu ''nadrukat'' zrak a ne slusat konstantno brujanje(meni ne smeta ali ukucanima i komsijama da Very Happy )

Evo jos koji od ovih obicnih http://www.abac.co.uk/ ovi kompresori se mogu naci u INTERMERCUR radnjama za nekih 100E ali bezuljni i dobri su imaju sve potrebno 2god garanicije razmisljam o ovim kompresorima . JBG budzeta ma stavim deku preko njega hahahah nece se cuti a mogu i caletu gume na autu pumpat i tako to. BTW stoji li da se onim premosnicama moze premostiti Airbrush-evi sa obicnog crijeva na njihova ? Very Happy
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Tra 11, 2010 11:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo što se u "slastičarnicama" može pronaći
AB - 300 kn
kompresor - 1000 kn

http://www.dora-usluge.hr/airbrush.php

koliko 3 dl spremnika zraka može biti korisno?
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma