Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| U-48
 | | Član od: 01 Tra 2010 | | Poruke: 39 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Čet Tra 22, 2010 12:07 am Naslov poruke: Metal Primer Tamiya |
|
|
Zamolio bih vas za pitanje u vezi sa -Metal Primer Tamiya- Ako ima neko iskustva sa ovim cudom kako radi, primer je u spreju, navodno je dobar i za plastiku? Moze li na plastiku tj na ovaj polistiren ili od cega je vec radjena vecina Revell-a. Molim vase mislljenje da znam da djaba ne uzimam. Hvala.
Bis dat qui cito dat. _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Čet Tra 22, 2010 10:01 am Naslov poruke: |
|
|
a zasto bi kupio metal primer i stavljao ga na plastiku? pa postoji primer za plastiku  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| U-48
|
Upisano: Čet Tra 22, 2010 7:50 pm Naslov poruke: |
|
|
znam drug jeste malo glupo al sam sprijecen da narucim sa vana a nemrem naci nijedan maketarski primer u Sarajevu, moze li onaj AUTO PRIMER za plastiku da nisu prekrupne cestice, a ovaj METAL PRIMER je jedini sto sam nasao. Usput vidio sam na na netu, trazeci nesto oko METAL PIREMER-a nekakav ''UNIVERZALNI PRIMER'' od Tamiya-e . _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Tra 22, 2010 8:30 pm Naslov poruke: |
|
|
To ti malo ovisi sta ces farbati, ja vece stvari, poput karoserija auta i slicno bez problema prajmam s auto sprejem, ali ako su sitni detalji u igri moras biti oprezan da ih ne zapunis. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Tra 22, 2010 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Metal primer je proziran i ustvari on kemijski djeluje na metal i priprema ga da bolje primi boju. Trik je da se boja treba spricati 20-30 minuta nakon nanosenja primera. Ako se farba kasnije od toga vise nema efekta, sve je ishlapilo.
Tako da sumnjam da ce ti metal primer pomoci ako ga mislis stavljat na plastiku, jednostavno drugacije djeluje od bijelog finog primera od tamiye _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| U-48
|
Upisano: Čet Tra 22, 2010 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala mislim da ste rekli sve jasno. Znaci da onda nagriza plastiku? A farbao bi podmornicu 1/144 typ 212A Revell sa ovim auto PRIMEROM mozda samo jedan sloj jer je sama plastika gadne boje kao cigla a vraski glatka.... Hvala ljudi probam sa auto ŠPRICKITOM. Hvala mnogo. _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Čet Tra 22, 2010 10:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| U-48 Napisao/la: | | Hvala mislim da ste rekli sve jasno. Znaci da onda nagriza plastiku? A farbao bi podmornicu 1/144 typ 212A Revell sa ovim auto PRIMEROM mozda samo jedan sloj jer je sama plastika gadne boje kao cigla a vraski glatka.... Hvala ljudi probam sa auto ŠPRICKITOM. Hvala mnogo. | Ja sam farbao i nije nagrizla... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| U-48
|
Upisano: Čet Tra 22, 2010 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | | U-48 Napisao/la: | | Hvala mislim da ste rekli sve jasno. Znaci da onda nagriza plastiku? A farbao bi podmornicu 1/144 typ 212A Revell sa ovim auto PRIMEROM mozda samo jedan sloj jer je sama plastika gadne boje kao cigla a vraski glatka.... Hvala ljudi probam sa auto ŠPRICKITOM. Hvala mnogo. | Ja sam farbao i nije nagrizla...
|
E vidis to je i ovaj cojo reko mom starom u Uterchtu u nekom shopu da moze za plastiku... i a da ne grize ima brnjicu
http://www.kuijpers-hobbyhuis.nl/html/kuijper_s_hobbyhuis.html
za ljubitelje vozića ova radnja specializovana. _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
ja nisam ni rekao da nagriza plastiku. rekao sam ti da je proziran i da ti nece pomoci ukoliko zelis pobijeliti plastiku jer je PROZIRAN. dakle, metal primer je proziran.
e sad kad smo zakljucili da je metal primer proziran, mislim da ti nece pomoci na maketi jer ti je plastika gadne boje kao cigla, a metal primer je proziran.
(ako jos nisi shvatio, metal primer je proziran)
ono sto sam rekao je da je metal primer napravljen za metal, dakle djeluje kemijski na metal. ako ga stavis na plastiku nikakvog efekta neces dobiti, cak ti nec ni pobijeliti plastiku. znas zasto? jer je proziran _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| U-48
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 4:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na savjetu _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| U-48
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | ja nisam ni rekao da nagriza plastiku. rekao sam ti da je proziran i da ti nece pomoci ukoliko zelis pobijeliti plastiku jer je PROZIRAN. dakle, metal primer je proziran.
e sad kad smo zakljucili da je metal primer proziran, mislim da ti nece pomoci na maketi jer ti je plastika gadne boje kao cigla, a metal primer je proziran.
(ako jos nisi shvatio, metal primer je proziran)
ono sto sam rekao je da je metal primer napravljen za metal, dakle djeluje kemijski na metal. ako ga stavis na plastiku nikakvog efekta neces dobiti, cak ti nec ni pobijeliti plastiku. znas zasto? jer je proziran
|
U medjuvremenu sam nasao sve o tom cudu ,hvala za trud je proziran al steta vec nanesena stari ga vec uzeo al nece biti na odmet, a uzmem i ovaj sprickit sto mi je BARAKUDA rekao. Anyway HVALA Mr. Low i sretan rad svima. _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| U-48
|
Upisano: Ned Tra 25, 2010 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo danas mi doso METAL primer i maketa malo sam slago u vezi boje makete NIJE CIGLASTA kao sto sam vidio na netu moja je SM BLACK znaci CRNA...
Posto sam vidio da su prave Uboot Typ 212A crne reko sam da je necu farbati jer Revell daje isntrukciju da za trup same podmornice mijesam ovo:
- Revell boje naravno-
ANTRAZIT matt #9-30% plus LEDERBRAUN,matt #84 -70% vidjevsi kako je njihov maketar sklopio boja mi se ne cini ni blizu prave podmornice
evo slike
http://www.gosfordhobbies.com.au/shop/images/P/LGE-51.jpg
BTW znm da mozda tema nije za ovaj dio foruma al nisam htio da nacinjem novi topic...
Sta vi mislite da je ostavim SM black ili... _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 6:30 am Naslov poruke: |
|
|
Svejedno ako je plastika(priblizno) iste boje koje bi trebalabiti gotova maketa, ne bi bilo lose da ju fabras. Ako ju ostavis kako je izgledat ce ti plasticno. A i moras spojeve ionako obraditi, ne vjerujem da sve nalijeze savrseno  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| U-48
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 8:35 am Naslov poruke: |
|
|
| Shinobi Napisao/la: | Svejedno ako je plastika(priblizno) iste boje koje bi trebalabiti gotova maketa, ne bi bilo lose da ju fabras. Ako ju ostavis kako je izgledat ce ti plasticno. A i moras spojeve ionako obraditi, ne vjerujem da sve nalijeze savrseno
| Da kitanje se mora pofarbat to si u pravu pa sam mislio uzeti SM black nju znm da ima 100% u Mercatoru...zao mi je sto mi je foto apartić u kvaru da postujem sliku...uradim je ja bez dekal ovako kako sam mislio pa ak' ne bude kako valja ,sto bi rekli zagorci, onda bum je farbal u SM black.
Inace ova Revell shema farbanja trupa daje rezultat,boju slucnu senfu hahahha sa primjesom bijele kafe hhahahaha...ZZ. Hvala momci. _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|