Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| fkova
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 186 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 17, 2010 11:41 pm Naslov poruke: Musashi - tamya 1/350 |
|
|
Pozdrav svima!
Krećem sa novim projektom za kojeg sam se dugo spremao MUSASHI u 1/350
Nabavio sam maketu, a i PE djelovi se čekaju da slete. Dok ne stignu krenuo sam polako s pripremom sidrenog lanca tj. s cijelim pramčanim dijelom kroz koji će prolaziti lanac. Isprva sam razmišljao o samogradnji otvora kroz koje prolaze lanci (e da mi je znati i kako se to zove ) ali sam uvidio da će ipak bolje izgledati s manjim preinakama i preciznim bušenjem dijelova tako da lanac može proći.
Nakon brušenja plastike i skidanja urezanog lanca krenuo sam s bušenjem rupa
Ovako bi to izgledalo bez dodatnih prerada...
Eto za sada je to to... još jedno pitanje. Što se boja tiče ako imate iskustva s japanskim brodovima, zanimaju me koje su boje najprikladnije za palubu, dno broda i sve ostalo...? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Lip 18, 2010 12:00 am Naslov poruke: |
|
|
Oho! bas me zanima kako ce ispast za palubu nebi znao jer sam koristio drvenu, al ide ti puno nijansa tan boje svijetle i tamne, uglavnom zuckasta je paluba bila, za trup i nadgrade koristis IJN gray boju, a ispod vodene linije Antifouling red. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Pet Lip 18, 2010 12:21 am Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | Oho! bas me zanima kako ce ispast za palubu nebi znao jer sam koristio drvenu, al ide ti puno nijansa tan boje svijetle i tamne, uglavnom zuckasta je paluba bila, za trup i nadgrade koristis IJN gray boju, a ispod vodene linije Antifouling red. |
Vidio sam one boje od tamye TS-33 (u spreju) ali me zanima ima li nešto u običnoj bočici?
Antifouling red - čija je to boja?
I hvala na odgovorima..  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Pet Lip 18, 2010 1:03 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
Evo danas su stigli i Lion Roar dijelovi... najnoviji set za Yamato class... vidit ćemo kako će to izgledat  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 12:14 am Naslov poruke: |
|
|
oho, jel to novi a? ima li i cijevi unutra? vidim da ima i resina. Koliko si dao? _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 1:33 am Naslov poruke: |
|
|
Dok slažem stavljat ću silike svih dijelova, naravno ima cijevi... cijela krma je u jetkovini... jedino nema propelere, lance za sidra i koliko mi se čini ona prednja tri mitraljeza kod sidra, ali to još nisam siguran..
Lance sam več nabavio, a imam i viška ogradice ako zatreba... sve ostalo će biti samogradnja ili naručujem ako štagod zafali
Dao sam nekih 790 ili 800 kuna za PE od Lion Roar-a (poštarina je uključena). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 1:59 am Naslov poruke: |
|
|
hvala na info, jer ja sam radio Yamata al tada je samo bilo ''obican'' set, dakle bez resina, i bio je oko 500kn, potrazi u projekte u radu, mozda dobis jos koju ref. sliku  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 9:28 am Naslov poruke: |
|
|
najnoviji? pa sta ima neki novi?
moze razlike samo na brzinu, i ako ga molim te mozes poslikati kada ces iamti vremena. Hvala _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 9:43 am Naslov poruke: |
|
|
nema veze, nasao. _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | najnoviji? pa sta ima neki novi?
moze razlike samo na brzinu, i ako ga molim te mozes poslikati kada ces iamti vremena. Hvala |
Komandni most, dimnjak te cijela krma s lansirnim rampama i svim detaljima. Ono što u setu nema su sidreni lanci, metalni propeleri i koliko sam vidio prednja tri mitraljeza na pramcu (kod lanaca). Danas ili sutra ću poslikati cijeli set i staviti slike.
Set mi se čini stvarno dobar, ali pramac broda djeluje prazno, tu se nisu previše potrudili, a mogli su . Evo još nekoliko slika... odlučio sam napraviti one male lance koji drže lance za sidra... također sam nabavio i puno tanji lanac koji ću postaviti.
Slike nisu nešto, trenutno nemam fotić pa slikam mobitelom sorry |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 2:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | hvala na info, jer ja sam radio Yamata al tada je samo bilo ''obican'' set, dakle bez resina, i bio je oko 500kn, potrazi u projekte u radu, mozda dobis jos koju ref. sliku  |
Pogledao sam tvoj rad.. jako mi se sviđa! Vidjet ćemo kako će ovo ispasti  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala, pratit cu ovaj rad sa zanimanjem, i nadam se da neces sve to s kistom farbat  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 2:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | hvala, pratit cu ovaj rad sa zanimanjem, i nadam se da neces sve to s kistom farbat  |
Naravno da svi ide s AB. Ali mogu ti reći da će neke stvari i kistom ići, u mojem iskustvu nekad to i bolje izgleda ali naravno 95% AB. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|