Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Musashi - tamya 1/350
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
fkova

Član od: 24 Tra 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lip 17, 2010 11:41 pm    Naslov poruke: Musashi - tamya 1/350 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima!

Krećem sa novim projektom za kojeg sam se dugo spremao MUSASHI u 1/350 Cool

Nabavio sam maketu, a i PE djelovi se čekaju da slete. Dok ne stignu krenuo sam polako s pripremom sidrenog lanca tj. s cijelim pramčanim dijelom kroz koji će prolaziti lanac. Isprva sam razmišljao o samogradnji otvora kroz koje prolaze lanci (e da mi je znati i kako se to zove Embarassed ) ali sam uvidio da će ipak bolje izgledati s manjim preinakama i preciznim bušenjem dijelova tako da lanac može proći.

Nakon brušenja plastike i skidanja urezanog lanca krenuo sam s bušenjem rupa

Ovako bi to izgledalo bez dodatnih prerada...

Eto za sada je to to... još jedno pitanje. Što se boja tiče ako imate iskustva s japanskim brodovima, zanimaju me koje su boje najprikladnije za palubu, dno broda i sve ostalo...?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Lip 18, 2010 12:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Oho! bas me zanima kako ce ispast Very Happy za palubu nebi znao jer sam koristio drvenu, al ide ti puno nijansa tan boje svijetle i tamne, uglavnom zuckasta je paluba bila, za trup i nadgrade koristis IJN gray boju, a ispod vodene linije Antifouling red.
fkova

PorukaUpisano: Pet Lip 18, 2010 12:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
Oho! bas me zanima kako ce ispast Very Happy za palubu nebi znao jer sam koristio drvenu, al ide ti puno nijansa tan boje svijetle i tamne, uglavnom zuckasta je paluba bila, za trup i nadgrade koristis IJN gray boju, a ispod vodene linije Antifouling red.

Vidio sam one boje od tamye TS-33 (u spreju) ali me zanima ima li nešto u običnoj bočici?

Antifouling red - čija je to boja?

I hvala na odgovorima.. Wink
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Lip 18, 2010 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.whiteensignmodels.com/

tj sry, nije IJN gray, vec KURE Gray, na toj stranici mos narucit jeftino enamel boje, i tocne su. Ako mislis spricat sa sprayem, nece ti dobro bas ispast, AB bi bio najbolji izbor.

http://www.whiteensignmodels.com/cgi-bin/sh000001.pl?REFPAGE=http%3a%2f%2fwww.whiteensignmodels.com%2facatalog%2findex.html&WD=kure&PN=Online_Catalogue_WWII_Imperial_Japanese_Navy_Colours_48.html%23aIJN_2002#aIJN_2002

tu imas oba dvije boje. Jedino pazi da ovu Kure gray posvijetlis, jer i ja sam se zeznuo, i pretamno dode. pozz
fkova

PorukaUpisano: Pet Lip 18, 2010 1:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Sladoled
Natrag na vrh
fkova

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 12:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo danas su stigli i Lion Roar dijelovi... najnoviji set za Yamato class... vidit ćemo kako će to izgledat Laughing Laughing Laughing
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 12:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

oho, jel to novi a? ima li i cijevi unutra? vidim da ima i resina. Koliko si dao?
fkova

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 1:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dok slažem stavljat ću silike svih dijelova, naravno ima cijevi... cijela krma je u jetkovini... jedino nema propelere, lance za sidra i koliko mi se čini ona prednja tri mitraljeza kod sidra, ali to još nisam siguran..

Lance sam več nabavio, a imam i viška ogradice ako zatreba... sve ostalo će biti samogradnja ili naručujem ako štagod zafali Wink

Dao sam nekih 790 ili 800 kuna za PE od Lion Roar-a (poštarina je uključena).
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 1:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na info, jer ja sam radio Yamata al tada je samo bilo ''obican'' set, dakle bez resina, i bio je oko 500kn, potrazi u projekte u radu, mozda dobis jos koju ref. sliku Smile
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 9:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

najnoviji? pa sta ima neki novi?

moze razlike samo na brzinu, i ako ga molim te mozes poslikati kada ces iamti vremena. Hvala

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 9:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nema veze, nasao.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
fkova

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mskukan Napisao/la:
najnoviji? pa sta ima neki novi?

moze razlike samo na brzinu, i ako ga molim te mozes poslikati kada ces iamti vremena. Hvala

Komandni most, dimnjak te cijela krma s lansirnim rampama i svim detaljima. Ono što u setu nema su sidreni lanci, metalni propeleri i koliko sam vidio prednja tri mitraljeza na pramcu (kod lanaca). Danas ili sutra ću poslikati cijeli set i staviti slike.

Set mi se čini stvarno dobar, ali pramac broda djeluje prazno, tu se nisu previše potrudili, a mogli su Surprised . Evo još nekoliko slika... odlučio sam napraviti one male lance koji drže lance za sidra... također sam nabavio i puno tanji lanac koji ću postaviti.

Slike nisu nešto, trenutno nemam fotić pa slikam mobitelom Embarassed sorry
Natrag na vrh
fkova

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 2:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
hvala na info, jer ja sam radio Yamata al tada je samo bilo ''obican'' set, dakle bez resina, i bio je oko 500kn, potrazi u projekte u radu, mozda dobis jos koju ref. sliku Smile

Pogledao sam tvoj rad.. jako mi se sviđa! Vidjet ćemo kako će ovo ispasti Wink Wink Wink
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala, pratit cu ovaj rad sa zanimanjem, i nadam se da neces sve to s kistom farbat Wink
fkova

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 2:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
hvala, pratit cu ovaj rad sa zanimanjem, i nadam se da neces sve to s kistom farbat Wink

Naravno da svi ide s AB. Ali mogu ti reći da će neke stvari i kistom ići, u mojem iskustvu nekad to i bolje izgleda Smile ali naravno 95% AB.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma