Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Afganistan
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
xsyxs

Član od: 24 Lis 2009
PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 12:47 pm    Naslov poruke: Afganistan Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima Very Happy evo nakon proučene teme i savjeta koju sam otvorio o ovom sukobu odlučio sam se na gradnju prvo što sam uspio nabaviti su ICM-ovi vojnici

kutija je stara i oštečena (kao i neki dijelovi koje budem popravio ili napravio u samogradnji ) dijelovi imaju dosta plastičnog viška po rubovima koje treba očistiti kada se dio skine sa okvira , ali se za to dosta lagano slažu i nema bar za sada puno za kitati evo par slka radim sporo ali dostižno i uredno jedino što bih vas htio upitati je par savjetaa u vezi boja jer nemam Humblove boje nego bih bojao sa MM-ovim bojama pa kada biste mi mogli reći sa kojim bi MM-ovim bojam bilo najbolje zamijeniti 83 Matt Ochre, Matt Khaki Drill, Matt Leather i Matt Light Olive (ali možete dati i savjete za neke ostale boje).Kada ove završim budem si uzeo još par setova figura sa neta te budem nešto iskombinirao i upotpunio sa dioramom i zvezdinim BMP-2 D-om.
Hvala Very Happy

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pobrusi ovu crtu nasred noge,to su ti ostaci od kalupa

Ja pratim Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 2:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:

Ako je to ovaj do/casnik sa notesom i olovkom, onda izgleda kao da je ta crta shav od peglanja "na crtu", mozda sam u krivu, ali valja provjeriti jer na boxartu se vidi shav.

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 3:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

werewolf Napisao/la:
Andrej Napisao/la:

Ako je to ovaj do/casnik sa notesom i olovkom, onda izgleda kao da je ta crta shav od peglanja "na crtu", mozda sam u krivu, ali valja provjeriti jer na boxartu se vidi shav.
Je,imaš pravo,predebelo je za ostatak kalupa Smile
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 4:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na potpori ti šavovi na nozi i mene muče jer ima ostataka plastike koje skinem ali neznam dali da uklonim cijeli šav jer na slici negdje se vidi negdje ne ali ostavit ću ih kako jesu nego imali ko kakvu ideju za boju Confused
Natrag na vrh
momcha

Član od: 24 Tra 2008
PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 7:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

RAdio sam ove figure pre nekih par godina,i mogu da ti kazem da su odlicne.Ako zelis neku dioramu da radis savetujem ti da slobodno uzmes i ostale ICM setove ukljucujuci i ovaj najnoviji sa tri tenkiste.
Pratim dalji rad,srecno.
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e baš si to i uzimam te bi si još uzeo ICM-ove tri figure (sa onim teškim mitraljezom) i zvezdine figure Very Happy
Natrag na vrh
momcha

Član od: 24 Tra 2008
PorukaUpisano: Sub Lip 19, 2010 11:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako mislis na ono zadnje Zvezdino izdanje tenkista(trojca u pakovanju) oni su ti iz 90-tih,ne bi ti odgovarali uz ove.
Mislim da bi ti odgovarali: Russian Special Forces. Fire support Team (zvezda)
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Ned Lip 20, 2010 11:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

i mislio sam njih uzeti ali neću sada jer je skupa poštarina sa ebaya pa ću od ICM uzeti tročlanu tenkovsku posdu ( samo neznam očeli mi pasati uz BMP-2D Confused ) te tri figure sa ja mislim NSV teškom strojnicom na postolju Very Happy
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Ned Lip 20, 2010 2:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima Very Happy malo sam gledao tablicu boja od model mastera na internetu te sam tri humloblove po meni najvažnije boje odlučio zamijeniti sa ovim bojama od MM-a:

Hum. Matt Ochre sa RAF Middlestone (uniforme)

Hum. Matt Light Olive sa MM. Dark Earth ili sa MM. RAF Medium Slate Grey
(pancirka)

Hum. Matt Khaki Drill sa MM. Sandgelb (torbe)

Molim vas recite svoje mišljenje jer mi je jako važno za nastavak radova pošto neka područja na dijelovima moram prvo obojati jer će kasnije biti nedostupna.Hvala Very Happy
P.S. Htio bih vas upitati hoćeli ove boje više štetiti nego pomoći jer želim biti donekle autentičan sa pravim bojama odora i opreme te bih vas upitao hoćeli mi pasati one nove ICM-ove figure posade tenka za Zvezdin BMP-2D hvala
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Sri Lip 23, 2010 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima Very Happy ovih dana radio sam još malo na figurama kupio sam neke nove MM boje i započeo rad na novoj figuri (jučer mi se prolilo pola bočice extra thina po stolu koji bed Crying or Very sad Crying or Very sad ) no nema veze šteta nije velika Rolling Eyes evo još malo slika htio bih vas pitati dali je figure bolje prekriti sa primerom ( koristim Tamiya fine surfice primer L ) evo slike :

Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Sri Lip 23, 2010 12:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moj savjet za ubuduče,prvo cijelu figuru složi i pokitaj na mjestima gdje treba,pa tek onda bojaj.

Ako iaš airbrush onda svakako nanesi primer ako nemaš onda ti nanašanje primera baš nema smisla,primer je gust i možeš samo pogoršati cijelu situaciju

Ja figure bojam na čistu plastiku/rezin samo prije toga dobro operem figuru i nema problema kod mene Smile
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Sri Lip 23, 2010 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha onda nema frke budem sada pobojao ono što mogu jer kasnije će mi druge stvari smetati a onda budem složio sve do kraja nema frke nego prje toga sam nešto govorio o bojama pa bih čuo tvoje mišljenje o onim MM bojama koje bih koristio ako može Wink
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Pet Jul 16, 2010 6:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima evo da se javim sa novim informacijama o projektu, čekam da si kupim neki kompresor koji ide uz revellovo AB crijevo (ako ko ima kakav savjet koji bi to kompresor mogo biti) pa da mogu započet sa bojanjem figura (samo uniforma ,detalje budem kistom) do tada sam napravio sljedeće stvari na setu :

mala zajednička slika

obojana i dry bushom i washom dotjerana pancirka još ima par stvari za napraviti

druga još nepobojana puška sa photo-etach remenom

i ovako bi to trebalo izgledati.

Nadam se da vam se sviđa slobodno napišite svoje komentare i dajte savjete Very Happy.Pozdrav Wink .
Natrag na vrh
TISO

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska
PorukaUpisano: Ned Jul 18, 2010 1:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepo.
Komentar
ovi ICM vojnici iz seta koji radiš su u osnovi obični kamionđije i najlepše pasuju pored kakvog GAZ-66 ili Ural-4320 (ima Revell, Zvezda ili SKIF).

Ovaj Zvezdin set specialaca nije baš primjeran za Afgan zbog opreme (u glavnom čizme i način nošenja opreme) nego može za 2. čečenski rat, Dagestan i Gruziju.

Za Afgan uzmi ICM set 35501 Soviet-Afgan war Soviet special troops (3 vojnika, 2xAKM, 1xSVD, 1xNSV) ovi imaju za sve mogučnost kacige, šild kape ili tropskog šešira. Dvojica imaju nizke čizme a jedan tenisice popularne u SpecNaz-u i VDV-u

preporučujem i set 35031 Soviet-Afgan war - Soviet sappers (4 vojnika, 2xAK-47 (sa drvenim kundakom), 2xAKM, 1xker, 1xmagarac, 1x detektor mina). Ovi imaju za tri šild kape ili kacige za a jedan ima kacigu ili tropski šešir. jedan u tenisiscama, jedan u standardnim sovjeskim čizmama a dvojica u čizmama sa šnirlama

za farbanje tih figura pazi jer skoro svaki ima drugčiju farbu uniforme a neki imaju na sebi više komada uniforme različitih boja (novije, izbljedjele od sunca, žute, skoro bjele, zelene....). Pogledaj na youtubu gde imaš mali miljon raznih videa na temu Afgana:
evo ti početak:
http://www.youtube.com/watch?v=In-XNrcfwxQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=dDLHtiJN0Bg&feature=related

Lov na karavane juna 1988 (zanimivo vsaj ene Mil je VIP verzija):
http://www.youtube.com/watch?v=QfvCUoqFzhk&feature=related

"One day in life of colonel Vasenin - From Kabul to Puli-Khumri - 10.avgust 1988" - oko 1 čas dug "road movie" - snimano vojnicima među putovanjem konvoja u 29:30 imaš kako konvoj nailazi na par vojnih kamiona (kamaza) baš usred svađe i mlatenja kamionđija pa pukovnik ko stari policajac sredi stvari Laughing
http://video.google.com/videoplay?docid=-5931942340790284291&ei=d15TS57-IJmB-AbBn_3_Ag&q=One+day+of+colonel+Vasenin#

Bolji i nadeždji Afganistana (oficijelni film Ministarstva za obranu SSSR - 38:28 min - zvuk je &$%&#$%&$$ - engleski podnapisi) jako dobri snimci
http://video.google.com/videoplay?docid=1392547558790452286&hl=sl&emb=1#
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma