Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Revell PzH 2000 1/35 - Aluminijska cijev

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Cehtunger

Član od: 19 Jul 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Kol 16, 2010 5:38 pm    Naslov poruke: Revell PzH 2000 1/35 - Aluminijska cijev Citiraj ovaj komentar

Dakle radi se o spomenutoj maketi, ovdje ima izvrsna recenzija. Dodao bih samo da se na mojem primjerku vide mala oštećenja na gusjenicama, oni dijelovi koji prianjaju na podlogu/cestu su na jednom dijelu nepravilni po površini, jednostavno loš odljev.

Pitanje je s kako najbolje ofarbati aluminijsku cijev? Samu maketu planiram farbati revellovim akrilkama (još se ne mogu odlučiti hoću li to obaviti kistovima ili pričekati bolje vremena i nabavku AB-a).
Trebam li koristiti neki primer za tu cijev i ako da, mora li biti neki poseban za aluminij ili mogu uzeti bilo koji maketarski primer na tržištu?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
T34
Gost
PorukaUpisano: Pon Kol 16, 2010 5:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bez problema sa Mr. Surfacer...mada će i sama akrilna boja sjesti u više tankih slojeva.
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pon Kol 16, 2010 7:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sve svoje makete prešpricam Tamiyinim primerom prije bojanja. Stoga toplo preporučam isti.
http://mfpilot.com/ebaypics/Tamiya87064PrimerSpray.jpg
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Kol 16, 2010 8:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I meni je Tamiya primer izvrstan... je malo skuplji, ali meni vrijedi svaku kunu, dobro se nanosi, super hvata povrsinu
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Kol 16, 2010 8:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam odustao od svih tih primera jer su mi preskupi,pa najčešće makete i figure bojam na golu plastiku tako isto i metalne dijelove
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma