Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Su-25 1/48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Jazzo

Član od: 13 Sij 2006
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Pon Ruj 06, 2010 12:03 pm    Naslov poruke: Su-25 1/48 Citiraj ovaj komentar

Kopro ili revell, kakav je revell u odnosu na kopro (budući je eduardovo reizdanje duplo kuplje)
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Zond

Član od: 25 Sij 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 06, 2010 12:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako ćeš biti u prilici doći na Crnu Kraljicu, biti će prisutan štand KP-Modelsa. Riječ je o mađarskoj firmi koja je (ot)kupila nekadašnje Kopro kalupe i pristupila njihovom poboljšavanju.

Mislim da je kolega Tasma kupio navedeni Su-25 pa ga priupitaj za dodatne informacije i cijenu.

http://www.kp-models.com/catalogue/modelkit/sukhoi_su_25k_frogfoot/
Natrag na vrh
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Pon Ruj 06, 2010 12:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam za KP-a.

Usporedba:
http://modelism.airforce.ru/reviews/ru/su-25/kpvmono/index.htm
Natrag na vrh
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Pon Ruj 06, 2010 12:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Evo da i ja dam odgovor, maketa je fenomenalna, uglavnom nema puno feze sa KOPROm od prije. Odljev je odličan, bez flasha, čak ima i rivete po sebi. Kokpit, pa jedino bi preporučio resinsko sjedalo, sve drugo je na mjestu. Inače sama firma misli vrlo skoro izbacivati high-tech makete sa svim dodatcima. Svoj primjerak sam platio 18 eura - sitnica. Sada namjeravam nabaviti još barem 2-3 makete na CK.

Moja preporuka je da vidiš na CK kakve su makete sam iz prve ruke.

LP ,

Kristian.
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pon Ruj 06, 2010 6:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

znaci KP makete ce napraviti dobar posao za male pare sada sam bio na njihovom sajtu pa me zanima da li su sve kalupe doterali ili to rade na pojedinim modelima jer zaista 18 evra za 1:48 sa dodacima nije mnogo novca.
Natrag na vrh
Zond

Član od: 25 Sij 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 06, 2010 8:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dule Napisao/la:
znaci KP makete ce napraviti dobar posao za male pare sada sam bio na njihovom sajtu pa me zanima da li su sve kalupe doterali ili to rade na pojedinim modelima jer zaista 18 evra za 1:48 sa dodacima nije mnogo novca.

Su-17/22 i Su-25 su bili izloženi za prodaju na natjecanju u Mađarskoj i moram reći kako su makete odlične. Ako se ne varam, mislim da nema jetkovine u trenutnim pakiranjima (stoga i povoljna cijena) tako da je moguć porast cijene kad uključe jetkovinu. Ali to je već kibi-dabi, vrijeme će pokazati. Very Happy
Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Ruj 07, 2010 5:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bez puno filozofiranja Revellova maketa ti više predstavlja prototip jer je rađena po fotkama prototipa, dok KP predstavlja produkcijsku verziju i dosta dobro odgovara nacrtima. Maketa je dobra , ali kao svi KP-i pati od malo dubljih panela, deblje plastike. Maketi bi dobro došao nakakv bolji resinski kokpit i možda Eduardov set naoružanja. Eh, da glavni kotaći su predebeli, treba ih stanjiti.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Huha

Član od: 25 Kol 2006
Mjesto: Zagreb, HR.
PorukaUpisano: Uto Ruj 07, 2010 10:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle, da budem(o) sigurni: KP-modelsov Su-7BKL/BMK u 1:48 je bivši OEZ-ov/KP-ov, ali dotjeranog kalupa..? To mi hoćete reči???

Eskadrilu! Kraljevstvo za eskadrilu!

Sorry, malo me ponijelo Laughing...

Huha (>o<-<
maketar-teoretičar
Natrag na vrh
vrsa

PorukaUpisano: Sri Ruj 08, 2010 9:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije dotjeran kalup nego isti kalup (kalup se ne može dotjeravat, šta god to značilo). Možda je malo bolja mašina za špricanje i malo bolja plastika (iako ne znam jel nisam imao Eduarda u ruci),ali to je u principu isto šta se tiće plastike jedino šta u paketu dobiješ dosta đinđa, tipa metalce, rezinski sic, maske,.... (dva mala crnca da ga sastave) i to je to. Ista je priča sa svim maketama koje je Eduard izradio od KP-ovimh maketa.

Zašto se klaup ne može mijenjati, zato šta makete imaju udubljene panele, a znaći da kalup ima ispupćene što bi značio da za izmjenu treba nadodavati tanke linije metala na kalupu šta je praktički nemoguće (za neku razumnu cijenu). Eventualno bi se moga skenirat srai kalup, napravit izmjene u CAD-u i izradit novi kalup, al onda je lakše napravit potpuno novi kalup na temelju novog CAD modela, sa tanjom plastikom, boljim rasklopom dijelova i više detalja. Kod makete je najskpulja izrada kalupa i ona odnosi 90%-ak posto troškova, a može se dogodit i da je neuspješna i onda sve propada. Samo brizganje je bagatel. Eto razvezao se ja.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Huha

PorukaUpisano: Pet Ruj 10, 2010 10:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shvaćam... Ja se ponadao da su dotjerali kalup upravo što se tiče linija i površine. No, i bez toga mi je drago da su bivše OEZ-ove makete ponovno lako nabavljive.

Huha (>o<-<
maketar-teoretičar
Natrag na vrh
Huha

PorukaUpisano: Pet Ruj 17, 2010 7:05 pm    Naslov poruke: Da utvrdimo gradivo... Citiraj ovaj komentar

Upravo pred sobom imam Su-7BKL/BMK (OEZ, 1:48 ) i Su-7BKL (KP Models, 1:48, kit no. J48011 - hvala kolegi Z.L.-u). Plastika je identična, nikakvih promjena ne vidim. Iako je KP Modelsova maketa označena kao BKL, iz nje se može napraviti BMK, tj. donjake krila i ostali sitni dijelovi za BMK su u kutiji.

KP Models za svoj BKL daje pet setova oznaka na jednom sheetu. U sastavnici su nacrtani čehoslovački maskirni 6425 (na sheetu je dan i broj 6506, ali nije nacrtan na sastavnici), sovjetski maskirni crveni s crnim rubom 85 (na sheetu je dan i također crveno-crni broj 25, ali nije nacrtan na sastavnici) te poljski aluminijski 815.

Eto. Javim za desetak godina kada ih sastavim Confused...

Huha (>o<-<
maketar-teoretičar
Natrag na vrh
vrsa

PorukaUpisano: Pet Ruj 17, 2010 8:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle BMK je standardni BM sa kočionim padobranom.

BKL je verzija sa ojačanim stajnim trapom, skijama na stajnom trapu, i povečanim spremnicima za kotače.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma