Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pon Lis 18, 2010 7:13 pm Naslov poruke: VIIc samogradnja |
|
|
Pozdrav narode, nabavio sam nacrte za U-boot pa cu probati se okusati u samogradnji. Ako imate neke savjete slobodno ih podijelite samnom.
Evo prvo pitanje; Gdje bih mogao nabaviti plocu PVC-a ili nekog slicnog materijala koji bi bio pogodan za izradu kostura same podmornice, trebalo bi mi oko pola kvadrata, debljine od 0,5 mm do 1 mm...
Lijep pozdrav
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Pon Lis 18, 2010 10:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanima me kak buš to izvel. Baš PVC za kostur? Čim počneš raditi fotkaj, zanima me.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 9:58 am Naslov poruke: |
|
|
U kojem mjerilu misliš raditi ?
Naime , postoje dobre makete u 1/72 , 1/144 , 1/350 !
Samogradnja ti ima smisla jedino ako radiš u nekom drugom mjerilu ! _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 3:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim raditi u 1:100. Da i radim u nekom postojecem mjerilu radio bih scratchbuilt, nekako uhvatila me volja za to... dosta mi je tenkova i figurica...
Budem fotkao dok napravim kostur, da podijelim znanja a i da me uputite u neke detalje i sitnice, jer ih ima gomilu, pa sto vise ociju to bolje
Jel imate neke ideje gdje da trazim PVC ploce? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 3:16 pm Naslov poruke: |
|
|
MInolovac, a bas sam tebe mislio pitat.... hahahahaha... nema veze, bit ce metode pokusaja i promasaja, al glavno da se radi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 4:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| PVC mi se baš ne čini kao zahvalan materijal za izradu kostura. Ali ako imaš nekih iskustava s njim, bit će zanimljivo pogledati. Čime misliš lijepiti? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
imas u zg ducan, u remetincu, iza klare, ploce 1mm metar sa dva jedno 150 kuna komad
mpram nac adresu pa ti javim
ali netko tu s foruma ti radi tamo, netko iz HUVMa ak se ne varam |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mislim ljepiti Pur lemom, ljepilo uglavnom za sve... specificno je jer se pri susenju lagano siri, i kad jednom stegne vise ne pusta... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tako je ja radim tamo.Ta firma je Neon Centar u Lukoranskoj 2.Prodajemo plexi,pvc(tvrdi i pjenasti),polikarbonat,kapa ploče i još puno toga.Naravno prodajemo i odgovarajuča ljepila za sve te ploče.Za izradu kostura i trupa predlažem pvc pjenasti(tzv.forex) od 1 mm i ljepilo za forex koji izvrsno drži. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 12:20 am Naslov poruke: |
|
|
Evo samo da se nadovežen na forex s obzirom da sam imao iskustva sa njim kako je rekao hemza kupi obavezno lijepilo za njega, kada zalijepi nema šanse da otpusti. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 12:43 am Naslov poruke: |
|
|
| hemza Napisao/la: | | Tako je ja radim tamo.Ta firma je Neon Centar u Lukoranskoj 2.Prodajemo plexi,pvc(tvrdi i pjenasti),polikarbonat,kapa ploče i još puno toga.Naravno prodajemo i odgovarajuča ljepila za sve te ploče.Za izradu kostura i trupa predlažem pvc pjenasti(tzv.forex) od 1 mm i ljepilo za forex koji izvrsno drži. |
sorry, nisam se odmah sjetio imena
nadam se da se ne ljutis
isprika  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 2:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala na uputama. Ako cu ici za Zagreb odem do neon centra, mislim da sam tamo cak i bio vec, samo da je firma bila na drugom mjestu... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
|
Upisano: Uto Lis 26, 2010 2:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo obecao sam da cu staviti sliku kostura. Ovo je glavni dio nosive konstrukcije, toranj i izbocine sa strana ce doci kasnije. Gornji dio kostura jos nije ufiksiran, samo je lagano pricvrscen... Kad ufiksiram, jos cu sve dodatno ucvrstit aluminijskim L profilimai i izmedju rebara cu ubacit pojacanja kako ih pur pjena nebi rasirila prilikom susenja...
Ujedno molim moderatore, ako je moguce da temu presele u projekte u radu, posto cu nastaviti sa opisom izgradnje podmornice |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Lis 26, 2010 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
fino ti to ide, iskerno nisam mislio da ce ispast ovako, nadam se da ces isto tako kvalitetno , precizno i hrabro do kraja pozz _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
|
Upisano: Uto Lis 26, 2010 6:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne potcjenjuj me pile
Imam nekih iskustava sa jedrenjacima, pa reko ako mogu sa drvetom i metalom zasto ne i sa plastikom. Samo polako i to je to... Uostalom kako ce radovi odmicati svaki savjet ce mi biti dobrodosao, ti imas puno vise iskustva sa brodovima od mene, minolovac isto tako i da ne nabrajam dalje, jer vas ima koji stvarno radite remek djela. Scratchbuild ni nije po meni toliko zahtjevan, samo treba jako puno vremena, a toga imam na pretek...
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|