Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Sij 01, 2011 1:26 pm Naslov poruke: F-18 Hornet, Italeri 1:72 |
|
|
Već nekoliko godina imam običaj da prvi dan u novoj godini, nakon prve jutarnje kavice (oko 11:00 sati ) skalpel mora zarezat "fresh meat", tj. započet jednu novu maketu (bez obzira na broj već započetih i nikad dovršenih).
Ove godine izbor je pao na ovu "kantu":
Za ovu sam se odlučio jer ima uzdignute panele, pa želim isprobat Sliderovu metodu crtanja panela olovkom.
Danas sam prebrusio panele na prednjim polovicama trupa i počeo dorađivat sjedalo (bit će to dosta za danas).
Pošto mi se ne da skrečat dva sjedala, izbor je pao na Kanađanina, jer je on dan u jednosjednoj verziji, Amer je dvosjed a to mi je previše posla za maketu koja mi i ne znači nešto. Ovo je vježba crtanja panela, da spreman započnem kasnije nekoliko Rusa uzdignutih panela koji su mi više pri srcu. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Sub Sij 01, 2011 1:46 pm Naslov poruke: Re: F-18 Hornet, Italeri 1:72 |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Već nekoliko godina imam običaj da prvi dan u novoj godini, nakon prve jutarnje kavice (oko 11:00 sati ) skalpel mora zarezat "fresh meat", tj. započet jednu novu maketu (bez obzira na broj već započetih i nikad dovršenih). |
He-he, isto tako i ja Samo naprijed, pratimo. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 01, 2011 2:31 pm Naslov poruke: |
|
|
vidim ja da svi imamo neke slicne navike.....
samo da se poklopim usima, ne postoji ''Sliderova metoda'' ( fala Boris!)
ja sam tu metodu jaaaako davno (cca 20 godina) pokupio iz jednog prastarog FSM-a, neki amerikanac je tako nacrto Walkiru, i izgledala je fenomenalno....pa da se ne kitim tudjim perjem
tako da ju ja samo koristim vec duze vrijeme
pratim ovo sa zanimanjem ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 694 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 01, 2011 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ova maketa mi ima jedan od najljepsih boxartova.
Bas me zanima kak ce ispasti taj jednosjed, ja sam radio dvosjeda, a sad mi je zao sto nisam jednosjeda kojeg nude u VFA82 verziji sa pokojnog USS Americe koji su djelovali nad nasim prostorima.
Sreto u radu! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Ned Sij 02, 2011 12:35 am Naslov poruke: |
|
|
| werewolf Napisao/la: | ja sam radio dvosjeda, a sad mi je zao sto nisam jednosjeda kojeg nude u VFA82 verziji sa pokojnog USS Americe koji su djelovali nad nasim prostorima.
Sreto u radu! |
U ovom pakovanju nema te verzije. Daju samo jednog amera dvosjeda (VFA-106 "Gladiators") a ostale tri sheme su kanađanin, švicarac i finac. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Sij 06, 2011 11:48 am Naslov poruke: |
|
|
Evo malo napretka.
Ovdje će bit potrebno jaaako puno kita i žuljanja brusnim papirom:
kao uostalom i na cijelom ostatku makete:
Predviđam nekih tjedan dana prljavog posla prije prve ruke boje.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Sij 06, 2011 3:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Upravo ovog "Wild Weasela" sad složio prije 15-tak godina, tijekom adolescentske krize identiteta, kad sam se još tražio u maketarstvu. Na kraju sam se, eto, trajno skrasio na kobilicama. Hvala na podsjećanju na te trenutke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Sij 12, 2011 5:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Hornet je vraćen u kutiju i stavljen na čekanje... do daljnjega.
Kutija odnesena u podrum i pohranjena u najmračnije dubine ormara u kojem držim makete.
Ovo je naprosto bilo... prestrašno!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5803 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Sij 12, 2011 6:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Hornet je vraćen u kutiju i stavljen na čekanje... do daljnjega.
Kutija odnesena u podrum i pohranjena u najmračnije dubine ormara u kojem držim makete.
Ovo je naprosto bilo... prestrašno!  |
Ma daj......hmhmhmhm.......kad složiš bar jednog "Zvezda/Encore" Flankera onda ce ti ovaj Hornet biti Tamigawa!! _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Sij 12, 2011 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: |
Ma daj......hmhmhmhm.......kad složiš bar jednog "Zvezda/Encore" Flankera onda ce ti ovaj Hornet biti Tamigawa!! |
Ma sve se da napravit, al' trenutno jednostavno nemam živaca za 20 dana brusnog papira.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|