Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

AB i veliki kompresor

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
IVAN_ST

Član od: 22 Pro 2010
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Sij 02, 2011 8:29 pm    Naslov poruke: AB i veliki kompresor Citiraj ovaj komentar

Imam pitanje, pošto se bavim automehanikom imam i veliki kompresor cca 120L naravno on ima onaj standardni priključak dali bi se moglo ikako taj priključak premostit na AB da ne kupujem mali kompresor.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 02, 2011 8:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pretpostavljam da na kompresoru imaš brze spojnice (ženske), sad samo nabavi jednu "mušku" al da ima i navoj 1/2", oda samo na to navrneš redukciju koja ti je potrebna 1/4" ili 1/8"
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Ned Sij 02, 2011 9:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nije problem ,bar ti zraka neće falit.Vodi raćuna da airbrush radi na jako malim pritiscima pa ti možda bude potreban posebni regulaciski ventil.Za bojanje treba biti i dobro riješeno odvlaživanje ,jer u starijim kompresorima koji služe samo za mehanićarske poslove zna bit dosta vlage.
IVAN_ST

PorukaUpisano: Ned Sij 02, 2011 10:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da znam al strah me malo vode al imam čep pa ću pustit da radi 5 min s otvorenom posudom,daliima netko kakvu sliku tih ventila i redukcija
Natrag na vrh
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 12:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kažeš da imaš kompresor od 120 lt. Ja vjerujem da ima regolator zraka sa filterom(protiv vode).Uz taj filter imaš vjerojatno i nauljivač,koliko sam shvatio koristiš ga za pneumatske alate koji se moraju obavezno nauljvati.Kad koristiš AB, nauljivač (ako ga imaš)moraš maknuti.Da pojednostavnim ,nabavi redukcijski navoj s kojim češ svoj AB spojiti na kompresor i farbaj.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
IVAN_ST

PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 7:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nemam nauljivač na kompresoru, a svi pneumatski alati koje koristim imaju mehaničko podmazivanje...planiram uzeti jedan separator za vodu i ulje...
Al do sada sve uredno radi mjesečno praznim vodu iz kompresora inadolijem ulje u pištolj iako to bude jakoo malo

Mislim da cu ipak razmislit o nabavci mini kompresora jer me maketarenje hvata u kasnim popodnevnim satima a tad mi se ne stoji u hladnoj garaži Smile
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Uto Sij 04, 2011 6:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Onda prijatelju samogradnja kompresoraako posto vidim da si majstor nece tekostati vise od nekih 60-70 eura.
Natrag na vrh
IVAN_ST

PorukaUpisano: Uto Sij 04, 2011 8:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mozgam mozgam
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Uto Sij 04, 2011 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovde možeš vidit kako je jedan kolega jednostavno napravio kvalitetan kompresor
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=14937
ima u ovoj temi negdje i par slika kompresora koje radi kolega hemza ,sve su to kompresori koji će izdržat više od onih iz pevca.
Ja sam moga sastavi za jedan dan , a sve osim tlaćne sklopke sam naša kraj kontenjra .
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Sij 04, 2011 10:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samogradnja kompresora je tema koja se periodicki javlja i obradjuje ovdje na forumu. Pretrazi malo, a evi ti i mala pomoc:

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=16314&highlight=samogradnja+kompresora

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=16186&highlight=samogradnja+kompresora
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma