Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mil Mi 8 ili 171š (gdje kupiti?)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Tsar

Član od: 24 Lip 2010
PorukaUpisano: Pon Sij 24, 2011 8:56 pm    Naslov poruke: Mil Mi 8 ili 171š (gdje kupiti?) Citiraj ovaj komentar

Može li mi netko reći gdje mogu kupiti Mi 8 ili 171š, u mjerilu 1/72?
Jel postoje hrvatske verzije? Ako ima, recite mi gdje se to može kupiti.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 12:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kupis HobbyBossov Mi-8/17 (dvije razlicite kutije, ista maketa) i to je najbolja osnova za Mi-8MTV-1 kojeg nasi koriste. Kaj se tice Mi-171Sh, ne postoji maketa, tu treba u samogradnji napraviti cijelu rampu. Negdje na ARC-u ima kako je to radio Ken Duffey u samogradnji.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima u land of Magic zvezdina maketa Mi-17. Ne znam u detalje jesu li to za hrvatske helikoptere, ali mi se na prvi pogled čini da su isti.

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Tsar

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 10:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj je sam napravio afganistansku verziju s rampom iz MI osmice. Jako lijepo izgleda.
http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=176163&hl=

Evo našao sam, dal ste na ovog mislili?
http://webshop.landofmagic.hr/index.php?d=shop&f=product&cat=322&id=4154

Dali je ta maketa uredu, ako je, kupit ću ju.

Ofarbat ću ju u ovu "zimsku" farbu, kao što je ovaj napravio na nešto većoj verziji. http://www.swannysmodels.com/Mi17.html

Nakon toga ću kupit također od zvezde MI-24 i MI-26, kako bi napravio MI kolekciju. To su mi najdraži helikopteri.
Natrag na vrh
tole

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 11:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, tu sam kutiju vidio, ne znam kakva je maketa jer je nisam osobno vidio, ali vjerujem da je odlična jer su sve zvezdine makete koje sam slagao bile odlične.

Pozdrav!

Natrag na vrh
Tsar

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 2:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni će to tek biti druga maketa, pa ako može, da mi malo pomognete.
Gore sam stavio link, kakvu bi maketi htjeo napraviti.
Dal mi može netko reći što sve onda trebam kupiti.
Koje boje, koje ljepilo, kistove, pribor... i koliko toga?
Ako može, da sve bude iz land of magica odkuda je i maketa.

Unaprijed hvala.
Natrag na vrh
tole

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 3:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ovako: prvo kupi maketu i ljepilo. Onda lijepo odeš doma, raspakiraš kutiju i sve proučiš što je unutra. U sastavnici ti piše koje ti sve boje trebaju i onda odlući koje ćeš kupiti, koje su ti jako potrebne, a koje manje potrebne. Još bi ti trebale i male škarice za nokte za rezuckanje dijelova makete i nekakav šmirgl papir, za početak. Još ti u svakom slučaju treba i nekakav kist za bojanje makete.

kad nabaviš najpotrebnije onda polako kreneš s radom i maketa će biti super.

Pozdrav!

Natrag na vrh
Tsar

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 7:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Htio bi da ovako izgleda.

1. Koje mi sve boje trebaju da ga mogu ovako ofarbat ? (nabrojite mi i boje za unutrašnjost.

2. Kako da dobijem da se vide te crte i dijelovi helića. Znači ovaj ga je ofarbao i nevde se onda nikakve crte ispod, a kasnije se sve vide, kako da to napravim?

3. Koliko sam skužio, ovo se zove preshading. Zašto se to radi i dali je to moguće napraviti kistom, poštonemam AB?

5. Kako da napravim da pod u unutrašnjosti bude ovako prljav?

6. Kako da napraim da ove izpušne cijevi budu baš tako u bakrenoj boji?

7. Zašto se kita i šmirgla?

8. Kako da napravim tu maskirnu farbu, a da bude tako fino sve ravno...?

Ja bi to sve sa kistom radio, nemam AB. Dali je to moguće tako s kistom napravit?

9. Što je ovo što on lijepi po prozorima da ih zaštiti? Jel to ima baš u toj mjeri za kupit ili on to nekako izrezije za svaki prozor?

10. Trebali dijelove oko prozora ofarbati prije nego što stavljam staklo?

Znam da je puno pitanja, li stvarno mi treba pomoć pošto sam nov u ovome. Bio bih vam jako zahvalan ako mi odgovorite na ova pitanja.
Unaprijed hvala!
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma što ti sad tu netko odgovorio, druga maketa ti ovako neće izgledati.

Moja preporuka ti je da ovdje nađeš galeriju maketa u radu i da pogledaš što su drugi godinama ovdje pisali. Svi su ti odgovori ovdje negdje.

http://www.maketarstvo.net/forum/index.php?c=4

Ili možeš pretražiti forum sa sključnim riječima:

weathering, wash, drybrush, detaljiranje, resin, jetkovina, scratchbuild, maskiranje, patafix.

Ako želiš da ti Mi-8 jednog dana ovako izgleda - kupi nekoliko jednostavnijih maketa i vježbaj. Nabavi pribor, airbrush...
Tsar

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma niti nemoze izgledat tako je je ta u mjerilu 1/35 koja je puno detaljnija od 1/72 kakvu mislim kupit.
Ajde mi molim vas odgovorite na ona pitanja.

Sto se tice AB-a, ja nemam para za takve igracke, a i vjerovatno mi nije potreban za ovak malu maketu.
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2011 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tsar Napisao/la:
Sto se tice AB-a, ja nemam para za takve igracke, a i vjerovatno mi nije potreban za ovak malu maketu.

Čuj ovo... Rolling Eyes
Prvo pitaš da li se određene tehnike uopće mogu napraviti sa kistom ili je potrebno kupovati airbrush...
Nato ti netko odgovori da kupiš airbrush, a ti ko iz topa ispališ da ti to ipak vjerojatno ne treba Confused
Sa takvim stavom, ne da ti druga maketa neće izgledati kao ova na slikama, nego neće niti stota...
Žao mi je ako ti kvarim romantičnu ideju ovog hobija, ali nažalost tako je to...skup sport...
Što se pitanja tiče, zaista ih je malo previše...ustvari, najbolje bi ti bilo da prvo malo pretražiš po forumu, kako ti je također već savjetovano, a zatim da nabaviš nekakvu maketu, otvoriš temu u projektima u radu i počneš slagati, pa putem postavljaš pitanja... Jedino tako ćeš naučiti, jer u ovom hobiju ti je bez prakse sama teorija bezvrijedna...i spusti malo letvicu, jer ako misliš da će ti druga maketa u životu ispasti savršena, pogotovo bez adekvatnog pribora, nemoj se ni truditi... Cool

PorukaUpisano: Sri Sij 26, 2011 9:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo ti savjetujem, napravi onako kako sam ti napisao gore. Ovo na slikama je vrhunska maketa i ne možeš očekivati da tvoja druga maketa bude i približno tako dobra.

Fino slaži i ne zamaraj se stvarima kao što su weathering, preshade itd. jer ih kao početnik ne možeš napraviti.

Natrag na vrh
Tsar

PorukaUpisano: Sri Sij 26, 2011 11:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Tsar Napisao/la:

Čuj ovo... Rolling Eyes
Prvo pitaš da li se određene tehnike uopće mogu napraviti sa kistom ili je potrebno kupovati airbrush...
Nato ti netko odgovori da kupiš airbrush, a ti ko iz topa ispališ da ti to ipak vjerojatno ne treba Confused
Sa takvim stavom, ne da ti druga maketa neće izgledati kao ova na slikama, nego neće niti stota...
Žao mi je ako ti kvarim romantičnu ideju ovog hobija, ali nažalost tako je to...skup sport...
Što se pitanja tiče, zaista ih je malo previše...ustvari, najbolje bi ti bilo da prvo malo pretražiš po forumu, kako ti je također već savjetovano, a zatim da nabaviš nekakvu maketu, otvoriš temu u projektima u radu i počneš slagati, pa putem postavljaš pitanja... Jedino tako ćeš naučiti, jer u ovom hobiju ti je bez prakse sama teorija bezvrijedna...i spusti malo letvicu, jer ako misliš da će ti druga maketa u životu ispasti savršena, pogotovo bez adekvatnog pribora, nemoj se ni truditi... Cool

Možda sam se krivo izrazi, nisam tako mislio, kako ti kažeš. Pitao sam dali je moguće nešto takvo napravit s kistom pošto nemam AB, ako nije ok, al ako se može, da mi objasnite.
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 26, 2011 11:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tsar Napisao/la:
Možda sam se krivo izrazi, nisam tako mislio, kako ti kažeš. Pitao sam dali je moguće nešto takvo napravit s kistom pošto nemam AB.

U tom slučaju, odgovor je ne.

PorukaUpisano: Sri Sij 26, 2011 11:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znači sa kistom bi to trebalo nekako ovako ispasti?

[/img]
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma