Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| MIAMI
 | | Član od: 12 Stu 2009 | | Poruke: 74 | | Mjesto: Medulin, Pula, CROATIA |
|
Upisano: Uto Velj 01, 2011 4:14 pm Naslov poruke: MACCHI C-202 FOLGORE 1:48 hasegawa |
|
|
pozdrav svmina...
Evo nakon završenog kompleta USS Alabame & USS Hancocka, što je inače moje područje, odlučio sam se za jednu laganu promjenu i ove dane počinjem sa radom na talijanskome borbenom presretaču Macchiu C-202 iz 1936.godine.. u omjeru 1:48
 _________________ ....NE POSTOJI SAVRŠEN ČOVIJEK - SAMO SAVRŠENE NAMJERE ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 01, 2011 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa sad i nije baš iz 1936. tada je započeo projekt. MC.202 je počeo ulaziti u borbrnu upotrebu početkom ww2. Vrlo lijep avion, a Hasegawina maketa je vrlo dobra. Vjerujem da ćeš uživati u slaganju, jedino te čeka izazov kod kamuflaže koja je dosta kompleksna bez obzira je li Macchijeva sa "oblačićima" ili Bredina sa "amebama". najraniji Folgorei su bojani zeleno bez mrlja ili u kombinaciji 3 boje (a takvih ima i na kraju produkcije), ali mislim da Hasegawa ne daje takve opcije. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MIAMI
|
Upisano: Uto Velj 01, 2011 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
...iskreno, za kamuflažu se još nisam do kraja odlučio, ovo če biti moja prva maketa aviona koju ču raditi air-brushom, avioni nisu moja domena ali.... dat ću sve od sebe  _________________ ....NE POSTOJI SAVRŠEN ČOVIJEK - SAMO SAVRŠENE NAMJERE ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MIAMI
|
Upisano: Sub Velj 05, 2011 8:24 pm Naslov poruke: ...cockpit... |
|
|
pozdrav,
evo malog napredka, propeler je gotov, napravio sam djelove cockpita, čim se semi-gloss osuši ide spajanje..
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MIAMI
|
Upisano: Ned Velj 13, 2011 2:52 pm Naslov poruke: |
|
|
... pozdrav svima,
evo malog napredka, nije puno ali...
...dio stajnog trapa (slika dolje )
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Velj 13, 2011 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije mi baš jasno što želiš postići sa ovim press-hadingom, ali ako je to da dobiš efekt sjene na panelima nakon što naneseš glavnu boju, bojim se da ti to neće uspjeti jer ti je nanos pretanak, odnosno crna boja ti je samo u panelima.
Stoga radije probaj sa preshadingom i to zračnim kistom. Nek ti boja "strši" sa svake strene panela, ili čak ako hoćeš oštrije prijelaze između panela stavi neki papir na panel i onda špricaj crnu. Dobit ćeš panel koji je zatamnjen samo sa unutarnje strane. Možeš čak šricnuti i bjelu u sredinu panela ako hoćeš jači kontrast između boja.
Onda nanesi glavnu boju.
I za kraj nakon što prelakiraš maketu sjajnim lakom i naneseš dekale napravi ovaj press-handing iliti wash samo po panelnim linijama da ih istakneš. S tim da nemoj koristiti crnu boju već radije tamno smeđu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|