Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Jaska
 | | Član od: 07 Ožu 2011 | | Poruke: 9 | | Mjesto: Duga Resa |
|
Upisano: Sri Ožu 09, 2011 6:59 pm Naslov poruke: Potreban tlak za zracni kist? |
|
|
Koliki je najmanji tlak ili bar priblizno na kojem air brosh moze funkcionirati? _________________ Kupujem Avione WW I i WW II 1/48 i 1/72
Narocito sve verzije Mustanga i B-17 a moze i ostalo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Ožu 09, 2011 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovisi.
AB moze bacat i 0,1 bar zraka van.
Ali ovisi o gustoci boja, velicina dizne i sl.
Sto je boja gusca (dakle manje razrijedena) to ce ti trebat veci tlak za izbacit potrebnu kolicinu boje.
Dizna, dakle otvor gdje sjedi kraj igle, isto moze ovisit. Ali mislim da je najbitniji faktor oko gustoce boja.
Ja inace sa enamel boja, spricam oko 0,5 bara, nesto vise kad koritsitm Mr surfacer. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sri Ožu 09, 2011 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| ja bojam sa tlakom oko 1 bar (mr color, tamiya), ako su lošije boje (revel ili mdel master onda i do 1,5 bara) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jaska
 | | Član od: 07 Ožu 2011 | | Poruke: 9 | | Mjesto: Duga Resa |
|
Upisano: Sri Ožu 09, 2011 8:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma zanima me zato sto sam nasao na netu mini kompresor za zracni kist.... taj kompresor nije nista drukciji od prijenosnog kompresora za pumpanje guma koji se usteka u uticnicu od upaljaca ili kucnu struju osim sto ovaj za pumpanje guma nema vakum komoru.... zanima me dili bi se kompresor za pumpanje guma mogao iskoristiti za zracni kist  _________________ Kupujem Avione WW I i WW II 1/48 i 1/72
Narocito sve verzije Mustanga i B-17 a moze i ostalo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Sri Ožu 09, 2011 8:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Imaš rubriku o zračnom kistu i kompresoru,tamo ćeš sve nač pa i to da taj za pumpanje guma nije dobar..  _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|