Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB Aranza Tribute; LA-5FN, Revell, 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
T34

Član od: 20 Ruj 2010
Mjesto: Dalmacija
PorukaUpisano: Pet Ožu 25, 2011 11:41 pm    Naslov poruke: GB Aranza Tribute; LA-5FN, Revell, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Embarassed
Započinjem ovaj topic nadom da moj rad neće biti uvreda aviomaketarima. Iako je moj prvi izbor za ovaj GB bio Airfix YAK-9 isti je horror, pa sam ga poklonio. Vjerujem da će ozbiljni maketari koje se bave 1:72 mjerilom i ovoj maketici naći brojne mane no ja sam s njom happy na prvi pogled. Znam da je prepak nečeg starog i da je isti u Zvezdinom pakiranju no ja sam odabrao Revellov zbog brojnijih i boljih decala. Što se bojanja tiče naručio sam sve živo od WEM-a za VVS ovog razdoblja.

Nisam se još odredio što se tiče sheme, evo baš za ovu naslovnu našao sam ilustraciju žutog oboda nosa i spinera no s tim se ne zamaram.
Pribavio sam nešto jeftinog aftermarketa reda radi, no pojma nemam što je od tog uopće u ovom mjerilu iskoristivo. Također radim na jednom malom "Fritzu" gdje sam promijenio i kola, mitraljeze/pito(t?) cijev zamijenio metalnima, no mučim se sa PE setom za kokpit i pitam se koliko to ima smisla u ovom mjerilu. Eto kroz rad bi vas molio za iskrenu pomoć. I nadam se da će ići brzo. Za ovaj imam već neke ideje, vidim da fale i ispušne cijevi itd, no u hodu uz vašu pomoć...

Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pet Ožu 25, 2011 11:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde, neka si krenuo. I ne mislim da je neka veca ili manja filozofija obojati tenk ili avion, tako da vjerujem da nece biti uvrede ikome Wink
slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Ožu 26, 2011 1:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ispusne cijevi - tanki lem za elektronicare, idealan je, imas zicu razlicitih promjera, lagano se busi malim svrdlom rukom( neki su unutra i suplji s masti, pa borerom samo izvuces mast)
mekan je, lako se savija u zeljeni oblik, lako se boji i ljepi...tu nemas kaj dalje izmisljat Very Happy
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Ožu 26, 2011 10:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma vid ti njega ,krenuo on na avione! Mašala!
Uživaj u radu!
A što se tiće iskoristivosti ,a gle kokpit ti se nebu baš neš vidio ak zatvoriš canopy, al vidim da imaš ovaj AMLov u djelovima pa možeš napraviti i otvoreni ,a u tom slučaju se isplati malo detaljirati.
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Ožu 26, 2011 4:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo pratim sa uživanjem Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sub Ožu 26, 2011 4:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
Ovo pratim sa uživanjem Very Happy

i ja isto, a i znam da ce ispast' super... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma