Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mali od palube
| | Član od: 01 Tra 2011 | | Poruke: 8 | |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 2:53 pm Naslov poruke: Pozdrav iz Sesvetskog Kraljevca |
|
|
Zovem se Mario Šarić i živim u Sesvetskom Kraljevcu. Obrtnik sam, stolar i izrađujem pločasti namještaj po mjeri. Kao i mnoge ovdje, ovaj forum i fotografije na njemu su me odveli u djetinjstvo. Bio sam zaljubljen u brodomodelarstvo. Makete koje sam tada radio vjerojatno više nisu u životu. Sada, kad sam na pragu pedesete, čitajući ovaj forum, uhvatila me nostalgija. Imam slobodan kutak u dnevnoj sobi, ružnija polovica nema ništa protiv, ako sve počistim iza sebe... pa...
Idemo raditi brodove...
Uvečer ionako zurim u one stupidne CSI serije.
Imam nešto malo iskustva i u "velikoj" brodogradnji. Naime, kako sam kupovao brodove za ljetovanja, svakoga sam uređivao vlastitim rukama (ili rukama svojih zaposlenika). Posljednji brod kojega sam od gole plastike sam uredio i opremio prije dvije godine može se vidjeti ovdje (skrolajte malo niže do fotografija):
http://forum.ribolovnamoru.com/viewtopic.php?f=8&t=922&hilit=od+jedrilice+motornjak&sid=88be144c459d0af4743ad934b8e467d1&start=1380
Sad bih gradio Santa Mariu. Kao dijete sam je radio dva puta. Po nacrtima iz Pule. Tada sam kupio one pakete s materijalima... plastični čamčić, ploče s izbrazdanim trenicama za palube, plastične žabice itd... Danas tako ne bih radio, sve i da mogu to ponovno kupiti. No, radio bih po istim nacrtima, ali ne znam gdje da ih nabavim. Na ovome sam forumu našao nekoliko linkova ili adresa koje su sve prastare i više ne rade. Zato molim da mi se javi netko tko možda ima te nacrte. Ako su nekom PDF-u, .jpg-u i sl. onda super, ali snašao bih se i sa papirnatima. Papirnate bih, dakako, molio na posudbu. Nakon skeniranja ih vraćam...
Unaprijed zahvaljujem.
Ako dođem do nacrta i počnem raditi, otvorit ću novu temu s fotografijama i opisom svakoga koraka. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
pozz!
ja imam nacrte za santa mariju, ali iako imam tehnododaktinu gotovu, nacri su posudjeni i nikad vraceni
pa ako zelis neke druge nacrte santa marije, ja vi mi se na PM s pravom mail adresom pa ti posaljem- a imam i pintu i ninu.....
ukratko, jedno 300 nacrta , sve elektronsko, kaj god trebas, javi
pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5158 | |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 7:50 pm Naslov poruke: |
|
|
dobrodosao na forum _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| InvisibleMan
 | | Član od: 12 Pro 2010 | | Poruke: 106 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Bogami lijep rezime. Dobrodošao na forum! _________________ The final triumph of evil will be when the good men do nothing. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Ned Tra 03, 2011 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 04, 2011 8:36 am Naslov poruke: |
|
|
| Dobrodošao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pon Tra 04, 2011 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijep pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Uto Tra 05, 2011 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bok! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro nam došao
Još jedan brodomaketar... ah, suzu pustih, srce mi zatitraše...
Unaprijed se veselim novoj temi  _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 1:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| maksy
 | | Član od: 07 Tra 2011 | | Poruke: 29 | | Mjesto: Pakoštane |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 7:43 pm Naslov poruke: |
|
|
hahaha.. koje predstavljanje.. genijalno. Dobrodošao!  _________________ www.matemaksan.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|