Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Molim za pomoć

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
marko21vu

Član od: 26 Kol 2010
Mjesto: Vukovar
PorukaUpisano: Čet Tra 07, 2011 10:37 pm    Naslov poruke: Molim za pomoć Citiraj ovaj komentar

Radim makete od sjajnog papira i kartona, inače nemam problema ali sada na maketi brdm-2 96i nakon što sam ga obojao s akrilnom bojom vidim da je na nekim dijelovima curilo lijepilo i da se dosta ističe, jedan dio sam sastrugao sa skalperom ali nije baš idealno, imate li vi kakvih savjeta kako to maknuti? Sad
anki

Član od: 08 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Čet Tra 07, 2011 11:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sa plastike ili rezina se to osmirgla bez problema pa ponovo prefarba, ali sa kartona nemam iskustva. Ako ne bude boljih predloga pokusaj polako smirglom pa ako i ostetis povrsinu mozda je mozes izravnati prelepljivanjem ploce od papira i na kraju sve zafarbas.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
marko21vu

PorukaUpisano: Pet Tra 08, 2011 6:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ide sa šmirglom bez većih oštećenja...hvala!
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Sub Tra 09, 2011 1:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam prije napravio nesto modela od papira dosta uspjesno. Ono sto ti mogu savjetovati je dobro ljepilo, i dobar pribor za savijanje papira; recimo uzmes ravni komad opruznog lima duljine 14 cm i sirine nekih 2 cm i presavines ga tocno na pola. Takav alat ce ti dobro doci za savijanje dijelova pod pravi kut ili bilo koji drugi.... Dobra stvar su ti i "spicange" i ravne kombinirke za savijanje...
Sto se tice ljepila, koristio sam Uhu Flinke flasche ljepilo. Jako dobro drzi, a i nanosenje je jako jednosatvno sa bocicom jer ima produzetak za nanosenje...
Ako budes imao kakvih pitanja oko papir modela slobdno me kontaktiraj, a i znam pra mjesta na netu gdje ih ima gomila pa nadjemo sto te zanima. samo isprintas, iskrojis i udri

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
marko21vu

PorukaUpisano: Sub Tra 09, 2011 8:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala....imam ih brdo na kompu i polako ih rfadim, nešto sam radim a neke preradim, odnosno prebojam da ne izgledaju kao da su od papira, još malo pa će brdm-2 96i biti gotov pa će te vidjeti, jedina mana mi je to što je jednobojne boje odnosno zelene i kad se preboja svi detalji su iste boje osim guma naravo. Ima li nešto što može istaknuti malo više te detalje, npr kao prašina ili nešto da se zavuče u rubove pa time daje efekat jačeg prikaza detalja ili imate neku drugu ideju?
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Sub Tra 09, 2011 11:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imas to po forumu milion komentara o tome. Wash i dryhrush su prvi za isticanje detalja i za dobivanje trodimenzionalnosti makete. Preshading, filteri, ma stotinu jednostavnih tehnika koje daju na realnosti. Upisi u trazilicu na forumu. Imas na youtubu milion filmica o weatheringu. Mozes skinuti knjige u PDF-u samo o bojanju i weatheringu vozila.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma