Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sri Ožu 23, 2011 3:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | | Mario Napisao/la: | ja još stojim sa svojom maketom,eto da se javim  |
Glavno je da si ti najviše požurivao ovaj BO...
Ne kužim, maketu si dobio... Što se čeka  |
bezvoljnost  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Sri Ožu 23, 2011 3:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mario Napisao/la: | daj nemoj mi reć da će biti toliko kitanja jel koliko sam vidio kroz vrećice izgleda ok a još je i tamiya . |
Hehe nije to važno ak je Tamiya. Ja sam još kod svih motora morao šmirglat i kitat, a i nije baš tako puno. Kad jednom kreneš ide lako i uopće ne razmišljaš o tome.
Sad ne mogu konkretno govorit za ovaj kit. Istina da imam dva ali kako znam, to nije baš najnoviji model tako da oćekuj kitanje barem na budy-u kad budeš sklapao oba dijela.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac.airbrush
 | | Član od: 31 Lis 2010 | | Poruke: 493 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| mico Napisao/la: | | Mario Napisao/la: | daj nemoj mi reć da će biti toliko kitanja jel koliko sam vidio kroz vrećice izgleda ok a još je i tamiya . |
Hehe nije to važno ak je Tamiya. Ja sam još kod svih motora morao šmirglat i kitat, a i nije baš tako puno. Kad jednom kreneš ide lako i uopće ne razmišljaš o tome.
Sad ne mogu konkretno govorit za ovaj kit. Istina da imam dva ali kako znam, to nije baš najnoviji model tako da oćekuj kitanje barem na budy-u kad budeš sklapao oba dijela.  |
fakat mi nisze jasni sa tim kitanjem ne sjećam se kad sam zadnji put upotrebio kit a spojevi se ne poznaju. _________________ nema toga od trsta do graza što ima kod maca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 8:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| mac.airbrush Napisao/la: |
fakat mi nisze jasni sa tim kitanjem ne sjećam se kad sam zadnji put upotrebio kit a spojevi se ne poznaju. |
Zato sto jos nisi bio pod ostrim okom ocjenjivackog suda u BO-u  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 8:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidio sam svakakvih maketa, ali nema te na kojoj se nisu vidjeli spojevi gdje su dijelovi lijepljeni...
Jedina razlika je u tome da nanošenje kita katkad nije potrebno jer je dovoljno samo ošmirglati spoj, ali vrlo često nakon toga ostaje mali, neprirodan krater koji treba zapuniti kitom.
A količina potrebnog kita često ovisi i o maketi... Neke novije makete, naprimjer, logičnije su koncipirane i dodirne točke njihovih dijelova na istim su mjestima kao i na 1:1 vozilu, tako da ih je manje potrebno kitati, dok neke starije makete imaju dijelove sa dodirnim točkama na mjestima nelogičnim u stvarnosti pa to nerealno izgleda ako se dobro ne pokita i ošmirgla
EDIT: Evo, na prvim slikama ovog mog starog projekta vidi se zašto je kitanje vlo često neophodno...
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=8088 _________________

PowerPlant: poruka promijenjena dana: Pet Tra 08, 2011 8:22 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac.airbrush
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 8:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | Vidio sam svakakvih maketa, ali nema te na kojoj se nisu vidjeli spojevi gdje su dijelovi lijepljeni...
Jedina razlika je u tome da nanošenje kita katkad nije potrebno jer je dovoljno samo ošmirglati spoj, ali vrlo često nakon toga ostaje mali, neprirodan krater koji treba zapuniti kitom.
A količina potrebnog kita često ovisi i o maketi... Neke novije makete, naprimjer, logičnije su koncipirane i dodirne točke njihovih dijelova na istim su mjestima kao i na 1:1 vozilu, tako da ih je manje potrebno kitati, dok neke starije makete imaju dijelove sa dodirnim točkama na mjestima nelogičnim u stvarnosti pa to nerealno izgleda ako se dobro ne pokita i ošmirgla  | slažem se dećki s vama,ali vjeruj mi da se može i bez kita a da se ne pozna spoj. _________________ nema toga od trsta do graza što ima kod maca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 8:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Živo me zanimaju tvoje makete u živo
Slike su ti obično malo mutne  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac.airbrush
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
dođi pa vidi...
a na slikama bumo pradili. _________________ nema toga od trsta do graza što ima kod maca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma šalim se... Dobre su slikice, a neku maketu možda vidimo uživo i na kakvom natjecanju, tko zna  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 9:39 pm Naslov poruke: |
|
|
eto mac, imas pozivnicu za upoznavanje. 29.5. je natjecanje u zagrebu, dodji na pivu, usput ponesi koju maketu, pa da spojimo lica sa avatarima _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 10:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | | eto mac, imas pozivnicu za upoznavanje. 29.5. je natjecanje u zagrebu, dodji na pivu, usput ponesi koju maketu, pa da spojimo lica sa avatarima |
28. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
dakako _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac.airbrush
|
Upisano: Sub Tra 09, 2011 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | | eto mac, imas pozivnicu za upoznavanje. 29.5. je natjecanje u zagrebu, dodji na pivu, usput ponesi koju maketu, pa da spojimo lica sa avatarima |
za druženje i pivce sa uvjek raspoložen,samo napiši gdje i kad točno jel 28-og ili 29.5. i dolazim  _________________ nema toga od trsta do graza što ima kod maca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sub Tra 09, 2011 4:21 pm Naslov poruke: |
|
|
subota, 28.5. natjecanje kup Zagreb. Kuslanova ulica, osnovna skola. Druzenje uz makete i pivicu _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sub Tra 09, 2011 10:28 pm Naslov poruke: |
|
|
alkohol strogo zabranjen jer je zadnji puta do incidenata došlo .
to:mac-llijepo kaj si nam se pridružio,a ja još stojim sa svojim motorčićem  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|