Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sub Tra 23, 2011 11:55 am Naslov poruke: Simulacija cirade |
|
|
| Da li postoji neki tutorijal kako napraviti imitaciju cirade i kako seto pravi da li od papira jer videm da ima i nabore i sve ostalo kao u stvarnosti? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Tra 23, 2011 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
uzmete papirnatu maramicu (onaj glatki dio) i utonite u mjesavinu drvofixa i vode i to je to  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Tra 23, 2011 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Upravo kao što je josip napisao, papirnata maramica se umoći i razređeni drvofix il neko drugo "bijelo ljepilo" za drvo i postavi na to željeno mijesti ,na kojem se onda još malo doradi oblik i nabori i ćekaš da se osuši. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Tra 23, 2011 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovdje imas kako je meni ispalo s gorenavedenom metodom, s tim da sam, posto je cerada pokrivala neke gluposti, papirnatu maramicu stavio suhu na dijelove i onda kistom s razvodnjenim drvofixom pomalo radio:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=7516&postdays=0&postorder=asc&start=165 _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sub Tra 23, 2011 4:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala znao sam da imate neko resenje nego posto je maketa vec ofarbana da li to sada mogu izvesti jer se bojim da ne ostanu fleke od lepka,i jos jedno pitanje da li ste radili i wash i kako se ponasa maramica kada se lakira.Pozdrav Dusko. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Tra 23, 2011 5:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Drvofix je u pravilu proziran kad se posusi, zako da ne bi trebao ostavljati fleke. Ali i ako bude sta viska, stapic za usi umocen u mlaku vodu ce ga skinuti. Sto se tice washa, drybrusha, lakiranja itd, nisam imao problema jer kad se sve posusi bude cvrsto, i nakon sloja primera mozes raditi sto zelis(ja sam farbao sve enamelkama razredjivanim nitrom) _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sub Tra 23, 2011 6:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala jos jednom evo sad sam postavio ciradu i legla je samo tako pa kad se dobro osusi idemo dalje,pozdrav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|