Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 2:42 pm Naslov poruke: |
|
|
shvati te knjige kao polu SF...svaki tigar ima bacac plamena, kalasnjikov u italiji kod monte kasina....da ne nabrajam dalje.....
takodjer preporucam Simmela...cijeli opus |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
 | | Član od: 21 Kol 2010 | | Poruke: 127 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
da ovo o kalasnjikovu je stavrno
ali mozda i je bilo...mozda nije bio ko ovaj danasnji ali je bio prototip...pa kalsnjikov je iz '47 pa sigurno je i koji prototip izletio  _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
.....................................................................
I hope I didn't brain my damage! - Homer Simpson |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 3:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Tu o Monte Kasinu nisam čita, ali to o (kako kažete) kalašnjikovu, jel mislio autor na ovo http://en.wikipedia.org/wiki/StG_44 (iako je malo vjerovatno da je ijedna kažnjenička pukovnija zaduživala takvo oružje, osobito početkom '44. ). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Špicfajer Napisao/la: | Tu o Monte Kasinu nisam čita, ali to o (kako kažete) kalašnjikovu, jel mislio autor na ovo http://en.wikipedia.org/wiki/StG_44 (iako je malo vjerovatno da je ijedna kažnjenička pukovnija zaduživala takvo oružje, osobito početkom '44. ). |
u knjizi koju sam ja cital, ako se dobro sjecam, izricito se spominje kalasnjikov zarobljen u rusiji od rusa....e sad dal je to greska u prijevodu, ja ne znam....na stranu to ( to je bio ionako samo primjer) , u knjigama ima dosta nevjerojatnih i apstraknih stvari i ja te knjige definitivno ne uzimam nimalo ozbiljno...
kako rekoh, polu SF...dobre kao roman za razbibrigu, ali ne treba ih shvacati ozbiljno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 4:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja se sjecam kada je spominjao da je kaznena divizija dobila najnovije King Tiger II prototipe i da su se u Ukrajini napucavali sa KV-2
Al dobri su mu romani, cisto za zabavu citat u tramvaju stvarno nisu losi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Prva i jedina koju je predvidio za napisati je Legija prokletih. Kad je vidio da se prodala luđački nastavio je štancati.
Imam ih sve ( netko je tu odlično napisao da su blesave ali ih možeš čitati), ali nekoliko ih ipak malo odskače kvalitetom od ostalih:
- SS General
-Monte Cassino
-Oklopnici smrti
-Legija prokletih
-Uništite Pariz
Pune budalaština ali zabavne, ko Konan iz WW2. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomi
| | Član od: 25 Stu 2008 | | Poruke: 284 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel netko čitao one koje nisu prevedene na hrvatski,ja sam pročitao nekih 7-8,ali nisam ove koje su na engleskom? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 8:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| ja cital, u biti nema neke razlike |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomi
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 8:45 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala to me je i zanimalo. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Čet Lip 09, 2011 6:47 am Naslov poruke: |
|
|
Sav Hassel je preveden, doduše loše, osim navodno jedne koju je zadnju pisao. Ima ih 14, sve su mi doma.
Evo, malo pogledaj, sve ti je tu i još i Wolfgang Ott, Morski psi i male ribe; to nije kao Hassel, to je mrtvo ozbiljna knjiga, pročitaj neće ti biti žao.
idi na Ratne priče
http://www.zg-naklada.hr/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomi
|
Upisano: Čet Lip 09, 2011 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam čuo da ima 17 knjiga ima ih dosta u algoritmu _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Čet Lip 09, 2011 1:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Jok 100%, evo ti i ovdje, znam da Wiki nije neka referenca ali ipak vidićeš da djela odgovaraju svemu prevedenom na hrvatski
http://en.wikipedia.org/wiki/Sven_Hassel#Works
P-51: poruka promijenjena dana: Čet Lip 09, 2011 1:03 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Čet Lip 09, 2011 1:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| P-51 Napisao/la: |
Evo, malo pogledaj, sve ti je tu i još i Wolfgang Ott, Morski psi i male ribe; to nije kao Hassel, to je mrtvo ozbiljna knjiga, pročitaj neće ti biti žao.
|
+1
Vrhunska knjiga |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Čet Lip 09, 2011 1:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako možeš nađi Alistair McLeana HMS Ulysses (Krstarica Odisej) izašla u nas davnih pedesetih i , ako se ne varam, još jednom sredinom ili krajem sedamdesetih u bivšoj biblioteci Jelen. O engleskoj krstarici i posadi u konvoju za Murmansk; tehnikalije, rat, život posade, pucnjava...Kao onaj film iz viktorijanske engleske di hvataju onu francusku fregatu Acheron, ubij me sad, ne mogu se sjetiti naslova, samo je drugi rat. Dakle, život na brodu u toj situaciji do detalja, boli glava. Zna zalutati po ZG trgovinama rabljenih knjiga za smiješne novce.
http://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Ulysses_(novel) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|